tisdag 16 juni 2015

I dag upphörde Alliansen att vara opposition


Dagens budgetomröstning i riksdagen blev historisk. Alliansen, landets så kallade opposition, lade ned sina röster. De borgerliga partierna röstade inte på sin egen budget. Detta betyder att den rödgröna regeringens vårändringsbudget nu gäller.

Endast två borgerliga ledamöter, Anders Hansson och Finn Bengtsson, röstade för alliansbudgeten. Det blev alltså inget större moderat uppror mot Decemberöverenskommelsen i kammaren.

Regeringen är glad. Aftonbladets ledarredaktion är glad. Anna Kinberg Batra är glad. Borgerliga väljare och alla som tycker att det är bra om ett land har en aktiv opposition som röstar för sin egen politik i kammaren har mindre anledning att känna glädje i dag.

Detta är en skammens dag. En dag som borde få alla borgerliga riksdagsledamöter att rodna. Att skämmas.

Det enda positiva med dagens omröstning är möjligen att regeringen från och med nu inte kan skylla det fallande väljarstödet på något annat än sin egen politik. Ty nu har den rödgröna budgeten röstats igenom i riksdagen. Nu kan skatte- och bidragshöjarpolitiken börja. Med oppositionens passiva stöd.

7 kommentarer:

Anonym sa...

SUCK!!!
Finns det något hopp för detta arma land.

Anonym sa...

Sjuklövern kommer att få betala dyrt för sin odemokratiska maktkartell. Både S & M kommer att tappa stort till SD. På småpartierna blir det en veritabel slakt. Tycka vad man vill om SD, men det är det enda sunda partiet med verklighetsförankring. Sveriges största parti 2018. Ignorera oss då om ni kan...

Anonym sa...

Aldrig tidigare har borgerligheten,Alliansen och framför allt moderaterna stått och varit så tydliga med att brallorna ramlat ner och rumpan är bar.
Kejsaren är naken, avklädd in på bara benen.

AKB, rörd till tårar av glädje över Aftonbladets godkännande, följer Reinfeldts fotspår och visar tydligt att en röst på henne är en röst på Löfven.Decemberöverenskommelsen har tjänat Sverige väl och alla inser att något behov av några nya moderater finns inte mer.
Och lika bra är väl det!

Anonym sa...

DÖ blir alliansens död!
Vem vågar rösta på politiker som inte själva röstar för sin egen politik?

Anonym sa...

De som ville rösta på SD men inte vågade... kan också skämmas. Mycket kan hända fram till nästa val. Hur länge kan vi vänta och hoppas på demokratin när kartellen som så uppenbart inte respekterar den sitter vid makten?


//Mogura

Anonym sa...

Vi ska vara tydliga med att moderat politik är så usel att inte ens moderater röstar på den !

Anonym sa...

Vilket svek och förakt mot sina väljare, förakt mot sina valarbetare, förakt mot demokratin i vårt sargade land.