lördag 9 juni 2012

Sympatiskt

Eliter i Frankrike är ännu mer eliter än sina diton i Sverige. När deras privilegier ifrågasätts blir det därför lite chockartat.

Den nyvalde socialistiske presidenten Francois Hollande har redan sänkt lönerna sig och sina välbetalda ministrar. Under året ska det införas maxlöner för chefer i statliga bolag. Det handlar om rejäla förändringar på runt 70 procent. Det kommer att svida hos ägarna till de välfyllda plånböckerna.

Francois Hollande har i alla fall börjat skaka om saker och ting lite grand. Lagom till parlamentsvalet, dessutom. I ett skuldsatt land med hög arbetslöshet är detta åtgärder som säkerligen vinner folkets gillande. Både smart och sympatiskt, således.

3 kommentarer:

apa tycka, apa skriva sa...

Henri Proglio ... kan till exempel räkna med en sänkning på 69 procent, från nuvarande 1,2 miljoner kronor i månaden.

Skrämmande! Hur skall han klara sig?

Anonym sa...

Men herrejävlar! Det är inte fråga om hur dessa direktörer skall klara sig. Inte alls. Dom kommer naturligtvis att få ännu mer välbetalda jobb i utlandet, eftersom dom är minst 100 gånger så produktiva som en arbetare. Det ju därför vi måste betala alla svenska direktörer i statliga bolag så mycket pengar. Det är ju såklart också därför som vi delar upp de statliga bolagen i fler bolag, så vi kan ha ännu fler oerhört produktiva och lönsamma direktörer.

Men, fattar inte fransoserna vad dom gör? Nu kommer ju deras statliga bolag att totalt förlora konkurrenskraft, när dom måste anställa mycket billigare direktörer som inte alls är lika produktiva, eftersom dom får så dåligt betalt.

Det kommer att gå utför för Frankrike... NOT! Hoppas Lövet tar efter!!!

//Farang

Anonym sa...

Jag tycker att man borde vara lite duktigare innan man använder E-ordet.
/B