måndag 31 januari 2011

Skambrottet

Det är lite smärtsamt att se Magnus Hedman intervjuas av Malou von Sivers i Efter tio. Bakgrunden är att han av hovrätten dömdes för sexköp, trots att det inte gick att bevisa att han betalat för sex. Hovrätten ansåg att det räckte att kvinnorna var sminkade, utmanande klädda och talade engelska med brytning för att Hedman skulle ha insett att de var sexsäljare.

Att fällas för sexköp ger en oerhörd skam. Det är också tanken med lagen. Som bekant anser landets justitieminister att minst lika viktig som den juridiska domen är omgivningens dom mot den misstänkte sexköparen. De som misstänks för brott mot den viktiga moralkodexen i Sverige ska hängas ut, skämmas och må så dåligt att de får självmordstankar.

Beatrice Ask måste känna en inre tillfredsställelse när hon ser denna intervju och som programledare gör Malou von Sivers ingen hemlighet av var hennes sympatier ligger. Som sagt, smärtsamt att se.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Om man som gift par beställer en prostituerad för att de vill ha någon som ser på när dom har sex, är det ett sexbrott då? När man betalar in sig på sexklubb i syfte att ha sex med andra vuxna människor, är det ochså ett brott? Hur är det med prostituerade par? Man och kvinna som jobbar tillsammans, har sex med andra par eller bara framför andra par som vill krydda till sexlivet lite? Hur ska dom vinkla det till något fult och skambart? Magnus Pihl

Anonym sa...

Har varit lite länge i USA föresten, skamfullt ska det vara!

Hans Li Engnell sa...

Det finns många gråzoner. Men Magnus Hedman blev ju dömd trots att det inte gick att bevisa att han betalat för sex. Det räckte att han hade sex med en person vars sysselsättning var att sälja sexuella tjänster (jobbigt för sexsäljarens pojkvän/flickvän...). I Sverige existerar ju knappt sexklubbar längre, en offentlig sexshow betraktas som "pornografisk framställning" och är förbjuden. Det måste således ske helt privat om polisen inte ska knacka på...