torsdag 11 juni 2015

Tiden är kommen för politiskt korrekta arenor


Ett tecken i tiden. Något annat kan man knappast kalla beslutet att döpa fotbollsklubben Falkenbergs FF:s arena till Falcon Alkoholfri Arena. "Lite oväntat och långt", tycker klubbens ordförande. Men jävligt PK.

Jag som tyckte att Friends Arena var illa nog. Nu ska alltså en allsvensk klubb spela på en arena med namnet "alkoholfri" i namnet. Efter att Kirunas hockeylag spelat i regnbågsfärgade tröjor och världens första hbtq-landslag i handboll har bildats i Sverige är det klart att även klubbarnas arenor måste få namn som känns moderna.

Kanske är detta starten på en våg av politiskt korrekta namnbyten på både fotbollsarenor och hockeyrinkar. Vad sägs om Luleå Normkritisk Arena? Hen-rinken? Glutenfri Arena? Mellanmjölk stadion? Vegan-vallen? Ecpat Arena?

Ja, det är bara att komma med förslag...

12 kommentarer:

Anonym sa...

Rasifierades arena - en arena där enbart rasifierade får vistas.

Anonym sa...

Haha Sverige blir knäppare för varje dag,flörtar de alkoholfria med muslimska fotbollshuliganer?

Anonym sa...

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=6187567

"Men arenan kommer inte vara helt alkoholfri, för även alkoholhaltiga drycker kommer serveras där."

:-D

Serina sa...

Det är kortare än: "Falcon - att börja dricka i tidig ålder ökar risken för alkoholproblem - arena"

Anonym sa...

Elallergiker-förbundet Globen med en miljon värmeljus.

Regnbågsstadion, med personligt omklädningsrum för varje deltagare, och separat toalett för varje person i publiken.

Öppna-era-hjärtan-arenan. Alla evenemang inställda, planen täckt av tält och skräp.

Genusvallen. Alla måste hålla samma tempo. Om någon springer före straffas 'hen' med hashtaggen #lyftframmallaannarjävlar i tio minuter eller femtusen tweets.

Unknown sa...

"Chemtrail Safe Globe"

Halsingen sa...

Notera att nykterismen och väckelserörelserna på 1800-talet spred sig från Amerika till norra Europa och hade en central roll i grundandet av demokratierna och välfärdsstaterna där, men fick aldrig fotfäste i Halland och längre söderut.

https://mises.org/library/origins-welfare-state-america
http://journals.lub.lu.se/index.php/scandia/article/viewFile/972/757

Detta är en underdånig statsnationalistisk anpassning till uppsvenska frikyrko- och nykterhetstraditioner, som saknar historisk förankring i Falkenberg och Halland.

Ytterligare en anledning till att diskutera secession eller federal autonomi i EU. Varför diskuterar aldrig Hans den europiska secessionismen som berörs av två fenomen: regionalismen och urbanismen?

Den första faktorn handlar om statens försvagning och regionernas förstärkning. Idag talar man politiskt om timglasmodellen, där EU-nivån och den regionala växer till sig, medan staten tappar betydelse.

Den andra faktorn är den framtida urbanutvecklingen. Trenden pekar mot framväxt av "Megacities", d.v.s. stora städer. Politiska kännare menar att den politiska makten kommer att ligga i metropolerna och inte i staterna. Borgmästare kommer alltså ha den politiska tyngden, och inte presidenter.

I Sverige håller t.ex. Skåne på att växa ihop med östra Sjælland, och bli en del av ”Wonderful Copenhagen”, en av Europas metropoler med den ekonomisk-tekniska-kulturella och politiska makt som hör ihop med metropolen.

Är det konstigt att den secessionistiska rörelsen i det forna Östdanmark (Halland, Skåne och Blekinge) som geografiskt, urbant och demografiskt är en del av Storköpenhamn och skilt från Sveriges tyngdpunkter, främst hämtar sin näring från den svenska statens brott mot EU:s regler om fri rörlighet för varor, personer, tjänster och kapital?

Och är det konstigt att secessionister i Sverige hellre är gutar, jämtar, skåneländare, bohusare, smålänningar etc i regionernas Europa, än Stockholms underdåniga medborgare?

http://www.scania.org/document/articles/history/0105nst1.htm

Ådärkomdenja sa...

Täby Galopp - Reinfeldt Open Heart Racetrack

JohJoh sa...

@Kristian
Klockrent!
Kollegorna undrar varför jag sitter och skrattar högt på jobbet...

Anonym sa...

Vi kanske borde få SAAB att byta namn på sin arena till SAAB Only Kill Legimate Targets Arena.

Anonym sa...

Tierp Arena är ju en asfaltsremsa där folk brukar gasa, så att döpa om den till Gazaremsan, som hyllning till den svenska feministiska utrikespolitiken, är väl inte alltför långsökt

Anonym sa...

Allas lika värde vallen.
Värdegrundsvallen
Black is the new white Arena.