torsdag 5 mars 2009

Skenhelighet

I USA porrsurfas det mest i den mormonska delstaten Utah, hävdar SvD. Mätningen har gjorts på porrabonnemang, så hur stort själva porrsurfandet som helhet är (det finns ju gott om gratisporr) förtäljer inte historien. Å andra sidan säger det kanske något mer när människor är beredda att betala pengar för att få se på porr.

Jag vet inte om mormonerna har några särskilt strikta förhållningsregler till sex och pornografi jämfört med andra kristna. Man kanske kan runka och tro på Jesus samtidigt. Men rent generellt har kristendomen varit och fortsätter att vara synnerligen sexualfientlig.

Att de själva inte lever som de lär är förstås inte särskilt gott för anseendet när de samtidigt mer än gärna predikar hur andra ska leva sina liv. Down to the kinky little details. Men det där visste vi ju redan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att en delstat med 60% mormoner har 5% som porrsurfar är inte samma sak som att 5% av mormonerna porrsurfar.

Fantastiskt exempel på hur man kan lura människor med statistik.

Hans Li Engnell sa...

Självfallet inte. Men var inte själva grejen att den mormontätaste staten också hade störst andel porrabonnemang av alla amerikanska delstater? Visst kan minoriteten stå för porrsurfandet, men ska vi slå ut det på hela befolkningen kan det även betyda att rätt många mormoner sitter och drar en tarzan och hejar på Ron Jeremy.