söndag 23 januari 2011

Frihetsfrontens talarkväll blir Liberöl

Egentligen skulle det varit talarkväll på torsdag, men på grund av brist på såväl
lokal som talare blir det inte det. Detta ska dock inte behöva hindra oss från att dricka pilsner och annat denna fjärde torsdag i månaden. Därför utlyses härmed ett extra Liberöl!

Plats: Pub Movitz, Tyska brinken 34 i Gala stan.
Tid: 18.00 torsdag 27/1

Observera att vi på allmän begäran börjar redan klockan 18.00 så att den som vill slinka in på en öl direkt efter jobbet inte behöver vänta.

Alla är välkomna!

PS. Tips på lämplig lokal för kommande talarkvällar mottages tacksamt!
Krav: Inom tullarna, avskild lokal där vi inte stör eller blir störda av övriga gäster, alkoholservering samt att innehavaren nöjer sig med att vi drar dit mellan 20 och 50 personer som konsumerar i hans lokal och inte begär någon ersättning utöver detta.

3 kommentarer:

jeppen sa...

Jag en ultraliberal nykterist, men har lite svårt att engagera mig i liberala sammanhang eftersom det här med alkohol och droger verkar vara spjutspetsfrågan för alla äktliberala organisationer. Rätt synd, känns så pubertalt och destruktivt att hinka öl på vartenda möte och tro att man är rebell.

Liberaldemokraterna är likadana - när jag klickar på bli-medlem-länken så kan jag läsa: "Inom kort ska vi dra igång pubkvällar, vi ska ha möten på universiteten, vi ska starta upp lokalavdelningar." Notera vad som kommer först.

Det är som om jag (hypotetiskt) var i USA och alla äktliberala organisationer först och främst ordnade semi-automatic-möten på skjutbanan - eftersom rätten att bära skjutvapen ligger främst på agendan.

Hans Li Engnell sa...

Det har verkligen ingenting med att vara rebell att göra. Sedan när det blev rebelliskt att dricka alkohol...? Och i Sverige av alla länder. Vi använder inte illegala droger på våra sammankomster. Blanda inte ihop politiska ställningstaganden med enkla politiska sammankomster.

Det finns gott om nykterister även i libertarianska kretsar. I vår västerländska kultur är dock alkohol ett sätt att umgås, därav det lämpliga i att träffas på ställen där det serveras alkohol. Om man dricker öl, vin eller läsk är dock upp till var och en. Valfrihet kallas det visst.

jeppen sa...

Ett sätt att umgås eller sättet att umgås? Javisst, det är nog bara utifrån det ser ut som ett gäng 30-åriga grabbar som tycker om öl och hårdrock.

Säkert är mina fördomar fel på alla punkter. Det lär de fortsätta vara, eftersom jag utnyttjar min valfrihet och struntar i saker som heter "liberöl" eller i övrigt marknadsförs med eller lägger stor vikt vid utövande av alkoholkultur. Så trist och inskränkt är jag. Så ni förlorar säkert inget.