tisdag 3 mars 2009

"Jan Emanuel, en röst för dom utsatta..."

Robinson-vinnaren Jan Emanuel Johansson fick en egen raplåt (minns ni den?) och valdes in i riksdagen 2002 men åkte ur efter valet 2006. Nu tar han över Pär Nuders plats i riksdagen sedan den före detta finansministern under Göran Persson valt att tacka för sig.

Men det är inte det som Jan Emanuel får uppmärksamhet för nu. Han har nämligen försökt hyra ut en tvårummare i Stockholm för 40 000 kronor i månaden. 10 papp i veckan för att få bo i "bästa läget och finaste lägenheten".

Kanske vill mister Robinsonvinnare bara göra ett statement av något slag och påpeka hur pervers den stockholmska hyresmarknaden är. Men av intervjun att döma verkar han inte ha tänkt särskilt mycket alls. Det var bara "ett test". Det är inte troligt att den sortens "test" uppskattas av partiet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är svenskars problem. Det reglerar sig väldigt enkelt själv - om någon är beredd att betala får han den uthyrd. Om inte får han sänka hyran. Det är inte svårare än så.

Anonym sa...

re Kenji "Det reglerar sig väldigt enkelt själv". Precis men trots det så har socialdemokraterna stiftat lagar som föbjuder marknadshyror. I skenet av det är det intressant går emot sina egna principer.

Mikael