fredag 10 maj 2013

Enpartistaten?

Förr kritiserade Moderaterna de starka politiska och ekonomiska banden mellan Socialdemokraterna och LO och anklagade partiet för att bygga en enpartistat.

Det har tagit Moderaterna endast sju år att hamna i samma läge, tycker Aftonbladet som anklagar det största borgerliga partiet för att ha byggt en moderat enpartistat.

Det är inte obefogad kritik, men den uppmärksamme minns att Aftonbladet inte hade någon som helst kritik att yppa när Socialdemokraterna satt som säkrast vid makten och alla tankar på maktskifte var en borgerlig feberdröm.

1 kommentar:

Micke sa...

Svenskt näringliv betalade Fredrik Segerfeld att sälja iden att Sverige BOKSTAVLIGEN är en enspartistat vilket han fick betalt för att göra ända fram till att Reinfeld vann valet mot Person. Därefter påbörjade Reinfeld den definitiva transformationen i riktning mot en modell där staten lämnar över hela den offentliga sektorn vill företag och betalar med våra pengar.

Sen dess har begreppet enpartistat inte hörts och det är inte konstigt för högern har nått dom mål man haft (ge husse en plats högst upp med fri utsikt och mer eller mindre obegränsad makt) och om man måste ljuga om att det man skapat är fri marknad och mångfald för att ordna det så ljuger man.Frihet är när staten ger bort dina pengar till företag som använder dom för att spela monopol.

Nästa steg är ren fascism.