torsdag 28 april 2011

Du är vad du kostar

Fettskatt har varit på tapeten i ganska många år. Alla vet ju att överviktiga människor potentiellt sett kostar samhället mer pengar än normalviktiga. Därför måste fetman bekämpas på något sätt. I Sverige blir det första man kan tänka sig naturligtvis en skatt.

Den universella välfärdsmodellen får konsekvensen att det hela tiden måste hållas koll på vad invånarna kostar den gemensamma kassan. I förlängningen leder detta till ett kontroll- och förbudssamhälle där människor pekas ut som tärande eller närande. Rökare och överviktiga är måltavlor just nu. Vilka blir måltavlor i morgon?

2 kommentarer:

Anna sa...

Jag blir alltid nervös när man skall dela upp männsikor... resonemanget är ju spännande annars...fler sjukskrivna i norrland, högre skatt om man bor där! Rödhåriga med känslig hy får oftare hudcanser - mera skatt! Folk som ligger runt får ofta könssjukdomar - skattelättnader vid celibat? Men framför allt undrar jag med skräck...när är det min tur att sorteras bort!

Anonym sa...

Svenskar dricker inte mindre för att alkoholskatten är högre, vad får någon att tro att vi kommer att äta vettigare för att en cheeseburgare nu skall kosta 3-4 kronor extra?

Känns som att detta är ytterligare ett steg mot att göra svenska befolkningen till ekonomiska slavar, vi skattar ju redan över en tredjedel på inkomst, det är helt sjukt att folk accepterar detta för att de inte vet bättre.