tisdag 17 november 2015

Några ord på vägen


10 kommentarer:

Anonym sa...

Personligen skräms jag mer av de som vill ha mer övervakning, mer regler, mer av allt som minskar den personliga friheten än de som hotar med våld och vapen.
Och de absolut mest obehagliga personerna är de som tjatar om rent mjöl i påsen, och som aldrig ens för en sekund tänkt tanken att det mjöl som är rent idag kanske inte är det imorgon och då är det för sent att göra något åt det.
Eller funderat på vem som avgör vems mjöl som är rent eller inte.

//Per

Hans Li Engnell sa...

Jag kan bara hålla med. Offren i Paris hade inte ens hunnit kallna innan förslagen om mer övervakning lanserades i både Frankrike och USA. Rädsla skapar väldigt obehagliga samhällen.

Anonym sa...

Hej.

Ge mig övervakning om det ger mig en välfungerande polismyndighet och ett rättssystem där vi medborgare röstar fram polischefer, chefsåklagare, överdomare och så vidare. Ge mig övervakning om det ger mig rättssäkerhet och maktdelning.

Eller ge mig rätten och plikten att försvara mig själv och tredje person, rätten och plikten att övervaka mitt hem, min mark och mina tillhörigheter.

Ingen övervakning utan att medborgaren också övervakar staten. hur upptäcker man pågående attentat, planerande av attentat, eller gärningshen på flykt utan övervakning?

Kamratliga hälsningar,
Rikard, lärare

utlandssvensk sa...


“You were given the choice between war and dishonor. You chose dishonor and you will have war.”Anonym sa...

Jag tycker det verkar korkat att jämföra frihet med övervakning. Jag ser övervakning som en förutsättning för frihet. Hur skall vi kunna röra oss fritt i samhället om inte polisen har ögonen på buset?

A nonym sa...

Rikard: "hur upptäcker man pågående attentat, planerande av attentat, eller gärningshen på flykt utan övervakning?"

Med riktad övervakning och stövlar på marken, dvs gammalt hederligt polisarbete inte sitta framför en skärm och pilla sig i naveln tills algoritmen presenterar något att undersöka.

Visst kostar mer och kan vara väldigt farligt för att inte säga dödligt men kostnaden för att totalövervakat folk är också väldigt högt.

Hans Li Engnell sa...

Anonym 00:34:

Skilj på vanligt hederligt polisarbete och MASSövervakning (övervakning av alla människor).

Anonym sa...

Kan vara bra att veta hela citatet.
”They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety.” – Benjamin Franklin
/plainview

Frihetsgudinnan sa...

Läste en vass krönika i amerikansk nättidning som inleddes med (min översättning) "Tjänar Daesh på Parisattentatet?". Därefter en uppräkning vad reaktionen nu blir inkl hänvisning till vad den ryaka björnen som nu väckts iom flygplansbomben. Slutet i krönikan handlade om vilka som istället tjänar på attentat. Gissa vilka som redovisades?
Jag är inte så övertygad längre att sk konspirationsteorier är humbug, det händer väl mycket i världen nu som passar in i spelplanen. Rätt eller fel, ingen aning. Men som ett annat bevingat ordspråk säger: "Bara för att du inte är paranoid så behöver det inte innebära att du inte är avlyssnad."

Anonym sa...

1. Låt miljoner muslimer välla in i landet och leva i radikaliserande utanförskap

2. Låt staten bli ett totalitärt övervakningssamhälle för att motverka radikal islam

3. Radikala muslimer blir majoritetsbefolkning och dominerar statsapparaten

4. ????

5. PROFET!