lördag 27 augusti 2016

Vad hade Reinfeldt gjort?


Sedan Fredrik Reinfeldt avgick som statsminister har han varit tämligen osynlig i offentligheten. Han lyfter statsrådspension som han investerar i sitt bolag och tjänar bra. Några utspel har han emellertid gjort, och det är utifrån dessa få men talande exempel som Alice Teodorescu ställer frågan hur Sverige hade sett ut om Alliansen vunnit valet 2014.

Frågan är intressant, som kontrafaktisk historieskrivning ofta är. Jag har hela tiden antagit att även statsministern med det öppna hjärtat hade tvingats till åtgärder hösten 2015 och att Centerpartiet i det läget hade stött en politik som lett till samma svekdebatt och väljarflykt som nu drabbat Miljöpartiet.

Det är ett alternativ. Ett annat är att Reinfeldt faktiskt inte hade gjort någonting. Teodorescus poäng är att både av de få politiska uttalanden som Reinfeldt gjort sedan sin avgång och den konsekventa linje han drev som statsminister kan vi sluta oss till att han förmodligen hade hållit kursen. Inte förändrat asylreglerna, inte infört gräns- och id-kontroller. Kort sagt låtit systemen kollapsa.

Om vi antar att det förhåller sig på det sättet, blir Moderaternas hårda tonläge mot den sittande regeringen än mer ohederligt.

Den borgerliga kritiken mot Löfven är som bäst inövad och pliktskyldig. Alla, inte minst väljarna, vet att det inte är Stefan Löfven som har satt Sverige på pottkanten med en ohämmad asylinvandring, havererad skola, tudelad arbetsmarknad med etniska förtecken och en polis i fritt fall. Problemen uppstod inte 2006, men efter åtta långa år vid makten kan allianspartierna inte svära sig fria från någonting av detta.

Av just denna anledning ekar den moderata kritiken mot regeringen och Löfven så pinsamt ihåligt i dag. Det var ju framför allt Moderaterna som satte Sverige i den här situationen. Det är förvisso sant att Socialdemokraterna inte propagerade för en skärpt migrationspolitik i opposition eller att de har några bättre idéer för att få in utrikes födda utan utbildning på arbetsmarknaden. Men det var Alliansen som regerade, det var sålunda de borgerliga som kunde genomföra förändringar.

Åren 2010-2014 framstår verkligen som förlorade år. Reformtakten avstannade helt och gigantiska problem ignorerades och tilläts förvärras ytterligare. Regeringen lade fokus i politiken på att utestänga Sverigedemokraterna i stället för att ta itu med de problem som fick människor att överväga en röst på SD. Integrationsminister Erik Ullenhag åkte land och rike runt och berättade hur Sverige tjänat på invandring i och med att vi äter pizza och halloumi - regeringen satte rent av upp en sajt för att bemöta "myter om invandring". Knappast en regerings främsta uppgift.

En del av mig hade gärna velat se vad Fredrik Reinfeldt hade gjort i november 2015. Om han hade kallat till presskonferens och aviserat en åtstramning. Eller om han bara hade tutat och kört.

Det får vi aldrig veta. Men Alice Teodorescu kan mycket väl ha rätt, vilket säger mer än man kan tro om den man som var moderat statsminister i åtta år.

33 kommentarer:

Fd moderat sa...

Det är väl sjlvklart att Reinfeldt hade fortsatt en politik som mycket snabbt hade lett till kollaps och varit påhejad av miljöpartister och grönhöger. Bland det första han gjorde var att åka till Ronna i Södertälje och förtala det land han var den främste politiske företrädaren för. I stället hyllar han ett område med hög brottlsighet. Lägg till det att han inte anser att Sverige tillhör de personer som bor här utan de som kommer hit från andra länder.
I vilket annat land hade en politiker på motsvarande position kunnat uttala sig så utan att ha blivit kölhalad?
Egentligen skulle han inte ha fått pension utan borde ha ställts inför riksrätt.

Anonym sa...

...och sushi äter vi för att det kryllar av japaner i Sverige.

Pah!

Utlandssvensk sa...

"En del av mig hade gärna velat se vad Fredrik Reinfeldt hade gjort i november 2015. Om han hade kallat till presskonferens och aviserat en åtstramning. Eller om han bara hade tutat och kört."

Jag är 100% övertygad om att han hade kört på. Det finns inte på kartan att han hade gjort något annat.

Att Löfven vände anser jag beror på att han helt enkelt blev riktigt rädd för att vi snabbt var på väg mot sammanbrott. Men FR hade aldrig blivit rädd för detta, eftersom sammanbrott för honom i princip är målet.


Anonym sa...

Jag äcklas verkligen av att höra allianspartister idag när de har synpunkter på polisväsende, militär eller invandring eller vad tusan som helst som innehåller problem.

De hade alla tänkbara möjligheter att i åtta år påverka händelserna . Men struntade i det, det var viktigare att posera med psykfallet från Täby.

Allianspartister är så, så äckliga när de öppnar kakhålet, glappar med limpsaxen, svänger med foderluckan eller ventilerar br*df*tt*n och har synpunkter gällande lösningar på politiska problem. Idag!?

Kan de inte bara hålla käften?

Anonym sa...

Hej.

Vore jag en troende skulle jag be om att Renfield, denne landsförrädare, skulle ställas inför riksrätt, eller helst ståndrätt.

Det blir allt fler i Sverige som har en dotter, en mor, en syster, som lever med sviterna av den borgerliga/miljöpartistiska invasionsinvandringen. Det blir allt fler svenskar som vill... ja, jag vet inte hur jag skall skriva, men 'se till att den djäveln som bär ansvaret inte kommer undan' är en fras jag hört.

Ingen god utveckling, och inget som i övrigt normala välanpassade personer brukar tycka eller framföra.

Förr eller senare (eller troligen för sent) kanske vi kan ha en politisk enighet där de svenskar och invandrare som värdesätter den lagbundna och ordningsskapande makten framför identitetspolitisk tvedräkt anordnar ett Nyköpings gästabud med ansvariga politiker, politruker, journalister och andra landsförrädare, folkfiender och femtekolonnare. (Ja, jag vet vem som använde uttrycket folkfiende. Om skon passar så... .)

Skall det behöva gå så långt att militarisering och 'estnisk resning' blir ett rationellt alternativ, eller kan det styras upp med den demokratiska statens metoder? Vill de 'borgerliga' ens det? Eller vill de att Sverige och svenskarna skall försvinna?

Något att tänka på är att en röst på S är en röst på V, Mp och ev. Fi. En röst på Alliansen är en röst på Mp, S och öppna gränser.


Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Arthur sa...Riksdagen har visserligen i hög grad slutat att representera folkviljan och är mer ett verktyg för partikansliernas tjänstemän men det är i alla fall inte helt uteslutet att de skulle ha gjort sin plikt och avsatt statsministern när kollapsen blev uppenbar.


Riksdagen kan avsätta också den nuvarande statsministern. När Alliansens företrädare kritiserar regeringen så skall man alltid minnas att de har valet av avsätta den och bilda en egen men de väljer att låta bli. Sålunda är ingenting av den kritik de anför ärligt menad.Utlandssvensk sa...


Det är en uttalad svensk egenskap att man har väldigt svårt att tro att någon kan ha onda motiv. Många svenskar vägrar helt enkelt att se världen så och många blir närmast aggressiva om man presenterar fakta som tyder på motsatsen.

I detta ligger utan tvekan en del av förklaringen till den groteskt havererade immigrationspolitiken, med uppenbara bedragare och våldsmän som skrattar högt åt svenskarnas naiva mani att hjälpa dem.

Occams rakkniv indikerar starkt att Reinfeldt helt enkelt hatar etniska svenskar, men de flesta kan inte hantera detta. Lättare då att fortsätta att strutta runt som en dront som nyfiken tittar på de spännande sjömännen, helt utan självbevarelsedrift.

Utlandssvensk sa...

@ Fd Moderat,

" vilket annat land hade en politiker på motsvarande position kunnat uttala sig så utan att ha blivit kölhalad?"

FR hade aldrig kunnat sitta som statsminister i något annat västland. Det var helt unikt att svenskarna röstade fram en sådan figur och detta lär sysselsätta historiker och möjligen även psykologer under mycket lång tid.

"Egentligen skulle han inte ha fått pension utan borde ha ställts inför riksrätt."

Brottet är folkmord och jag skrev just några längre kommentarer kring detta på en annan blogg:

https://mensanen.blogspot.ch/2016/08/illegal-granspassage-till-eu-upp-med.html?showComment=1472295560369#c567729701268013016

Anonym sa...

Varför gick M med på DÖ?
Varför behövde man politikutveckla?
Varför sitter man på läktaren eller fjantar i KU?
Varför kör man med larviga utspel istället för ett regeringsskifte?

Naturligtvis för att Alice Teodorescu har helt rätt och moderaterna vet om det.
Utan en sosse-seger hade Sverige stått mitt i ett inbördeskrig nu precis som FR planerat.Men hur skulle AKB kunna erkänna det?
Hon har inget val stackarn.FR satte M på läktaren för lång tid framåt och det var det bästa som kunde uppnås.AKB förhalar bara ögonblicket där hon antingen svänger SD eller S om hon vill vara med och spela.På så sätt dödade FR M.

Anonym sa...

Hypotetisk fråga, det vet vi inte av det enkla skälet att han avgick så fort han kunde.
Jag tror själv han hade avgått oavsett en ev valseger.

Fd moderat sa...

Frågan är om en efterträdare hade vågat att bryta mot Reinfeldts linje. Att hans politiska gärning efter 2010 var inriktad på att sätta dit SD visas inte bara av MÖK utan även av DÖ som han var med om att iscensätta.

Anonym sa...

Jag tror läget efter fria invandringen har satt så djupa spår i hela samhällsapparaten att all opinion är försvunnen. De, som i riksdagen är insatta i stats-finanserna och den sociala statusen har blivit så chockade så att alla håller med varandra vad regeringen än säger och hur den än agerar. Det är min djärva spekulation. Jag ser Munks "skriet" i min fantasi om riksdagens tillstånd.

Anonym sa...

Reinfeldt hade talat till folket om sina vingar, hur han den salige Reinfeldt vet hur man får MENA att bli till en stor vinst för hela Sverige. En liten ansträngning, snart är vinsten här. Han hade ju manipulerat svenskarna som lätt hade tänkt att bostaden nog går upp i värde ifall ghettot blir större lite längre bort och snart kan de nog arbeta, för det säger Reinfeldt.

Visst hade han inte stått och jublat inför svenskarna, men Öppna era hjärtan 2.0 hade varit på TV:en och en kraftsamling skulle till. Merkel gjorde ju trots allt ganska mycket för att öppna gränserna och stjärten.

Magne

Utlandssvensk sa...

@ Magne,

"Han hade ju manipulerat svenskarna som lätt hade tänkt att bostaden nog går upp i värde ifall ghettot blir större lite längre bort"

Jo, det där var en väldigt viktig del av hur FR jobbade.

Förvisso fanns det en liten, men väldigt högljudd, grupp inom främst C och M som tidigt (från cirka 2003) argumenterade för helt fri invandring. Men samtidigt fanns det grundmurat motstånd mot dylika fantasier och inom M var en klar majoritet definitiv emot detta. Likväl valde man att spela med och ge läpparnas bekännelse.

Sen upptäckte många att de gynnades av immigrationen. Samtidigt som M helt fanatiskt drev på för maximal MENA immigration på riksplanet, upprätthöll ett antal M kommuner närmast apartheid via olika metoder. Smartast var möjligen Danderyd, som hade avtal med Migverket men sen, i 100% av fallen, betalade för att skicka berikarna till andra kommuner.

Stora delar av övriga Sverige blev då betydligt mindre attraktiva att bo i och folk var följaktligen villiga att betala upp för att komma till en kritvit M kommun. Samma resultat hade kunnat uppnås genom att dumpa avfall i andra kommuner och många småpåvar inom alliansen blev rika. Dessutom var det ju otroligt roligt att peka finger till alla lantisar som satt fast i eländet. Kolla på alla korkade bonnläppar som röstar SD! De skyller sina misslyckanden på invandrarna! Men här i Danderyd är det inga problem, tvärtom! Ha, ha, ha!

I det flesta fall var de även på det klara med att dessa personliga vinster uppkom pga. en process som var starkt destruktiv för landet som helhet och framförallt för kommande generationer. Lite som att bli rik på att slutförvara uran i plåtfat som man vet kommer att börja läcka om 50-100 år. Det är svårt att inte betrakta detta som en betydligt mer avancerad moralisk röta än den sedvanliga.

Sen var det inte så lite tragikomiskt när många av dessa småpåvar inom alliansen märkte att immigrationen helt plötsligt även började spilla över på dem. Panik i chokladfabriken! Urantunnorna som endast skulle förgifta bonnläpparna och barnbarnen börjar läcka in i det fina grundvattnet under Lidingö och Danderyd! Kräv totalstopp för fler tunnor! Att man öppet hade gått till val på fri utplacering av tunnor 3 månader tidigare var inte längre relevant.

Dessvärre lär en del av dessa absolut genomruttna figurer glatt segla vidare.De starka M kommunerna blir nu tvångsberikade via tvingande lagstiftning och ghetton håller i snabb takt på att bildas även där. På Lidingö kommer nu mer än 10% av alla gymnasieungdomar att vara skäggbarn redan i år och nästa år blir det etter värre.

Men samtidigt går kommunerna in och köper bostäder i stor skala. Detta är onekligen en perfekt exit för den besuttna delen av sjuklövern! Nu när alla hyresrätter har omvandlats till BRFer och villorna står på all time high är det dags att ta hem vinsten! Både kulturvänstern på Söders höjder och de djupt amoraliska gamla reinfeldtarna i M-reservaten kan nu fullborda sin gärning. Efter att ha förstört övriga landet för att driva upp priserna i sina egna områden, kan de nu slutligen förstöra även dessa, samtidigt som de cashar ut med skattebetalarnas pengar!

Sen kan de ju sitta i Marbella och göra det som de har sysslat med länge, dvs. håna och fördöma alla ”rasister” som nu sitter fast i eländet som de har skapat……

Anonym sa...

Mitt hopp om Sverige är borta. Och det beror inte bara på vad politiker och myndigheter har gjort de senaste åren. Det beror också på att jag har tappat tron på att någon större del av svenska folket har förmåga, vilja eller ens intresse för att sätta sig in i hur samhället ska kunna bli bättre.

Många i valboskapen är över huvud taget inte insatta i politik. Och även bland dem som är lite grann insatta så är minnet gräsligt kort. Det är ingen konst att dribbla bort Sovande Svensson med några häftiga utfall mot motståndarsidan och sedan löfte om några hundralappar mer bidrag eller mindre skatt per månad.

Min mor kan inte ens räkna upp alla partier som sitter i riksdagen, än mindre redogöra för de mest grundläggande skillnaderna dem emellan. Hon har inte röstat på ett par decennier, vilket är bra. Det är ingen idé att försöka berätta något för henne, för jag möts av tom blick. Och när hon tror att jag har pratat klart frågar hon: "Vill du se de nya blommorna jag har planterat på balkongen?"

Jag har ett par vänner som på något sätt hänger med i MSM:s "nyheter", men som är ganska bortdribblade. En trodde att "gränsen är stängd" nu. En annan hade helt och hållet glömt Decemberöverenskommelsen, ett par månader efter att den (officiellt) upphörde. Glömt? Glömt! Jag tror att vi 2018 har en stor uppgift i att på något sätt försöka påminna alla våra vänner och bekanta om allt det som de tyckte var viktigt men på något sätt har GLÖMT!

Medan samhällsfrågor inte engagerar i så stor utsträckning så är det desto viktigare att ägna fler timmar varje dygn åt diverse underhållning. Allt måste ju vara kul hela tiden... tydligen.

Inuti Sovande Svenssons hjärna ser det ut så här (fem sekunder långt klipp ur Simpsons): https://www.youtube.com/watch?v=MA5Pjw_cZn0

Anonym sa...

"En röst på Moderaterna kommer vara den bästa garanten för att byta ut Stefan Löfven, säger Tomas Tobé." till tidningen Aftonbladet som efter Åkessons sommartal oroas av att Åkesson tror på en regering med SD,KD och M.
Tomas Tobé säger så mycket.
Som han inte menar.

Anonym sa...

När alla som satt i Moderaternas partiledning under Reinfeldt är borta och när säg 80-90 procent av partiets riksdagsledamöter som satt 2010-2014 är borta, ja då ska jag lyssna på Moderaterna igen. Mitt förtroende för dessa kappvändare är obefintligt. Kan jag någonsin mer lita på en moderat? Om de åtminstone hade vettet att offentligt be om ursäkt och ta avstånd från Reinfeldt, då hade jag kunnat lyssna, men det kommer de förstås inte göra.

Lotta Trouble sa...

Jag tycker att Reinfeldt är fullständigt genialisk. (Även om det är möjligt att "he's so sharp, he'll cut himself").

Det finns 2 sätt att organisera ett samhälle på: antingen via skatter och offentlig service eller privat. Det är ju själva skiljelinjen mellan höger och vänster. I Sverige tycker, faktiskt, de flesta att höga skatter och offentlig finansiering av tjänster som sjukvård, universitet, dagis, hemtjänst och åldringsvård är en bra modell. Eller tyckte kanske jag ska säga. Det system som vi har idag är höga skatter - och ingen service.

Idag hälsade jag på en kompis med sitt nyfödda barn. Han är helt övertygad om att när den pilten börjar högskolan om 20 år, så kommer det att vara terminsavgifter. Och han är inte säker på att han och hans fru kommer att ha kunnat spara ihop tillräckligt med pengar tills dess. Själv tror jag att man kommer att införa måttliga terminsavgifter (5-10,000 kr/termin) inom 10 år.

Frågan är om inte kommunerna, i stället för att höja skatterna, skulle kunna frångå maxtaxan och i stället debitera ca 8,000 kr/månad och barn. (Ungefär som det kostar i UK. Vad kostar dagis i Schweiz?) Samma med hemtjänsten - även om det eg är svårare, eftersom folk har gjort vissa val under förutsättning att det allmänna stod för försörjning och service som äldre.

Själv skulle jag föredra offentligt finansierad välfärd, men jag kan inte se att detta är möjligt längre. Det viktigaste är därför att man sänker skatterna - helst kommunal o landstingsskatt under 20 kr. Redan idag betalar jag över 6000 kr i sjukvårdsförsäkringar, så lägre skatt ger högre försäkringspremier.

F.ö. tror jag att mega-dysterkvistar som Utlandssvensk har fel. Extremhögern har hittills fått rätt (Läs gamle Fjordman på Gates of Vienna från 2006. Han beskriver exakt den utveckling som vi har sett de senaste 10 åren.) så varför skulle de inte fortsätta att ha det? EU KOMMER att skärpa upp sin yttre gräns (Cameron föreslog att brittiska flottan ska patrullera nordafrikas kust). Man kommer att skapa "hot spots" - nyord för koncentrationsläger - utanför gränserna (dessa "hot spots" talar Jean Claude Juncker, Cecilia Malmström och Wallström (bl.a.) om). Och därefter - tror jag - kommer man att börja med repatriering.

Det finns givetvis en risk att den stora migrationen har lett till ett förändrat politiskt landskap och det kommer att vara omöjligt att vinna val på en borgerlig politik: att migranterna är importerad valboskap åt sossar (i alla länder). Men det tror inte jag, för migranterna är huvudsakligen inte politiskt intresserade. Men det är många högermänniskor i USA som ser höstens val som ser Trump som sista chansen för en högerpolitik. Därefter kommer befolkningssammansättningen att omöjliggöra republikanska valvinster.

Men det jag inte fattar är varför Alliansen och Alliansväljare INTE verkar gilla skattesänkarpolitiken. Varför kan inte M vinna val på ovanstående recept? (Asså: 20 kr i kommunalskatt o dagisavgift om 10,000/månad.) De flesta medelklassfamiljer skulle faktiskt gynnas av en sådan politik. (Ja, givetvis måste man även ta bort föräldraledigheten).

Anonym sa...

Hej! Som fd moderat är jag upprörd över hur 7-klövern agerar i opposition! Först var det DÖ, men DÖ fortgår ju! Varför i all världen, riktas inte misstroendevotum mot sittande regering? Jag tror att svaret ligger i att varken s eller m vill ta över! Men SD vill och kan!

Olof sa...

Ja, jag sällar mig till de som tror att Reinfeldt hade kört vidare helt oavsett.

Jag är ganska övertygad om att en del av själva målet var att kollapsa den svenska modellen. Det förklarar nämligen rätt väl varför han tog relativt lätt på de frågorna och varför 'nya' moderaterna plötsligt gärna sket i att debattera både offentlig sektor och fackets position.

Han räknade helt enkelt med att kunna tippa balansen så mycket att de skulle bli omöjliga att bibehålla, och att de som ville ha fortsatt god service skulle bli tvungna att finansiera allt mer själva. Och visst har han lyckats... jag skulle inte vilja vara utan kompletterande privat sjukförsäkring i Sverige idag.

Anonym sa...

Vem skall man lita på? Vänsterpartist, Socialdemokrat, alliansteokrat? Då kommer halta Lotta hem till dej med rösten fylld av gråt, och säger, vem i hela världen kan man lita på?

Anonym sa...

Ett parti som släppt fram Fredrik Landsödare och inte mäktade att kasta ut honom när vansinnet blommade ut är bara värt förakt. Aldrig att de får min röst igen, kan med gott samvete säga att jag sa upp medlemskapet strax efter herr Landsödare blev vald och röstade inte på dem därefter.

Som läget är idag kan man bara propagera för att folk inte skall rösta öht, då har man åtminstone samvetet rent!

Anonym sa...

Under de senaste åren har jag funderat väldigt mycket över den politiska samtid vi lever i. Något som har slagit mig är hur många som jag har pratat med verkar betrakta sig som nästan ett slags undersåtar - utan att ifrågasätta legitimiteten i det! Håller vi svenskar på att glömma bort vad demokrati är? Att demokrati i grund och botten handlar om att vi alla medborgare tillsammans bestämmer över våra angelägenheter och utser folkrepresentanter för att fatta besluten?

Anonym sa...

Haha efter Åkessons sommartal säger,företrädare för moderaterna och kristdemokraterna,sverigedemokraterna är inte regeringsdugliga,häpp men det är Alliansen efter sina 8 år under Reinfeldts despoti?

Fd moderat sa...

Det jag ser framför mig är hur politiker öppet kommer att flirta med invandrargrupper för att få deras röster. Man skall veta att val avgörs av röster på marginalen.
Där det finns mycket pengar för politiker att nalla av är i pensionssystemet. Man börjar helt enkelt att ta pengar där för att gynna vissa grupper. Att man redan gynnar invandrargrupper kan vi se i utjämningssystemet där det trots vad många borgerliga tror inte är Norrland utan invandrarkommunerna Botkyrka, Malmö och Södertälje som är de stora mottagarna av bidrag. De kommunerna får 50% mer per capita än Norrland.

Utlandssvensk sa...

@lotta,

" skulle kunna frångå maxtaxan och i stället debitera ca 8,000 kr/månad och barn. (Ungefär som det kostar i UK. Vad kostar dagis i Schweiz?) "

En dagisplats kostar cirka 200-250 tusen SEK om året.

"F.ö. tror jag att mega-dysterkvistar som Utlandssvensk har fel. Extremhögern har hittills fått rätt (Läs gamle Fjordman på Gates of Vienna från 2006. Han beskriver exakt den utveckling som vi har sett de senaste 10 åren.) så varför skulle de inte fortsätta att ha det?"

Precis som Fjordman är jag MYCKET mer pessimistisk vad gäller Sverige än vad gäller övriga västländer. Många verkar anse att problemen i t.ex Frankrike och UK är större än här, men jag anser absolut tvärtom, av flera skäl.

Fd moderat sa...

Utlandssvensk,

vi har mycket värre problem framför allt därför att vi har en dysfunktionell poliskår.

Utlandssvensk sa...

@ Fd moderat,

"vi har mycket värre problem framför allt därför att vi har en dysfunktionell poliskår."

Ja, det är en viktig del. Man kan säga att hela statens våldsapparat är väldigt svag i Sverige. Liten och feminiserad poliskår, samt bedrövligt svag militär. Detta gäller inte i alla andra EU länder. I t.ex Frankrike finns det en stor och välfungerande våldsapparat.

Det andra stora problemet för just Sverige är att demografin är dramatiskt mycket värre. Om vi återigen jämför med Frankrike, så har de haft väldigt liten immigration från MENA de senaste 10-15 åren. Muslimerna där kommer främst från tidigare immigration, vilket även innebär att de är jämnare fördelade i åldersklasserna. Sverige har nu ungefär lika stor andel muslimer, men här har en mycket stor grupp kommit nyligen och de är mycket yngre än genomsnittet av befolkningen. Vidare har könsfördelningen i Sverige blivit helt extrem, med kraftig övervikt av män i yngre årskullar, vilket inte gäller i Frankrike.

Detta innebär dels att våra muslimer är betydligt mer hopplösa rent ekonomiskt dels att andelen kommer att fortsätta att öka VÄLDIGT snabbt, även om all immigration skulle upphöra.

Så vi har en explosivt växande, helt bidragsberoende muslimsk befolkning med kraftigt överskott av unga män, kombinerat med avsaknaden av fungerande våldsapparat. Om man tror att det ska sluta lyckligt, röker man något väldigt spännande.

Anonym sa...

Nu har Borgerlig Framtid fått in en debattartikel i SvD: http://www.svd.se/sveriges-asylpolitik-maste-laggas-om/om/svenskt-flyktingmottagande

Jag kommer med intresse att följa detta parti och hoppas att det får större genomslag.

Anonym sa...

28 augusti 2016 13:04:

Från artikeln - ”Sveriges asylpolitik måste läggas om”, http://www.svd.se/sveriges-asylpolitik-maste-laggas-om/om/svenskt-flyktingmottagande:

"Detta för att Sverige äntligen skall kunna påbörja det mödosamma men kritiskt viktiga arbetet att få tillbaka Sverige på rätt spår för en hållbar utveckling."

Innebär det återflyttning och repatriering? Kan inte se att Sverige kommer på rätt köl på annat sätt.

Magne

Anonym sa...

Enligt media tar fler och fler tillbaka sina asylansökningar sedan reglerna ändrades.
- Man flyr för sina liv, som statsministern upprepade gång på gång.
Ända tills reglerna ändrades.
Det är ungefär som med dem som fått PUT och åker på semester till hemlandet.
Någonting stämmer liksom inte.
Men det är naturligtvis inget en grävande journalist gräver i så man får lita på alternativa förklaringar.För att går ihop det gör det bara inte..

Fd moderat sa...

Utlandssvensk,

det som fick mig att ändra uppfattning i frågan om invandring var just att vi tar in personer som är brottsbenägna och har en poliskår som skall ha dialog med dessa. Det kan bara sluta på ett sätt och det är att de krimininella vinner.

Christoffer sa...

Trycket torde till slut ha blivit för stort till och med för Reinfeldt. Migrationsverket och socialtjänsten gick på knäna. Polisen tvingades släppa ordinarie arbetsuppgifter för att hantera inströmningen (samt nedbränningarna av tilltänkta flyktingförläggningar) och sovplatserna tog slut. Man satte upp tält, använde marknadsplatser, korridorer osv. Trots det fick en del migranter ändå sova utomhus i kylan för att inga andra platser fanns kvar. Det var förmodligen bara en tidsfråga innan vi hade fått det första dödsfallet; att någon frös ihjäl, helt enkelt. Det hade blivit ett stort tryck för att byta kurs. Men det är i och för sig möjligt att Reinfeldt hade lyckats hålla kursen fram tills slutet av mars 2016, då avtalet med Turkiet trädde i kraft och strömmen med flyktingar över Egeiska havet avtog markant. Hade han klarat det hade han kunnat fortsätta slå sig för bröstet över Sveriges humanism, samt klandrat Merkel och övriga som fått göra skitgörat, så att säga. Intressant att spekulera, men tyvärr får vi aldrig veta.