måndag 9 juni 2014

Feministiskt väckelsemöte


På torsdag startar Nordiskt forum om kvinnors rättigheter i Malmö. Det är en uppföljning av tidigare konferenser i Oslo och Åbo, och syftet är att sätta ihop ett slutdokument med krav och uppmaningar till de nordiska länderna.

Till dagens pappersupplaga av DN säger statsvetaren (och aktivisten, tydligen) Drude Dahlerup att "Nordiskt forum blir feministisk mobilisering och ett sätt att sätta press på politikerna". Dahlerup tycker att de som anser att de nordiska samhällena är mest jämställda i världen har "sovit en Törnrosasömn". Titta bara på Norge, påpekar hon. Där har den nya regeringen minskat antalet föräldraveckor vikta till pappan från fjorton till tio. Katastrof!

Dahlerup fortsätter med att konstatera att Danmark skiljer ut sig genom synen "att staten inte ska lägga sig i och den attityden kan bli farlig". "Kvotering", tillägger hon, "är till exempel inte alls till att tala om". Feminism är ett fy-ord i Danmark, menar Drude Dahlerup.

Inte nog med att Dahlerups absurda exempel visar att hon är förlorad i den feministiska sektmentaliteten där antalet pappadagar och motstånd mot kvotering är ett mått på hur jämställt hela samhället är - hon visar också att det som innerst inne betyder någonting inte är att länder arbetar för jämställdhet mellan könen. Det är att de ställer upp på de feministiska käpphästarna. Allt annat är barbari. Tydligare kan den enorm smala feministiska åsiktskorridoren knappast beskrivas.

Nordisk forum ska handla om kvinnors rättigheter, får vi veta. I själva verket kommer det bli ett enda långt feminisiskt väckelsemöte. Det känns faktiskt lite befriande att jag just dessa dagar kommer att vara utomlands och därmed på behörigt avstånd...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Feminism ÄR ett fy-ord i Danmark.

Skåne och Danmark har inte haft någon stark kvinnorörelse.

Därför gäller det att satsa på secession. Bort från Sverige till varje pris.

Hans Odeberg sa...

En deltagare på Nordiskt Forum hade en rätt intressant artikel i Sydsvenskan idag:
http://www.sydsvenskan.se/opinion/aktuella-fragor/inte-alla-sexarbetare-ar-valdsoffer/

Anonym sa...

Enda sättet dessa feminister kan leva i en stat är att enkom leva med andra kvinnor. Alltså måste de för att genomföra sitt projekt antingen utrota alla män med tillgängliga medel (miljöförstöring, kärnvapen m.m.) eller landsförvisa alla män från Sverige. Hur ska feministerna ha det? Det är tydligt att feministisk ideologi är ett slags misandri, från grekiskans misos (hat) och andros (man). Män måste stå på sig inför dessa som vill utrota män. Vi har sett den rabiata Simone de Beauvoir (känd feministisk gestalt på 1900-talet) uttrycka sig som så (http://www.marxists.org/reference/subject/ethics/de-beauvoir/ambiguity/ch03.htm): "Thus, it is possible, and often it even happens, that one finds himself obliged to oppress and kill men who are pursuing goals whose validity one acknowledges himself." Det tycks inte långt i från att ta till mord för en svensk feminist på en man om dennes intresse utgör ett hot inför att införa den feministiska dimensionen.

Fyfan säger jag. Jag har suttit i feministers närvaro som tar fram det här exemplet och skrattar åt det. "Om vi bara kunde mörda en girig och våldsam man, så skulle världen bli allt bättre", är en mening som jag hört kvinnor uttrycka i min närvaro (kanske ironiskt?).

// Magne

Anonym sa...

@ Magne

Landsförvisa?

Det handlar snarare om att återskapa den matriarkala stat feministiska historiker menar existerat i forntiden i Uppsverige och Mälardalen. Se t ex makarna Liljenroths skriverier om sitonernas rike.

Vilket kanske förklarar förekomsten av så många rabiatfeminister i 08-land ;-)

Anonym sa...

@ 9 juni 2014 19:35

Intressant. Visst är det så att de vill skapa ett matriarkat. Men om den dagen sker packar jag väskan till närmaste ort utanför Sveriges gränser. Du skulle bli behandlad som skit (milt sagt) i Sverige. Tror du på fullaste allvar att någon svensk man självmant skulle vilja leva i Sverige med Schyman och Post harklandes: "dags för män att stå till svars för sina onda handlingar. Länge har männen förtryckt kvinnor. Vi ser det på ledarsidor. Vi ser det i tidningar. Vi ser det i styrelser. Vi ser våldtäktsstatistiken. Vi ser alla män som är vita och högavlönade. Pornografi ska förbjudas, det är osunt och förtryckande. Kvinnan måste upp på topp. Kön är fullständigt irrelevant, genus är allt." Fyfan säger jag. Den dagen är inte jag i Sverige.

Det förklarar knappast "(...) förekomsten av så många rabiatfeminister i 08-land ;-)". Anledningen till att så många feminister finns i Stockholm är för den staden är vacker och fin, men folket är skrämmande hjärntvättade och feminiserade. Södermalm-Enskede (Södermalm är journalisternas mecka) fick i EU-valet Miljöpartiet 26,26 % och Fi 14,75 %. Dessa områden är med andra ord feministernas och partierna som vill ha helt fri invandring våta dröm. Kan man befinna sig längre bort från verkligheten? Det gör man genom att köpa sig bort från verkligheten och befinna sig i en skyddad zon där inte stenkastning och bilbränder förekommer och skolorna inte ser ut som Rosengårds grundskola, som fick lägga ned pga att (http://sv.wikipedia.org/wiki/Roseng%C3%A5rdsskolan) "år 2012 klarade inte 69% av eleverna kraven för gymnasiebehörighet". Grattis Sverige!

Se också valresultatet i EU-valet Katarina Nytorget på Södermalm (http://www.val.se/val/ep2014/slutresultat/E/valdistrikt/01/80/1518/index.html): MP 27,96 % och Fi 20,51 %! Vi har med andra ord vissa områden där Män inte är särskilt välkomna.

Det anses fint att vara för fria gränser, alla människors lika värde, feminism, solidaritet, altruism m.m. Men att vara rationell och påpeka brister i logik är inte legitimt eftersom allt i Sverige handlar om känslor.

// Magne

Anonym sa...

@ Magne

Svenskfeminismen är sprungen ur frikyrklig sexualsyn och misandri.

Den tidiga uppsvenska kvinnorörelsen är intimt länkad till nykterhetsrörelsen och frikyrkorörelsen.

Enbart Stockholms pingstförsamling är lika stor som hela frikyrkorörelsen i Sydskandinavien (Skåne och Danmark) är tillsammans.

Och tycker du seriöst att könsrasism harmonierar bra med alla människors lika värde, solidaritet och altruism?

Eller att svenskfeministerna vill ha en fri och öppen gräns till "Skånes redlight distrikt" Helsingör, där män köper alkohol och sex på bordellerna?

Anonym sa...

Jag förutspår att slutdokumentet kommer att kräva handlingsplaner så att dokumentförfattarna kommer att ha ett jobb som handlingsplansförfattare.

/B