onsdag 3 augusti 2016

Snart är du bara ditt kön och din hudfärg


Det har skett något väldigt remarkabelt i svensk samhällsdebatt. Och fort har det gått.

På bara drygt tio år har så kallade antirasister återupplivat rasbegreppet, lyckats fästa nya politiska begrepp som "rasifierad" i mainstreammedia och fått människor att börja fokusera på hudfärg och kön.

Inte heller det upplysta Sverige är vaccinerat mot rasism, hat och fördomar. Det som är så anmärkningsvärt är att landets stora medier nu eldar på denna utveckling genom att ge manshatare ryggdunkningar, genom att ge extremister som Fatta Man publicitet och genom att underblåsa idéer om gruppers kollektiva skuld (ja, bara vissa grupper). Uppenbarligen i en tro att de gör gott.

Detta kallas identitetspolitik och går i korthet ut på att din hudfärg, ditt kön, din etniska tillhörighet och så vidare styr vem du identifierar dig med. Därför måste hela samhället stöpas om så att alla grupper finns representerade överallt. Ty en svart person kan ju inte identifiera sig med en vit!

Hela detta tankegods leder till en uppdelning av människor utifrån deras yttre attribut. Sådant ingen av oss kan påverka. Just detta som det moderna Sverige skulle ha kommit bort ifrån.

Värderingar, idéer, ideologier eller ens hur vi beter oss tycks inte längre spela någon roll. Det är vad du ser på utsidan som är viktigt.

Detta blir ånyo tydligt när SVT låter Fatta Man kommentera veckans snackis, nämligen att Sven Melander i ett av sina filmklipp uttryckt stöd för fjortisartisten Zara Larsson. Ni vet hon som hela tiden är så "drabbad" av näthat men själv inte försitter ett tillfälle att skriva hur mycket hon hatar män.

Shahab Ahmadian från Fatta Man gör en klassisk identitetspolitisk analys när han hävdar att det är "jättemäktigt" att en "vit, medelålders man" ger Zara Larsson stöd "eftersom män kan identifiera sig mer med Sven Melander". Nu var vi alltså där igen. Kön och hudfärg.

Skälet till att hon behöver stöd är tydligen att hon mött motstånd för att hon gång på gång uttrycker hat mot halva svenska befolkningen. Larsson är kanske en medveten provokatör, men om man agerar som en sådan måste man tåla att få skit tillbaka.

Zara Larsson är ingen förebild. Hon är en i mängden av unga privilegierade kvinnor/tjejer i ett av världens mest feminiserade länder som tror sig vara diskriminerade och utsatta och genom att gråta ut i medierna skapar en kränkthetsdiskurs för unga svenska tjejer. Detta är bara destruktivt.

Vad tycker då Zara Larsson om att få uttalat stöd från en företrädare för just den grupp hon hatar (vita män)? Jo, att "det gör mig så mycket starkare". Det tror jag det. För Zara handlar ju allt om Zara.

Sorry, Sven Melander. Du gjorde dig just till det vi brukar kalla en nyttig idiot. Zara Larsson hatar dig för att du är man och vit. Att uttrycka stöd för en sådan person är bara kontraproduktivt.

36 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kunde inte bry mig mindre om Zara Larsson, men förstår att hon får uppmärksamhet i medier som i nästa steg påverkar samhällsdebatten. Tragiskt var ordet.

Identitetspolitiken är faktiskt intressant från ett nationalistiskt och tribalistiskt perspektiv. Alla vita i Sverige borde mer och mer uppfatta sin identitet som vit och svensk och se skillnaderna mot blattekultur och normer som finns t.ex. inom islam eller för all del i andra kulturer som skiljer oss åt. Nämnas bör också gruppers olika beteenden: vita, svarta, mena-mönster och asiater som borde göra det tydligt att vita svenskar som grupp har en tillhörighet och ett beteendemönster som skiljer oss åt från dessa grupper.

Vit identitetspolitik kan bli allt mer intressant i ett splittrat och polariserat land.

Magne

Anonym sa...

Ännu en s.k komiker som gör ett litet inhopp.Med ungefär samma resultat som vanligt.
Tänk om vita, både män och kvinnor börjar bete sig som ett kollektiv och tycker saker i grupp? Marscherar taktfast under någon flagga och känner sig utsatta socioekonomiskt? Tänk om det finns många vita som börjar känna sig rasifierade och bestämmer sig för att agera som ensamma vargar samtidigt?
Vad ska lilla Zara hata då? Sven Melander? Henrik Schyffert? Magnus Betner?
Malena Ernman?
Man borde fundera en stund på gamla visdomar som att inte ropa att vargen kommer
och samtidigt själv leka varg.

Anonym sa...

Nyfeminismen och den politiska korrektheten är ett gift som kommer sluta illa om det inte får ett slut, tyvärr ser det mörkt ut på den fronten :(

Fd moderat sa...

Jag funderar väldigt mycket på att flytta till Polen för det är ett land som absolut inte skulle lägga sig platt för feminism i kombination med islamism.
När nyliberaler försvarar burkor, separata badtider och uppdelning mellan könen i den heliga invandringens namn är det bara att inse att det är dags att packa ihop och lämna.

Anonym sa...

Jag håller med så in i h-e. Har inte Sven läst de dagliga sextrakasserierna och våldtäkterna från arabisk-talande asyl-någonting. Jag är ledsen och arg över mörkningarna på SVT.
Ett exempel: http://www.friatider.se/arabiskt-g-ng-f-rf-ljer-och-sexofredar-unga-flickor-i-n-ssj

Anonym sa...

Det är inte Zara Larsson som är problemet utan alla runtomkring som ger henne det utrymmet hon får. Hon är en omogen tonåring och borde inte anses som en expert inom andra områden än sång och dans där hon är riktigt proffsig. Vem gjorde Zlatan till expert på migration bara för att han har invandrarbakgrund? Nä precis, ingen.

Anonym sa...

@ Fd moderat
Polen är helt klart ett alternativ. Allt fler unga talar engelska, framförallt runt storstäderna och Östersjökusten. Dock mycket sämre på landsbygden med denna kunskap.
Europas snabbast växande ekonomi, har gått om Sverige på viktiga punkter. Dock besvärlig byråkrati och Polska språket kan vara ett aber.
Thomas, emigranten.

J.G sa...

Fast Polen är ett väldigt Katolskt land, så du bör ha det i beaktandet.

Anonym sa...

Jag är ändå lite hoppfull. Jag tror man kan se de nya skruvade ideologierna i Hegelska termer av tes-antites-syntes.

Först tröttnade väl en del på den känslofria, teknokratiska, mitten-liberalism som varit rådande sen typ Sovjets fall ("arbetslinjen", den ödesbestämda nödvändigheten av TTIP, Hillary Clinton, sossar och moderater som tycker exakt lika osv).

Så dom kom upp med en anti-rationell, postmodern antites där känslan är allt, allmänintresset är en "förtryckande struktur" osv, dvs identitetspolitik.

Jag tror man kan se SD, Trump m fl "högerpopulister" som en antites till identitetspolitiken - egentligen erbjuder dom också identitetspolitik men för vita, kristna heterosexuella män.

Min förhoppning är att vi får se en syntes mellan de båda identitetslägren - kanske båda imploderar efter någon slags kraftig urladdning varefter någon slags romantisk kommunitarism reser sig ur askhögarna.

Därefter kan romantikerna uppgå i en syntes med teknokratiska mainstreamliberaler. Kanske i reformerade mainstreampartier som lägger större vikt än tidigare vid att erbjuda mening och sammanhang åt medborgarna.

Utlandssvensk sa...


"Hela detta tankegods leder till en uppdelning av människor utifrån deras yttre attribut."

Den utvecklingen är i grunden helt förväntad och självklar när ett samhälle rör sig i riktning mot att bli mångkulturellt. Det verkar även gälla mångetniska samhällen i många fall. Nu är väl resan dit ganska märklig i just Sverige, med dessa hysteriska feminister och "antirasister". Men i grunden framtvingar mångkultur alltid en rörelse mot ett mer klanbaserat samhälle. Det viktigast för den direkta överlevnaden blir att tillhöra en tydligt identifierbar grupp och i konsekvens med detta sker en tydlig uppdelning. Oftast ägnar sig sen dessa grupper med att på olika sätt strida om inflytande och makt.

I Sverige kan man möjligen säga att delar av den vita befolkningen nu befinner sig i ett förstadium till att bli mer klanlika. Vita enklaver börjar bilda medborgargarden och ett konsensus håller på att (långsamt) växa fram om att man bör undvika vissa andra grupper. I grunden är detta sunt, om man önskar att svenskarna ska överleva. Men troligen går det alldeles för långsamt, givet den absolut explosiva demografin. Sannolikt kommer svenskarna att vara i hopplöst underläge innan de har nått den punkten att de kan göra effektivt motstånd mot sin egen utrotning.

Anonym sa...

Det intressanta är att Larsson aldrig kommer att lämna oss trots allt sitt 'hat'.

Inte någonstans på jorden tycker Larsson att det är bättre att bo än hos oss vita, medelålders män. Jag lovar.

Visst är det märkligt? Eller är det bara ett poserande?

Anonym sa...

Utlandssvensk:

"Sannolikt kommer svenskarna att vara i hopplöst underläge innan de har nått den punkten att de kan göra effektivt motstånd mot sin egen utrotning."

Viktig notering. Svenskarna har gett sig fan på att begå kollektivt folkmord. Det vill säga det är ett kollektivt folkmord som svenskarna begår på sig själva. Ingen har egentligen sagt att vi måste utrota oss från Sverige och ersätta oss med araber, afrikaner, sydamerikaner och asiater. Allting har gjorts i den helige mångkulturens namn.

Magne

PS

Zara Larsson utnyttjas av medierna. Ta en dum ung naiv person och exploatera hennes känslor och tankar för att visa att den dåraktiga feminismen som avskyr vita män och hela Västerlandet är på frammarsch. Det är rent ut sagt vidrigt, Malena Ernman kan man säga att hon är spritt språngande tokig som påstår det ena och det andra men kan ta kritiken. I Zaras fall utnyttjas hon och kanske inte kan stå emot kritiken.

Anonym sa...

Kan det här vara lagligt? Hur kan man få köpa lägenheter för kommuninvånarnas pengar och ge bort dem till helt okända? Nu liknar Sverige en karikatyr av banan-republik. En stormakt i skam-faktor, qvack qvack. Nu måste det bli nyval. Klarar inte tänka mej dessa blanksvettiga tjänstemän med ett maniskt vansinne i blick skynda sig montera ned Sverige bit för bit och ge bort det till helt främmande människor innan det är val-tider. Vem har gett dem mandat till det? Vi skulle behöva en Svensk militärkupp egentligen om det inte blir nyval.
http://avpixlat.info/2016/08/03/bostadsratter-for-33-miljoner-till-nyanlanda-i-vallentuna/

Anonym sa...

Min kommentar 18:59 skulle ha varit under din förra artikel om bostadsbrist, det blev lite fel där.

Hans Li Engnell sa...

Jag har nu lagt den där.

/Hans

Anonym sa...

Hjärtligt tack!

Olof sa...

Om Sven Melander identifierar sig med gruppen våldtäktsmän så får det stå för honom. Lägger till honom på listan av människor man bör hålla ett visst avstånd till. Och jag ser verkligen ingen anledning att överhuvudtaget lyssna på någon som är 'vi' med våldtäktsmän vad gäller samtycke eller övergrepp. Skulle snarare uppmana honom att gå och anmäla sig själv till närmaste polisstation då han i så fall har ordentliga problem som han bör ta itu med.

Anonym sa...

Inte helt galet Olof, fast jag har alltid gillat Sven Melander, lite av en hjälte. Men här tycker jag han gått fel.

Anonym sa...

Och vem fan är Sara Larsson?

Utlandssvensk sa...


" Det vill säga det är ett kollektivt folkmord som svenskarna begår på sig själva. Ingen har egentligen sagt att vi måste utrota oss"

Ja, absolut. Jag har aldrig lastat migranterna, utan skulden ligger helt på oss.

Anonym sa...

Hej.

Anti-mobbningsprogram resulterar i mer mobbning, och mer anmälningar av att mobbning ägt rum.

Detta sker därför att en däggdjurshjärna inte kan läras att [inte göra] när det gäller beteenden; den kan inte lära sig en negation av kunskap om världen (oavsett om denna är Sann eller Falsk). Däggdjurshjärnan kan bära lära sig [att göra].

Det är därför rasism, mobbning, och i viss mån sexuella övergrepp (vilka snart inte längre kommer att ses som övergrepp utan som naturligt framprovocerat av utåtagerande kvinnor som begår övertramp mot sin sociala roll) ökar kraftigt - minst två generationer har via skolan (i första hand) tränats i rasistisk mobbning istället för ett artigt och korrekt hyfsat uppförande.

Man har tränat oss i att anamma en norm baserad i att strunta i normer för mellanmänskligt beteende utifrån de västerländska värderingar som är den mest högstående civilisation och kultur världen skådat (sedd som helhet och i kontrast med andra stora kulturgrupper).

Det som majoriteten accepterar och promoverar är trots allt den enda definitionen av 'normalt uppförande'.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

Här fler mörkanden av brott som nog ingen vettig människa kan förstå varför man mörkar dem.
http://www.friatider.se/br-sexbrotten-har-inget-med-invandringen-att-g-ra

Anonym sa...

Zara Larsson är ett barn, som är begåvad artist.

Björn Apelqvist sa...

Ingen lär bry sig i vad alla anonyma tycker. Kan man inte stå för sin åsikt är det inget värt. Själv tycker jag synd om Zara, måste va jobbigt att känna sig jagad av halva jordens befolkning.

Anonym sa...

Björn Apelqvist borde sätta ut namn,adress och nummer för att försäkra sig om att hans åsikt är värd något.
Jag kan bara ge mitt eget anonyma löfte men jag skulle i varje fall inte utsätta honom för något.Sånt håller mest feminister och afa på med.

Anonym sa...

Hej.

@ "Björn Apelqvist":

Är konsekvenserna de samma för den som uttrycker sin åsikt utan anonymitet, om dessa åsikter inte följer politisk/medial konsensus?

Konformitet, medlöperi och blind lydnad har alltid krävt att man redogör sitt namn och sin identitet; hur annars skall kringstående se hur duktig man är på att följa order och doktriner?

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Anonym sa...

@ Björn Apelqvist

Opinionsundersökningarna som styr vår politiker är väl anonyma fortfarande?
Det gigantiska bortfallet i opinionsundersökningarna som oroar ändå mer är väl anonyma?
Väljarkåren när det är så dags är väl anonyma?
Journalisterna fördriver halva dagen med att jaga åsikter och nyheter på Twitter och Facebook som är skrivna av....just det anonyma.
De som betalar för en biljett eller en cd är väl anonyma?
De som delade åsikten om att sjukhuset i Umeå borde operera den cancersjuka kvinnan och inte skicka hem henne så att media fick upp ögonen och kvinnan fick sin operation var anonyma.
Alla ny övervakningsförslag som kommit för att ta bort just anonymiteten visar snarare att anonymiteten är jobbig.Väldigt jobbig!

Anonym sa...

Det där med att inte vara anonym har sina fördelar också.Ser att Tigran Feiler, sin fars son och förväntad arvtagare till en berömd saxofon,har erbjudits jobb på SVT.
För att verkligen vara representativa behövde SVT bredda sin personalstyrka med en aktivistisk vänsterpartists aktivistiska vänsterpartistiska son.
Det var bra tänkt.
Den objektivitet som SVT påstås sakna (men bara av vissa) visar sig återigen sakna all grund.

Anonym sa...

Margot Wallström har vridit och vänt på problemet.Nu har hon hittat lösningen.Turkarna är bra killar.Behöver lite bassning bara.Men Ankara hedrar fortfarande överenskommelsen med EU.
Då är man en bra kille tycker den feministiska utrikesministern.Det, eller om hon skamlöst tänkar roffa åt sig av alla raketforskare,ingenjörer och läkare som lämnar Turkiet när de får sina visa?
Säga vad man vill men Margot Wallström är lite av politikens Zara Larsson.Både snygg och dansant samtidigt.Sven Melander har samtidigt många likheter med Svetsar-Steffe.Båda tjållrar men Steffe är inte så hemskt rolig föstås.Fast det är ju inte Sven Melander heller.
Henrik Schyffert säger jag bara.Honom ska vi ha!
Vad tycker Henrik Schyffert om Zara Larsson?
Och sist, men inte minst, vad tycker Henrik Schyffert om Margot Wallström?

Anonym sa...

Hahahahaha!
Kimberly Olsson ger feminismen sitt ansikte.
Bruden är så rabiat att hon är långt bortom all möjlig medicinering.

Faktum är att det är skitkul att nyheter24.se sväljer en så uppenbart planterad fejk.
Det finns nog skäl till det också, ren dumhet kan vara ett?

http://nyheter24.se/debatt/856338-kvinna-aldrig-fri-sa-lange-har-sex-man

Anonym sa...

Nu sitter vi alla i spänd väntan på polischefen Dan Eliassons nästa utspel.Hoten mot Migrationsverkets personal bara ökar och ökar.
Vad har de här månniskorna med sig i bagaget undrar väl Eliasson.
Gamla kompisen Anders Danielsson kanske vet? Anders vet så mycket när han bara är Anders.
Kanske hans egen personal vill sträcka upp en hand nu? Kanske t.o.m båda?

Det troliga är att det behövs en ny lag som skyddar personalen på Migrationsverket också.
Det bör utredas.Gärna av en samordnare.Mona Sahlin har väl ingenting för sig?
Inte minst sedan det visar sig att polisen inte har personal att sköta gränskontrollerna.
Vad har de här månniskorna med sig i bagaget undrar väl Eliasson.

Hans Li Engnell sa...

Slutklämmen är fantastisk: "Kimberly Olsson bor i Malmö och är långtidssjukskriven för psykisk ohälsa."

Anonym sa...

Det finns ingen Kimberly Olsson i Malmö enligt nätet.
Källkritik brukar det kallas.
Men troligen ville nyheter24.se bara problematisera att alla inte är vad de utger sig för att vara.Eller, vid närmare eftertanke så ville de nog inte det.
Då skulle någon kunna få för sig att man är för åldersbestämningar och id-kontroller på nyheter24.se.Det låter inte så fräscht.Inte ens PK faktiskt.
Då får det bli den ny-modernistiska varianten...alla som vill vara Kimberly Olsson i Malmö ska få vara det.Ja, den funkar nog?
Det känns som om den borde funka?
Därmed inte sagt att Björn Apelqvist inte är Björn Apelqvist.Eller att Björn Apelqvist skulle vara sjukskriven.

Anonym sa...

Såg också om Migrationsverket.De förklarar orsaken i tre punkter men det märkliga är att anmälningsbenägenheten INTE är en av dem.

Anonym sa...

I dag ett minne blott.Från den tid då DN var faktaresistenta.

"För det visar sig nämligen att medan vissa invandrargrupper är extremt överrepresenterade är andra inte representerade alls. Personer från USA, Kanada, Australien eller England fanns överhuvudtaget inte med i materialet. Tämligen ovanliga är också asiater exklusive personer från Mellanöstern, afrikaner exklusive nordafrikaner, latinamerikaner och européer. I stället är det tre kategorier som gång på gång återkommer bland de dömda: svenskar, finnar samt personer från Mellanöstern, Turkiet och Nordafrika (araber).
Infödda svenskar står för 17 procent av den grova brottsligheten i de granskade rättsfallen. 29 procent ingår i studiens Mellanösterngrupp men nästan uteslutande rör det sig om personer från Irak och Turkiet. Den tredje gruppen är just personer från Finland."

http://www.dn.se/ledare/huvudledare/brott-och-straff-man-och-kultur/

Anonym sa...

Sofia Olsson Olsén,Aftonbladets chefredaktör, vd och ansvarig utgivare,beklagar sig över alla nättrollen i hennes mailkorg som hon går igenom med de mentala plasthandskarna på.Sofia Olsson Olsén drar slutsatsen uppenbarligen läser de med någon form av intresse ändå Aftonbladet, tillsammans med över 3,5 miljoner andra svenskar. Dagligen.
Så varför gnäller hon?