tisdag 9 augusti 2016

Rimliga försörjningskrav


Sedan några veckor gäller de nya reglerna för asyl- och migrationspolitiken i Sverige. Det betyder att den som vill ha hit sina anhöriga måste se till att ha arbete och bostad först.

Regeringen presenterade häromdagen vilken inkomst som krävs för den som fått uppehållstillstånd och vill återförenas med sina anhöriga här.

Beräkningen utgick från en person som vill ta hit fru/make och två barn. Efter att skatt och hyra är betalda måste personen ha 12 000 kr kvar för övriga utgifter. Detta innebär enligt SVT en grundlön på 26 000 kr (vilket förefaller korrekt givet att hyran är någorlunda normal).

Inrikesminister Anders Ygeman fick frågan av SVT vad den som inte har bostad eller jobb ska göra och levererade det självklara svaret: "Då får de vänta."

Detta har fått Aftonbladets ledarsida att regera. Den anklagar regeringen för att "försvåra för människor som kommer att [...]integreras".

Problemet är att människor inte har integrerats. Personer har kommit till Sverige, fått asyl, inte blivit självförsörjande, inte hittat en egen bostad och ändå fått ta hit anhöriga. Allt bekostat av kommunens skattebetalare.

Detta är inte integration.

Det är rätt och rimligt att den som invandrat till Sverige i möjligaste mån står för sina egna kostnader. Detta måste vara målet för alla fullt friska människor i samhället, oavsett ursprung eller nationalitet. Om du dessutom vill ta hit din familj borde det vara en självklarhet att du har en bostad ni kan bo i och att du har en inkomst som räcker för att försörja både dig själv och den familj du vill återförenas med.

Frågan om försörjningskrav är ingalunda ny. När dåvarande migrationsminister Tobias Billström 2012 föreslog att minska antalet undantag så att krav på jobb och bostad gäller fler, slog Kristdemokraterna, Folkpartiet och Centerpartiet bakut. Centerns Johan Hedin ansåg att den rådande politiken, som i praktiken gjorde undantag för nästan varenda en, var "rimlig". Och Miljöpartiets Maria Ferm tog i för kung och fosterland när hon hävdade att skärpta försörjningskrav stod "emot grundläggande humanism".

Vi vet hur det gick. Undantagen bestod och först efter kaosens höst 2015 nåddes en blocköverskridande överenskommelse som bland annat innebar att försörjningskraven skärptes. Det är dessa krav som nu får så hård kritik från centerpartister, vänsterpartister och allsköns religiösa företrädare.

Det pratas mycket om integration nu och den lär bli ett huvudtema i nästa valrörelse. Då får alla som motsätter sig försörjningskrav vid anhöriginvandring gärna förklara för svenska folket hur det främjar integrationen om den som varken har egen bostad eller är självförsörjande får ta hit både partner och barn.

Det är alltid någon annan som betalar.

31 kommentarer:

Anonym sa...

Integration betyder väl som det mesta annat att någon annan betalar?

Anonym sa...

Hur kunde det bli så här?
Det är frågan vi ska ställa oss igen.
Hur kunde det bli så här?
Ja hur kunde det?
Svaret att de med ansvaret helt enkelt sket i att räkna duger väl inte
så HUR KUNDE DET BLI SÅ HÄR?

http://www.svd.se/nya-krissiffor-bostadskon-gar-baklanges

Fd moderat sa...

Sverige kommer inte att kollapsa men vissa delar av landet kommer inte att fungera. Den som bor på landsbygden kan glömma hjälp från polis och rättsväsende. Är du svensk fattigpensionär så kan man glömma att politikerna kommer att bry sig om dem.

När jag diskuterade försörjningskravet med en som arbetar i centerpartiet hävdade den personen att det skulle leda till minska migration som om hög migration skulle vara ett självändamål. Att någon annan skulle vara tvungen att betala för dessa anhöriga kunde inte center-muppen förstå.

För övrigt, Vaclav Klaus, tjeckiens fd president, talar klarspråk när han säger att Europa inte behöver outbildade invandrare från tredje världen.

http://samtiden.nu/25973/vaclav-klaus-om-migrationsvagen-ny-bok/

Anonym sa...

Hej.

Vart går jag som svensk om jag vill ha 12000:- (minst) kvar efter skatter och hyra?
Vilka bidrag kan jag söka som gör att jag får mer 4500:- att röra mig med per månad än idag?
Kan jag söka asyl i Sverige, eftersom en del bidrag verkar prövas efter härkomst och inte behov?

Jag, och jag tror alla vi som har anhöriga med olika behov av hjälp eller vård, vill veta varför hundratusentals muslimska män skall prioriteras framför våra anhöriga, många med slitsamma yrkesliv bakom sig.

Varför är muslimska män från MENA och Afrika mer värda än min familj?

Är vi som svenskar mindre värda för er som röstat på sju varianter av massinvandring?

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

Fd moderat sa...

@Rikard, lärare,

vi skall vara gränslöst generösa mot alla utom mot infödda svenskar för vi skall bara tiga och arbeta. En s k grön liberal tyckte på fullaste allvar att svenska tiggare skulle skärpa till sig medan EU-migranterna hade all rätt i världen att sitta och tigga.
Samme person tyckte att en som skrev om sin fattiga pensionerade mamma skulle hålla käften och köpa mat och kläder till henne och inte klaga på att flyktingar kommer hit och kostar en massa pengar.

PJ Anders Linder skriver om den nya politiska dimensionen GAL-TAN. Libertarianer har mer gemensamt med gröna än vad man vid första anblick kan tro. Ingen av dem tror på begränsningar.

http://www.bt.se/ledare/pj-anders-linder-god-politik-kraver-frihet-och-auktoritet/

A nonym sa...

Det svaret får du tyvärr söka på annan plats då skygglappssnällisarna inte läser här.

Utlandssvensk sa...

@ Rikard,

"Varför är muslimska män från MENA och Afrika mer värda än min familj?"

Tja, vår vän Fredrik förklarade 2011 att:

"Sverige präglas av att människor kommit hit och blandats. Det tycker jag är det vackra med Sverige."

Därav framgår det väl med all önskvärd tydlighet att vi som inte är blandade INTE är vackra. Vi är fula och dåliga och ska BORT! Om man ser saken så, blir allt som har hänt de senaste 10 åren helt begripligt och, på sitt sätt, logiskt.

http://www.sydsvenskan.se/2011-11-19/sd-far-reinfeldt-att-se-rott

Anonym sa...

http://www.dn.se/ekonomi/dan-lucas-bostadsbristen-kan-inte-byggas-bort/

Ska man som sosse tvingas att bara läsa Aftonbladet nu för tiden?

Anonym sa...

@Utlandssvensk

Om man frågar dagens ängsliga PK-fjantar så har Sverige alltid varit en smältdegel, ett stort äpple där kulturer från hela världen stötts och blötts och hyllat flaggan och befriat slavarna och we shall overcome och varit en skinande bacon med ljus på kullen. För det har de minsann sett på tv. De enda som inte håller med om detta är smutsiga obildade banjospelande vita Män (tvi).

Anonym sa...

Allting handlar om s.k. Virtue Signalling, det viktiga för PK-idioterna är aldrig vad resultatet blir eller att någonting ens är sant, utan det enda de bryr sig om är att visa upp hur goda de är. Det får naturligtvis kosta som helst, kosta för andra då, inklusive de man låtsas bry sig om, detta att visa hur god man är.

Anonym sa...

Hej,

Du skriver en hel del som är bra men jag önskar att folk kunde sluta att hänvisa till den dåliga integrationen. Vi ska inte bedriva integrationspolitik i det här landet då integration innebär att samhället ska anpassa sig efter individerna som bor i det vilket betyder att ju fler som kommer utifrån så måste samhället förändras.
Det vi ska fokusera på är assimilering och inget annat. De som kommer hit får rätta in sig i ledet eller åka någon annanstans. Vi kan inte hela tiden förändra vårt samhälle för att tillfredsställa en minoritet avmänniskor som kommer hit för att utnyttja den välfärd som vi i generationer byggt upp.

Hans Li Engnell sa...

Jag tror att "integration" har blivit ett begrepp som används lite slarvigt många gånger, och att folk menar lite olika saker med det.

När jag skriver att jag vill att integrationen förbättras menar jag inte att svenska folket ska anpassa sig till nyanländas traditioner utan att den som kommer hit har ett ansvar att bli det vi brukar kalla "en del av samhället", dvs. ordna med egen bostad, göra sig anställningsbar, inte begå brott osv. Vilken gud folk tillber eller hur de klär sig är jag inte intresserad av. Däremot ska vi med kraft bekämpa religiös extremism, kvinnoförtryck och annat som bevisligen har blivit vanligare till följd av den migrationspolitik som bedrivits under lång tid.

Anonym sa...

Vad anser du om assimiliation, Hans?

Låter 'assimilation' lite för hårt?

Bara undrar, eftersom du aldrig, mig veterligen, använder assimilation.

Magne

Hans Li Engnell sa...

Vad anser du om assimiliation, Hans?

Nej, jag brukar använda mig av begreppet "integration". Jag anser att det är den som invandrar till ett land som har ansvaret att anpassa sig, göra sig anställningsbar, följa landets lagar osv.

Däremot tycker jag inte att man måste utplåna sin gamla identitet, som jag många inom SD verkar förespråka. Det måste vara fullt möjligt att kalla sig svensk-iranier, fira ramadan, äta sill, ha slöja och samtidigt leva i det svenska samhället tillsammans med den inhemska befolkningen. Jag kan tänka mig att förvirring uppstår hos den som invandrat när denne får höra att det inte finns någon svensk kultur (vad ska man då integreras i?), så vi bör bli tydligare med vilken anpassning som krävs.

Anonym sa...

Jag förstår egentligen inte hur du vill inkorporera islam i den västerländska kulturen, för det är ju det du verkar hänsyfta till. Ska tjejerna bära sin Niqab på nattklubben? Ska de som firar Eid få en hel ledig vecka?

Vill du att islam och kristendom ska väga lika mycket när vi firar högtider och bestämmer vilka dagar som ska vara lediga? Eid och påsk? Ramadan och julafton? Ska de likställas i svensk kultur så vi firar båda?

Islam och kristendom sida vid sida? Eller förespråkar du att båda religioners högtider ska bort så att det inte finns några högtider att fira, förutom: de sekulära ateisternas högtidsdag, t.ex. d. 6 februari?

Magne

Hans Li Engnell sa...

Jag förstår egentligen inte hur du vill inkorporera islam i den västerländska kulturen, för det är ju det du verkar hänsyfta till. Ska tjejerna bära sin Niqab på nattklubben? Ska de som firar Eid få en hel ledig vecka?

Vad är problemet? Om en anställd och en arbetsgivare kommer överens om att den personen är ledig för att fira eid är det väl deras sak? Detsamma gäller om du vill fira nazisternas maktövertagande den 30 januari eller någon hinduisk helgdag. I dagens tämligen flexibla samhälle torde inte detta möta några hinder. Däremot ser jag i nuläget inget skäl till att avskaffa de kristna helgdagarna.

Stör det dig om någon går på nattklubb i niqab (det blir förmodligen dåligt med ragg)? Om en enskild nattklubbsägare vill ha en klädkod på sitt ställe, fine. Men politiker ska inte lägga sig i hur folk klär sig i allmänhet (däremot finns det skäl att ha tydliga regler för klädsel i vissa yrken, som vårdyrken, lärare m.fl.).

För övrigt finns en annan grupp vid sidan om bokstavstroende och praktiserande muslimer: de som firar eid som vi firar jul men inte läser Koranen, inte bär slöja. Gruppen muslimer är således väldigt bred.

Anonym sa...

Nu tänkte väl jag mer på röda dagar och inte enskilda fall. Arbetsgivare och anställda får gärna komma överens om ledighet. Frågan jag ville ha besvarad var mer: Ska muslimska högtidsdagar ha röda dagar i den svenska almanackan? Googlade runt och fann dessa allmänna helgdagar: http://www.dinstartsida.se/kalender/helgdagar/.

Jag tycker ett förbud mot Niqab är rimligt med tanke på den kulturyttring det utgör att en kvinna inte ska visa någonting förutom sina ögon, dels den konsekvens det får då folk kan klä ut sig i Niqab och sedan råna eller göra terrordåd utan att ansiktet syns. Man kan alltid argumentera för att en person klädd i påskdräkt eller en seriefigur med mask kan göra att personen inte blir igenkänd, däremot är den personen inte en kulturyttring utan ett slags tillfällig humoristisk sak.

Vill du att SvT ska ge Eid en hel veckas tv-tid, som senast? Ska det också finnas allmänna helgdagar för de som är troende muslimer så de kan stanna hemma? Ska vi ha mer islamska kanaler, "SvTs muslimska kanal"? I Finland är de svensktalande cirka 5 procent och de har egen TV-kanal.

Det borde väl bli mer och mer muslimska kulturyttringar när den gruppen växer och svenskarna blir färre. Ska svensk, västerländsk, kultur råda fast de som utövar den är en minoritet, som är ett faktum inom ett decennium.

Min fasta åsikt är att det jag tar upp i detta inlägg kommer att stöta på varandra inom ett decennium eller två.

Magne

Utlandssvensk sa...

Det förefaller föreligga närmast konsensus om att det är önskvärt att migranterna lär sig svenska, skaffar sig jobb, etc. Tillåt mig att anmäla en avvikande uppfattning!

Givet typen av asylmigranter som har anlänt till Sverige de senaste 10-20 åren, ligger det i vårt väldigt starka intresse att flertalet av dessa inte på något sätt integreras i vårt samhälle. Att de lär sig språket och får jobb innebär endast att de mer effektivt kan skada oss. Se bara vad en helt vanlig knegare med brinnande tro i Frankrike kan göra!

Om vi har någon som helst vilja att skapa en framtid för våra barn och barnbarn, måste dessa människor segregeras och isoleras från övriga befolkningen. Sen bör åtgärder vidtas för deportering.

Fast det är väl bekvämare att strunta i barnbarnen för den fantastiska känslan att vara ”god” några år till. Tills man blir påkörd av en lastbil……

Hans Li Engnell sa...

Frågan jag ville ha besvarad var mer: Ska muslimska högtidsdagar ha röda dagar i den svenska almanackan?

Nej, det tycker jag inte är nödvändigt. Då bör i rättvisans namn alla som tror på en viss religion (eller ingen religion) få sina egna helgdagar. Det vore visserligen rättvist, men jag tror att det skulle bli rätt krångligt.

Jag tycker ett förbud mot Niqab är rimligt med tanke på den kulturyttring det utgör att en kvinna inte ska visa någonting förutom sina ögon, dels den konsekvens det får då folk kan klä ut sig i Niqab och sedan råna eller göra terrordåd utan att ansiktet syns.

Nå, nu finns det ju gott om kläder där ansiktet och kroppen täcks av olika skäl, och risken för terrordåd är en rätt dålig ursäkt för att förbjuda dessa. Ska alla kläder som kan användas vid rån förbjudas? Det blir ju lite löjligt. Ja, niqab är en kulturyttring. Vill du då även förbjuda Hare Krishna att bära sina kläder offentligt?

Vill du att SvT ska ge Eid en hel veckas tv-tid, som senast?

Jag lägger mig faktiskt inte i vilka TV-program som visas. Det är en icke-fråga för mig. (Däremot vill jag avskaffa systemet med TV-avgift, men det är en annan fråga.) Att SVT är vänstervridet är ju ingen nyhet, direkt.

Andelen muslimer i Sverige är för övrigt runt 5 procent (400 000), så du kan nog vara lugn...

Utlandssvensk sa...

@ Hans,

"Andelen muslimer i Sverige är för övrigt runt 5 procent (400 000), så du kan nog vara lugn..."

Vi har varit inne på den frågan här tidigare och jag håller absolut INTE med om siffran 400.000.

Jag tar mig friheten att här kopiera in en del som jag skrev i en annan debatt här:

"Det finns en mängd estimat. PEW hävdade i en rapport 2010 att det då fanns 450.000 muslimer i Sverige och att 2030 skulle det finnas kring en miljon. Det finns knappast någon bedömare som har uttalat sig i frågan som kan sägas vara mer seriös och ha större internationellt anseende. Av flera skäl tror jag att deras siffra för 2010 var för låg, men om vi utgår från denna får vi ungefär:

Beräknad tillväxt under 20 år = 550.000

Tillväxt per år = cirka 27.000

Så för 2016 borde deras skattning ha varit cirka 600.000 muslimer

Men självklart låg inte jätteinflödet de senaste åren i de siffrorna. Antalet asylsökande var ganska stabilt mellan 20 och 30 tusen i många år innan 2010, så vi kan utgå från att de räknade med 25.000 om året. Under de fyra åren 2012-2015 kom det dock 340.000, dvs. 240.000 fler än de rimligen förväntade sig. Till detta kommer även högre anhöriginvandring, kopplad till de större volymerna asylanter. Andelen muslimer har dessutom rimligen varit väldigt hög under de senaste åren. Eftersom vi vet att nästan inga blir utvisade kan vi nog lägga till cirka 300.000 (200 tusen asylanter + 100 tusen anhöriga) till skattningen baserad på PEW.

Vi får då 900.000 muslimer nu.

Sen finns det andra som har gjort högre uppskattningar och som jag skrev ovan anser jag att man kan argumentera för att PEWs siffra var för låg."

"Här är en länk till några poster som dels tar upp PEW rapporten, dels går igenom lite allmänt hur svårt det är att få fram vettiga siffror.

https://affes.wordpress.com/tag/muslimer/

Bland annat står det där, i en post från 2010:

"T ex så uttalade man sig så här år 1998 i den socialdemokratiska Broderskapsrörelsens medlemstidning:

"Det finns nästan en halv miljon muslimer i Sverige – de skulle tillsammans kunna lyfta vilket parti som helst till oanade höjder."

Det var 12 år sen och invandringen från muslimska länder har varit mycket stor sen dess. Andra uppskattningar är allt från 250 000 – 400 000 muslimer. 400 000 är nog den vanligaste uppskattningen och det lite märkliga är att den siffran används år efter år efter år. Jag tror jag hörde den första gången för 10 år sen och senast upprepade imamen Abd al Haqq Kielan den siffran i Agenda ikväll utan att någon reagerade."

Jag kan intyga att det stämmer helt angående siffran 400.000. Den dök upp år efter år från de mest varierade källor."

"År 2006 hävdade Sydsvenskan:

"Det finns nästan en halv miljon muslimer i Sverige.

Cirka femtiotusen av dem bor i Malmö."

http://www.sydsvenskan.se/sverige/djup-splittring-bland-malmos-muslimer/"

Detta är delar av en längre debatt på denna blogg:

https://motpol.blogspot.ch/2016/03/det-svenska-sjalvhatet.html

Anonym sa...

Hans:

Så jag ska kunna gå in på föreläsningar på ett universitet med ett vitt lakan över mig där jag har två hål för ögonen så jag kan se? Ska jag gå in så i butiker, sitta på café och sköta mitt vardagliga liv? Alla butiksägare och universitet ska släppa in mig i klädbutiker, fiskebutiker, universitetssalar osv. med mitt vita lakan över mig och två hål för ögonen? Ifall de nekar mig så anklagar jag dem för spökofobi (som jag liknar när jag har ett vitt täcke över mig)? Så får jag rätt av diskrimineringsombudsmannen att man inte får diskriminera människor som har ett vitt lakan över sig med två hål för ögonen? (Jag menar att lakanet är heltäckande ned till fötterna, precis som en Burqa.)

Magne

Utlandssvensk sa...

@ Magne & Hans,

Angående burkor och heltäckande klädsel fanns det när jag var barn en populär figur i Kalle Anka som såg ut som att han hade en burka på sig. Han hette spökplumpen men är nu möjligen utrensad. Jag kollade lite på de serietidningar mina ungar läste och jag kunde inte hitta honom längre. Sen var vi i Disney land i USA och det fanns inget spår av honom där heller.

Någon som har bättre koll? Finns spökplumpen i moderna Kalle Anka tidningar?

Anonym sa...

Ska också svara detta:

"Nå, nu finns det ju gott om kläder där ansiktet och kroppen täcks av olika skäl, och risken för terrordåd är en rätt dålig ursäkt för att förbjuda dessa. Ska alla kläder som kan användas vid rån förbjudas? Det blir ju lite löjligt. Ja, niqab är en kulturyttring. Vill du då även förbjuda Hare Krishna att bära sina kläder offentligt?"

Är det här den Hare Krishna dräkt du menar: https://www.amazon.co.uk/Hare-Krishna-42-44-Chest/dp/B008W6Y762?

Den dräkten visar ansiktet och man kan tydligt kommunicera med en sådan person utan att det utgör hinder.

I min spökdräkt får jag dock svårt att kommunicera med de jag studerar med, eller för den delen kanske caféägare och butiker får svårt att sälja sina prylar om det går runt spökfamiljer.

Universitet tillåter inte heller, så vitt jag förstår, att spökdräkter får bäras vid föreläsningar. Butiker kör ut folk som har spökdräkter emellanåt.

Ska det vara diskriminering om Niqabpersoner inte får tillträde till universitetets föreläsningar eller körs ut från butiker? Diskrimineringsombudsmannen ger dem rätt och butiksägare får finna sig i att kunder försvinner?

Magne

Hans Li Engnell sa...

Så jag ska kunna gå in på föreläsningar på ett universitet med ett vitt lakan över mig där jag har två hål för ögonen så jag kan se? Ska jag gå in så i butiker, sitta på café och sköta mitt vardagliga liv? Alla butiksägare och universitet ska släppa in mig i klädbutiker, fiskebutiker, universitetssalar osv. med mitt vita lakan över mig och två hål för ögonen?

Det anser jag att respektive universitet, kaféägare eller fiskebutik ska få avgöra. Inte politikerna.

Anonym sa...

"Det anser jag att respektive universitet, kaféägare eller fiskebutik ska få avgöra. Inte politikerna."

Då anser du att diskrimeringsombudsmannen inte ska bestämma vem som ska ha rätt att kräva att komma in där butiksägaren och universitetet nekar Burqapersonen eller den med spökklädsel? Att den inte ska ha skadestånd för att den blir nekad.

Magne

Hans Li Engnell sa...

Då anser du att diskrimeringsombudsmannen inte ska bestämma vem som ska ha rätt att kräva att komma in där butiksägaren och universitetet nekar Burqapersonen eller den med spökklädsel? Att den inte ska ha skadestånd för att den blir nekad.

Diskrimineringsombudsmannen ska avskaffas.

Utlandssvensk sa...


@ Hans,

"Diskrimineringsombudsmannen ska avskaffas."

Jag delar självklart den uppfattningen, men det leder även vidare till lite svårare och jobbigare frågor.

Vad anser du t.ex om "restrictive covenants"? Det är en form av avtal där t.ex alla grannar i en fastighet eller område sluter sig samman om förbinder sig att endast sälja eller hyra ut till vissa grupper, t.ex vita eller judar. Dessa avtal var väldigt vanliga i USA fram till mitten av 1900-talet och användes främst i praktiken för att segregera svarta.

Min uppfattning är att "restrictive covenants" skulle bli en omedelbar jättehit om de tilläts i t.ex USA eller Sverige samt att jag har svårt att se hur man som libertarian argumenterar emot dem. Jag har även varit inblandad i många debatter kring detta, men det vore kul att höra vad du tycker, om du har tid och lust.

Hans Li Engnell sa...

Det är klart att jag inte gillar om vi skulle få en sådan utveckling. Men jag faller hela tiden tillbaka på äganderätten. Vem äger? Vem har rätten att bestämma? Utifrån denna övertygelse anser jag att kafé- eller restaurangägaren har den fulla rätten att vägra vissa människor tillträde. Jag är rätt övertygad om att det skulle slå tillbaka rätt hårt att exkludera kunder på detta sätt, men det måste vara en affärsmans rätt att få vara korkad också.

Detsamma måste gälla en fastighetsägare. Privatvärdar gör detta redan i dag, även om det förstås sker bakom skynket och givetvis inte uttalat på något sätt. Men de plockar dem de tror är bra hyresgäster och går då inte bara på inkomst utan också på namn. För allmännyttan är det däremot bara att gapa och svälja. Där plockas ju även inkomstkraven bort nu i landets storstäder.

Utlandssvensk sa...

@ Hans,

"Jag är rätt övertygad om att det skulle slå tillbaka rätt hårt att exkludera kunder på detta sätt"

Det stämmer verkligen inte. En galleria som t.ex kunde exkludera svarta och muslimer skulle omedelbart bli väldigt populär. Det är ingen tvekan om detta.

Hans Li Engnell sa...

Det stämmer verkligen inte. En galleria som t.ex kunde exkludera svarta och muslimer skulle omedelbart bli väldigt populär. Det är ingen tvekan om detta.

Inte i Sverige. En sådan galleria skulle utsättas för demonstrationer, sabotage, skadegörelse och ett drev som saknar motstycke. Folk blir ju upprörda över "sexistisk reklam" här.

Utlandssvensk sa...

@ Hans,

"Inte i Sverige. En sådan galleria skulle utsättas för demonstrationer, sabotage, skadegörelse och ett drev som saknar motstycke."

Det är en rimlig och relevant poäng, men visar väl då främst på brister i polis- och rättssystem.

Jag är för övrigt inblandad i retailverksamhet som ägare och på många ställen, inte minst USA, är det en våt dröm att öppet kunna exkludera vissa grupper. Istället sker det, som du är inne på, med olika mindre uppenbara metoder. Men många går under för att "fel" människor börjar dyka upp.