torsdag 5 november 2015

Vips tog det slut

I dag kommer regeringen att skicka in en begäran till EU-kommissionen om att omplacera asylsökande till andra EU-länder. Detta kan inte kallas annat än ett desperat nödrop från en regering som förlorat kontrollen.

Men det är fortfarande blott en förhoppning. Den svenska regeringen har talat för döva öron i månader nu, och det finns egentligen ingenting som tyder på en vändning i denna fråga på europeisk nivå. Endast en knapp procent av de 160 000 asylsökande som ska fördelas har fått en destination. Men inte ens hundra stycken har de facto flugits till det land som ålagts att ta emot dem. Nu vill alltså Sverige att de länder som inte uppfyllt sin del av uppgörelsen i stället ska ta asylsökande för att avlasta regeringen Löfven. Tillåt mig tvivla på detta upplägg, som först och främst kräver en kvalificerad majoritet bland EU:s migrationsministrar för att gå igenom.

Även om det mot förmodan skulle gå vägen kommer det ta tid och endast handla om den ungerska kvoten på 54 000 personer. Det vore naturligtvis i teorin vara en bra avlastning här och nu. Men det skulle endast köpa regeringen några månader innan läget med dagens höga inflöde blev precis lika ansträngt igen. Detta beror på att regeringen inte har tagit itu med grundproblematiken: svensk asyl- och migrationspolitik.

Att Löfven inte begriper att den rekordstora asylinvandringen till Sverige inte beror på kriget i Syrien utan på västvärldens mest generösa asylpolitik här hemma är onekligen bedrövande. Samma konklusion måste göras i fallet ensamkommande flyktingungdomar. Alla normalt funtade människor bör rimligen kunna lägga ihop ett och ett. Se orsak och verkan. Regeringen klarar det uppenbarligen inte, och det får oerhörda konsekvenser för landet just nu.

Bland andra Anna Dahlberg har varnat för att Sverige kan komma att gå in i väggen. Vi är definitivt på väg dit i själva mottagandet - i natt sov uppemot 100 asylsökande i receptionen på Migrationsverkets huvudkontor i Norrköping. Enligt Mikael Ribbenvik kunde situationen komma att se likadan ut på flera av verkets kontor i landet.

Superlativen över situationen har tagit slut. Det har även Migrationsverkets evakueringsplatser. När det är slut är det slut, och det kan inte ens Miljöpartiet eller föreningen "Allt åt alla" ändra på. Nu när idrottshallar, kursgårdar och gamla äldreboenden tagits i anspråk återstår snart bara tälten.

Det måste vara lattjo att sitta i regering med Miljöpartiet just nu. Carpe diem, Stefan Löfven. Carpe diem.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Sverige erbjuder världens mest attraktiva migrantvillkor.

Detta uppmärksammas naturligtvis av de som önskar ha ett bättre liv och de söker sig till Sverige.

När alltför många har sökt sig till Sverige anser Sverige att ANDRA länder skall ta ansvar.

Sverige vill alltså posera som humanitär stormakt men vill att att andra skall vara med och bära konsekvenserna av narcissismen.

Hur tänker man då?

Fd moderat sa...

Inte ens de mest fanatiska flyktingvännerna orkar bry sig längre. När den första anstormningen kom kunde man läsa om "Refugees welcome" och om folk som delade ut mat och nallar i Malmö och i Stockholm. Nu har även de tröttnat.
Frågan är när Sverige helt och hållet kan lägga om politiken utan att media reagerar. Vi är nog inte så långt därifrån. Kåkstadsliberalerna kommer möjligen att uttala sig lite lamt ,ot det men även de borde/torde inse att nuvarande nivå inte är hållbar.

Anonym sa...

Hej.

Till Anonym ovan: "...vill alltså posera..." är svaret. Deras kapacitet når troligen inte längre än till att säga 'rätt' saker, och med den mobbarkultur som nu är förhärskande inom alla partier så vet tjänstemännen inom förvaltningen att huka och tiga. Jag ser ibland liknande beteende i jobbet, där en flockledare är bra på att dominera andra elever psykologiskt och socialt, men inte så mycket mer. De dominerade anpassar ofta sina studier och sitt övriga skolarbete så att de inte utmanar ledaren.

Vad vi har idag är mobbare som ledare.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

utlandssvensk sa...


"Att Löfven inte begriper att den rekordstora asylinvandringen till Sverige inte beror på kriget i Syrien utan på västvärldens mest generösa asylpolitik här hemma är onekligen bedrövande. Samma konklusion måste göras i fallet ensamkommande flyktingungdomar. Alla normalt funtade människor bör rimligen kunna lägga ihop ett och ett."

Tja, vi har haft västvärldens absolut mest generösa asylpolitik i evigheter nu. Som jag har visat tidigare var toppen INTE nu, utan 2007, om man ser på andelen asylsökande till Sverige. De alldeles uppenbara groteska bedrägerierna av "ensamkommande" har pågått sen minst 2006.

De ytterst få som försynt har påpekat detta har mötts av ett fullkomligt vrål av RASIST. De har förlorat jobbet, de har misshandlats, landets statsminister har berättat att de får skylla sig själv om de misshandlas, de har lämnat landet, osv. Allt för att de ville ha en invandringspolitik som i alla andra EU länder är normal.

Nu, när det helt garanterat är för sent, börjar en del vakna till liv. Men fortfarande är det MÅNGA som på fullt allvar ger sitt stöd till de partier som helt avsiktligt och medvetet har skapat situationen. Ett folk som är så urbota korkat och fegt kanske helt enkelt inte ska leva vidare.

Melmac sa...

Förstår inte vad som är problemet?! Ena dagen basunerar man ut vilken vinst och BNP höjande effekt det blir av invandringen. Nästa dag lägger man sig på knä och ber EU att ta emot en del av dem som kommit till Sverige!

Hur kan en vinst vara ett problem?

Utlandssvensk sa...


De som orkar och vill kan ju ta en titt på SDs 33 punkts program som man antog samtidigt som Åkesson valdes till partiledare 2005. Lite highlights:

“Sverige ska inom EU stödja förslagen “Safe haven”, dvs asylmottagning i områden intill EU:s utkanter ”

“Fullgod presentation av identitet – eljest ingen handläggning och prövning av asylansökan.”

“Tillfälliga uppehållstillstånd (TUT) ska vara regel. Inte permanenta (PUT).”

“Omedelbart verkställande av avvisnings- och utvisningsbeslut.”

“Förbud mot burka/nikab på allmän plats.”

http://www.expressen.se/nyheter/sverigedemokraternas-33-punkter/

Hade man implementerat det där hade vi inte haft några som helst problem idag. Men istället har man ägnat 10 år åt att direkt demonisera de som föreslog detta.

Lavazza sa...

Hur är det med signalerna från andra än MSM, regering och ansvariga myndigheter? Går något fram till migranter som inte kommit till Sverige ännu? Vad sänder anlända migranter för signaler till ännu inte anlända? "Det är kört nu" eller "Kom snabbt innan det är helt kört"?

Slaggis sa..."Paradisprovinsen" har blivit helvetets förgård: http://slaggprodukt.blogg.se/2015/november/paradisprovinsen.html

A nonym sa...

Och nästa år beräknas det komma mer är 4 gånger så många som har kommit hittills i år till EU, frågan är om inte siffrorna för Sveriges del nästa år är i underkant. Ett nytt Luciabesked nu!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/utrikes/article21708187.ab

Maria sa...

Så länge migranter placeras på högfjällshotell, herrgårdar och slott samt kurhotell kommer strömmarna INTE att avta. Alla som hamnat på dessa stallen skickar naturligtvis informationen vidare och de 40 000 som bor i tält i Tyskland får givetvis veta att det finns andra flottare alternativ. Tråkigt däremot för turismen i Sverige, som mister många attraktiva anläggningar, och kunder i förlängningen.

Anonym sa...

Jag gör som en annan kommenterande,skiter i det,snålar av min pension för en Thailandsresa till våren,för många år sedan fnös jag åt restriktioner för utlänningar att arbeta ens i sin av egna pengar köpta bar eller restaurang.Arbetena skulle gå till thailändare!Hur rätt tänker de inte,hur fel det blivit i Sverige.Thailand har en militärdiktatur usch och fy,hundratals har dödats i upplopp,oreda i landet därav diktaturen.Här driver landet vind för våg,romerna i Malmö blev fråntagna sina madrasser av polisen,nu har de nya!Regeringen hänvisar till att det är polisens sak att föreslå kontroller av landets gränser????Har vi en regering för att delegera ansvar till migrationsverket och polisen,i för landet helt avgörande frågor?Uselt tänkt uselt hanterat av 7 partier i riksdagen,de kan dra dit pepparn växer!

Anonym sa...

Jag vet inte om Rumänien och Bulgarien tar emot några flyktingar, men min personliga åsikt är att de kan få slippa på villkor att de tar hand om sina egna medborgare.

Utlandssvensk sa...

Anonym 14.33

"Jag vet inte om Rumänien och Bulgarien tar emot några flyktingar, men min personliga åsikt är att de kan få slippa på villkor att de tar hand om sina egna medborgare."

Nu tar vi det här sakta och fint: Sverige och svenskarna ska hålla fingrarna borta och munnen stängd när det gäller andra länders immigrationspolitik. Vi är det mest misslyckade landet i världshistorien på detta område och vi har INGEN som helst rätt att tala om för andra länder vad de ska slippa eller inte.

Rumänien och Bulgarien förbjuder inte sina medborgare att vistas där, men om andra länder i princip öppet går ut och uppmuntrar de absolut mest hopplösa av deras innevånare att åka dit, varför har de då något som helst ansvar för detta? Om Schweiz började driva en kampanj om att fattigpensionärerna i Sverige var hemskt dåligt behandlade och att om de bara kom till Schweiz, så väntade guld och gröna skogar, skulle Sverige då ha något form av ansvar när Schweiz går bankrutt?

Anonym sa...

Utlandssvensk
Helt rätt.Svenska politiker ska dra igen brödsaxen.
Svenska politiker ska stänga ner floskelsprutan.
Vi har definitivt inget att lära ut.
Den grandiosa självbilden understödd av ryggradslösa journalister har nu kostat mer än vad de flesta vill fundera över.Vi kan låtsas någon månad till sen är det bara att konstatera att vi lät politiker och journalister ta Sverige ifrån oss.
Ärligt så hoppas jag att dagen när de står till svars inte är långt borta.

utlandssvensk sa...


"Ärligt så hoppas jag att dagen när de står till svars inte är långt borta."

Amen!

Det finns nog grund för att åtala en hel del för försök till folkmord. Alternativt fullbordat folkmord, men då får vi väl vänta 10-20 år.

Anonym sa...

De "fanatiska flyktingvännerna" är inte svenskar. Media visar gärna upp förvirrade miljömuppar med läppiercing, eller kristna batiktanter, på samma sätt som de försöker slå i svensken att det mest är kvinnor och barn som "flyr". Men den största delen av infrastrukturen för att ta hit olika invandrargrupper, står invandrargruppernas etniska fränder för. Syrianerna jobbar hårt för att ta in fler syrianer, afganer för fler afganer, albaner för fler albaner (somalierna jobbar inte så hårt men det finns gott om somalier ändå).

Se migrationsverkets personallista som cirkulerar på nätet. Svensson och Johansson är i viss minoritet.

Anonym sa...

Jag har tidigare försökt förklara för er här i kommentarsfältet att ni gång på gång faller för politikernas och journalisternas enkla tricks, när ni blir så uppslukade av deras resonemang och "berättelser" att ni börjar peka på logiska motsägelser i deras uttalanden, och tror att de är inkompetenta.

För att förstå dem måste du börja med att inse att de aldrig talar sanning, inte till dig. De tycker inte att du är värd att lägga ett enda andetag på, så de talar aldrig med dig. Om de vänder sig till dig är det uteslutande för att manipulera eller vilseleda dig.

I denna vevan har man alltså chockhöjt invandringen från helt ohållbara 100.000 om året till ca 500.000 om året, för att sedan komma som frälsaren och "sänka" till "bara" 250.000 om året. I den framtida debatten har man alltså genomfört den största sänkningen av invandringen någonsin, minskat med en kvarts miljon, oj, oj, vilka hårda handskar och sätta ner foten och hela fadderullan. Journalisterna kommer att tala om att sjuklöverns politiker nu uppvisar "rena SD-fasoner", men märkligt nog så blir det ändå inga journalistiska attacker mot sjuklövern. Istället så är den nya debattsanningen att Sverige nu har gjort vad man kan på den "högerextrema" fronten.

På detta sätt lyckas journalisterna och politikerna tillsammans lura folket igen, nu genom att låtsas som om media man är i opposition mot de nu "smårasistiska" sjuklöverpolitikerna, så att Svenne i soffan börjar känna lite sympati med politikerna. För om journalisterna säger att politikerna nu tar i med nästan rasistiska hårdhandskar, ja då måste det ju äntligen bli ändring.

Och så ökar takten på folkutbytet ännu snabbare.

utlandssvensk sa...

"Men den största delen av infrastrukturen för att ta hit olika invandrargrupper, står invandrargruppernas etniska fränder för"

Visst, men det har nog ganska lite att göra med att de är "flyktingvänner". Det är uppenbarligen business. Många arbetar säkert direkt med människosmugglarna.

Om Schweiz, av någon extremt märklig anledning, fick för sig att anställa utlänningar för att bestämma över utdelning av PUT eller pass, så skulle nog även jag stå i kö för jobbet. Ett pass här går nog att sälja för en miljon dollar....

Carl-Anders sa...

Som en socialist! Och problemet med det tankesättet beskrev Thatcher bra: "The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money".