torsdag 7 april 2011

Dagens feministproblem

Först någon toka som, mot bakgrund av Evert Taubes sång "Flickan i Havanna", reagerar mot att Riksbanken valt att sätta Taubes porträtt på den nya 50-lappen. Och nu kritiserar Liberala (sic) kvinnors ordförande Bonnie Bernström att det är män och inte kvinnor på sedlarnas högre valörer. De sex nya sedlarna blir, sett i könsfördelning, lika med 1 250 kr män och 620 kr kvinnor. "Symboliskt jämställdhetsvärde" kallar Bernström det. Världssvälten sattes plötsligt i perspektiv.

Dagens i-landsproblem har blivit dagens feministproblem.

3 kommentarer:

Kantarellkungen sa...

Och kungen fick nöja sig med lägsta valören.

Kantarellkungen sa...

Astrid Lindgren skrev en del saker om Kurredutterna, alltså de som Efraim Långstrump var negerkung över. Hade det skrivits idag hade det nog kallats rasistiskt.

Och Madickens grannfru sålde sin kropp för att klara hyran. Visserligen till en gentleman som inte gjorde något mot hennes vilja, men i alla fall.

Klarar Astrid Lindgren PK-spärren?

Anonym sa...

Faktumé - som en annan horomsjungande av våra vishjältar uttryckt sig - är att denna unga feminist har precis lika tjockt rosa glas som hennes feministmedmarschörer. Yeah! I'm serious! Det är verkligen så! Det är en variant av paranoid omvärldssyn. De ser tecken och system hela tiden. De kommer aldrig! vara nöjda.

individens frihet ja!
nyliberalism nej! (bentherdonthat)
kram /Ruby