tisdag 21 maj 2013

Mer naket åt folket!


Efter att nakna eller alltför lättklädda kvinnliga American Apparel-modeller väckt ramaskri i sociala medier har klädföretagets butik på Götgatan i Stockholm vandaliserats. Två gånger på en vecka. Som synes på bilden ovan har aktivister även klottrat ned skyltfönstret med uppmaningar om bojkott.

Härom veckan uppmärksammade jag en nedsprejad H&M-affisch (bakom den rosa sprejen fanns en kvinna i bikini). Jag får nästan nypa mig i armen. Är detta jämställdhetskamp 2013? Nå, detta handlar verkligen inte om jämställdhet utan om ren och skär intolerans. Alla har rätt att vägra köpa kläder från H&M eller American Apparel. Ni behöver inte förstöra andras egendom för att göra era patetiska röster hörda.

Jag gillar att titta på nakna och lättklädda kvinnor. Jag står för det. Jag ser inte sexualisering som ett problem - om kvinnor ses som sexobjekt i större utsträckning än män (vilket de gör), sexualisera männen!

Därför kommer här några bilder för alla läsare att titta på. Vi behöver mer naket i samhället, inte mindre!
Kvinnoförnedrande?

Objektifierande?

En kul grej, bara.

Konst?

21 kommentarer:

Anonym sa...

Det är fascinerande hur dramatiskt vindarna vänt sedan 70-talet. Skulle t.ex. en ansedd teaterkritiker i dag i en DN-recension kunna skriva:
"Lena Bergqvists stora bröst är lustigt uppåtstussade, häcken fin. Lisbeth Zachrissons byst slappar något men är avgjort gripvänlig. Av herrarna förfogar Ulf Brunnberg över den längsta manslemmen. Hans Wahlgrens är något kortare men i stället tjockare. Terje Thoresens kommer på tredje plats. Brunnbergs överskrider uppskattningsvis femton centimeter."

http://magasinetneo.se/artiklar/porrigaste-decenniet/

sven sa...

Feministerna har bidragit till att nakna kvinnobröst numera bara kan ses på gamla målningar på museer och obskyra sidor på internet.
I början på 1970-talet så var det vanligt att man såg kvinnor med nakna bröst i media och tjejer gick utomhus i tajta t-shirts och genomskinliga blusar utan BH.
Däromot är det ju vanligt att man ser män överallt i media med nakna bröst men om det är ju feministerna knäpptysta.
Men det är tråkigt att nu för tiden när man ser sexiga tjejer i media så är det ofta flåsigt grabbigt.Tyvärr så kan feministerna ha en poäng i sin kritik.

Anonym sa...

Den svenska nuckfeminismen har mer gemensamt med den nordamerikanska än den europeiska. På kontinenten som inte har det svenska puritanska arvet från frikyrkan, är feministerna oftast mer sexpositiva och bejakande både till prostitution och porr.

sven sa...

I början på förra seklet var en del svenska feminister eller kvinnosakskvinnor som man sa då motståndare till preventivmedel.
Preventivmedel var ett lömskt sätt att göra kvinnorna mera tillgängliga för männens lustar resonerade de.
Det är den traditionen som de svenska feministerna följer.

Micke sa...

Mer manligt homosexuellt relaterad reklam överallt åt våra manliga heterosexualla frihetskämpar från SD!

Anonym sa...

Större vurmare för svenska frikyrko- och nykterhetstraditioner finns väl inte än socialkonservativa SD?

sven sa...

Nja snarare vurmar SD för svenska statskyrkan innan statskyrkan konverterade till PK.

Anonym sa...

SD vurmar för folkhemmet för vilket Sveriges puritanska arv och skötsamhetsideologin är en hörnpelare.

sven sa...

Det stämmer helt och fullt.

Micke sa...

SD är ett naziparti med en partiledning som visar sin rätta natur när den super på Östersjön, i riksdagslägenheterna i Stockholm eller ute på stan i Stockholm.

Om det nu är det man menar med folkhem och fädernas kyrka.

Anonym sa...

Typiskt svenskt folkhemskt. Hjalmar Branting och Per Albin Hansson t ex var stordrickare samtidigt som de förespråkade paternalism och motböcker - eller i Hanssons fall rentav totalförbud - för vanligt folk.

Micke sa...Jag kan faktiskt inte påminna mig att jag nånstans sett något som indikerar att vare sig Branting eller Hanson bettet sig lika debilt som dina ledfyrar gör när dom är nyktra och ännu mindre när dom intar normalläge och är dyngpackade men jag kan naturligtvis ha fel.

Anonym sa...

Vems ledfyrar?

Micke sa...

Det står dina i inlägget va?
Måste vara så med andra ord.

Anonym sa...

För micketrollet är tydligen alla som inte tycker som honom, inklusive liberaler och anarkister, SD-anhängare.

Anonym sa...

Micke ÄR Åsa Lindeborg.

sven sa...

Anonym
Per Albin Hansson förordade inte alls totalförbud.
De politiker som gjorde det var framför allt folkpartister eller frisinnade som de hette då.

Anonym sa...

Hansson var nykterhetsivrare (trots sin storkonsumtion), var en aktivist på förbudssidan i folkomröstningen och försökte få ett förbud inskrivet i socialdemokraternas partiprogram.
http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Per_Albin_Hansson

Anonym sa...

T.o.m. de ryska statsöverhuvudena var mindre dubbelmoraliska än de svenska. När härskaren Vladimir av Kiev antog kristendomen i stället för islam år 989, var det med motiveringen:

"Att dricka är ryssarnas glädje – vi kan inte leva utan det!"

sven sa...

Hansson var inte alls aktivist på förbudskanten.Socialdemokraterna hade förbud på programmet ,de införde det 1911, men det hade ingen praktisk betydelse.

Anonym sa...

Om Hanssons arbete för ja-sidan i folkomröstningen 1922 står i Anders Isakssons biografi.