torsdag 24 oktober 2013

Ett steg mot friheten

Förvaltningsrätten i Falun fattade det enda rimliga beslutet när den i går beslöt uppdra åt Rättsmedicinalverket i Göteborg, en helt oberoende part, att göra en bedömning av Sture Bergwalls psykiska hälsa. Det blir den första utredningen på 22 år.

Innan den 16 december ska utredningen vara klar. Då kommer Förvaltningsrätten få fallet på sitt bord igen, men sannolikt med en något annorlunda rekommendation. Beslutet att kräva en ny utredning var rimligt.

Men varför Bergwall under denna tid ska sitta inspärrad på just den klinik som bedrivit experimentella terapeutiska tekniker på honom är mer svårbegripligt. Det hade varit önskvärt att Bergwall flyttades till en annan klinik under tiden som utredningen ska göras.

I bästa fall är Bergwall fri till jul och vi kan lämna åtminstone den delen som handlar om att släppa ut en person som felaktigt dömts för åtta mord åt sidan. Fallet Quick är dock ett långt ifrån avslutat kapitel.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bergwall har gjort skyldig till grovt rån och upprepade sexuella övergrepp mot unga pojkar, någon gång kombinerat med försök till lustmord.
Han är oförbätterlig och bör låsas in på livstid.
Bara libertarianer och andra inom vänstern som vill släppa galningen fri.

Micke sa...

Hitman.
Din föreställnig att Sverigedemokraterna och Mises är idemässigt förenliga illustrerar den förvirring ligger till grund för din uppfattning att livstidsfängelse eller avrättning ska gälla för alla brott.

Anonym sa...

Vem kommenterar du, micketrollet?
//Hitman - som trodde Sverigenazisterna och drakonisk lag var oförenligt med Mises liberalism...

Micke sa...

Ja precis.Det är därför dina inlägg framstår som helt förvirrade.