tisdag 4 januari 2011

Centern leker Björklund

Centerpartiet backade i valet och går uselt i opinionen så här några månader senare. Samtidigt gick Folkpartiet hyfsat och stödet för Jan Björklunds ordning-och-reda-skola tycks stort. Kanske är det därför som Maud Olofsson nu föreslår att elever ska få betygsätta lärare och skolor.

Att tänka nytt är förstås bra. Men att tänka folkpartistiskt är förmodligen ingen framgångsväg för Centerpartiet. Svensk skola behöver utvecklas och förbättras, men fokus får inte stanna vid enkla åtgärder som tidigare betyg, lärarlegitimation och betyg på lärarna. Då kommer den jättetanker som Björklund liknat skolan vid aldrig att gå att vända. Just nu seglar den som bekant åt fel håll.

2 kommentarer:

Inga Magnusson sa...

Maud är ute och seglar! Naturligtvis är det inte en breddning och käbbel med svenska folkets favvo-skol-politik = Folkpartiet / Björklund som C behöver. Man behöver en avsmalning och tydligare profilering istället. Om man håller sig till skog, jord, infrastruktur, rovdjur exempelvis så funkar det.

Anonym sa...

Folkpartiet är ett skrå-parti för lärare och kommer inte att vilja ställa krav på lärare (mer än att de inte ska vara grovt kriminella eller ännu inkompetentare).

Så det logiska steget för de andra partierna att ställa krav på lärare. (Om inte lärare är ett röstblock man inte bråkar med ostraffat?)

Reason.com har för övrigt skrivit en del intressant om lärare de senaste halvåret.
/B