lördag 25 maj 2013

Ett samlag om dagen, ty sådan är lagen?


Är det ett politiskt problem att vi ligger för lite med varandra? Aftonbladet tycker det.

Det är inte så förvånande att en tidning som Aftonbladet anser att politiken måste ta tag i människors sexliv. Under den välbekanta parollen "det privata är politiskt" skriver Eva Franchell att det är ett politiskt problem att många svenskar i sin mest reproduktiva ålder slutar ligga med varandra, och att frågan borde tas av största allvar av folkhälsominister Maria Larsson (KD).

Enligt en undersökning beställd av Aftonbladet/United Minds har svenskar mindre sex nu än 1967. Det utmålas som ett stort problem.

Om människor har mindre sex än de skulle önska och mår dåligt av det, är det inte bra. Men om det handlar om att vi prioriterar annat i perioder av livet - vad är problemet? Vi kan aldrig ha tid för allt. Att prioritera arbetet respektive barnen under en tid är fullt naturligt. Ett samlag är visserligen en kort historia för de flesta, men det kräver både stämning och lust i stunden. Vilket lätt kan komma och försvinna igen.

I dag vill människor dessutom ha tid för träning och måste som bekant även hinna fotografera allt de äter för att lägga upp på Facebook. Det är klart att pippandet får stå tillbaka lite.

Visst kan vi prata om detta. Men dra inte in Maria Larsson i diskussionen, är ni snälla. Risken är nämligen att folk får ännu svårare att få till det då.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Den bärande idén för folkhemsstaten är ju att vägen till ett bättre samhälle kan systematiskt planeras och kontrolleras.

Sex har alltid varit politik i Sverige, och staten har alltid funnits i våra sovrum.

Anonym sa...

Hans: Om du hade makten och var universums diktator så skulle vi väl ALLA bara pippa och aldrig göra annat. Rätt eller fel?

Vänligen från Hamid Bale

Anonym sa...

Anonym sa...

Om nu homofilerna vill betraktas och därmed bemötas som alla andra varför ängnar de sig då åt spektakel likt dessa? Finns heterosexuella som springer mer eller mindre helnäck på stan? Det blir ett jäkla liv när någon folkvald blir påkommen med att privat ha besökt en porrklubb eller dylikt men att springa med i pride är tydligen mer än ok.

Väx upp annars går rösten till SD!

MVH Hamid Bale

Anonym sa...

Om de bara skulle få för sig att slopa sexköpslagen är Hans Engnell sannolikt SD-företrädare inom snar framtid.