fredag 7 oktober 2011

Vi som betalar

Det är klart att politiker ska följa lagar och regler. Det är klart att förmåner inte ska överutnyttjas eller missbrukas. Så långt är allt väl med mediernas rapportering om att S-ledaren Håkan Juholt har låtit riksdagen, det vill säga skattebetalarna, betala hela hyran för den fyrarummare han delar med sambon i Västertorp. Nu blir han återbetalningsskyldig och rapporteringen kan upphöra tills nästa politiker avslöjas.

Det är faktiskt ganska tröttsamt att konstatera att journalisterna är så oerhört pigga på att påpeka när politiker brister i att redovisa kronor och ören - mer än en politiker har fallit på grund av detta - medan de generella frågorna om politikernas särskilda förmåner, om bristen på markkontakt (som slarvet eller fusket ofta är ett symptom på) ignoreras.

Berätta vilka förmåner riksdagsledamöterna har och ställ frågan till läsare, lyssnare och tittare om dessa är rimliga. Informera om hur det fungerar i EU - där allt är sju resor värre - och ställ frågan om vi verkligen vill vara med och betala det kalaset.

Många går omkring med en vag uppfattning om att politiker både här och i Bryssel förmodligen har det väldigt bra, men få känner till omfattningen och hur systemen verkligen fungerar. Det är dags att svenska journalister tar sitt uppdrag på lite större allvar.

7 kommentarer:

Micke sa...

Återigen vill jag hänvisa till alla högerpolitiska aktivisters totala tystand om Mikael Odenbergs taxiresor och deras frånvarande kritik av den nuvarande statsministerns utnyttjande av svart arbetskraft samt det FÖRSVAR som man enhälligt uppvisade för det ideologiskt motiverade licensskolk som blev känt innan regeringen Reinfeld tillträdde.

Detta är endast ett fåtal exempel på korruption som ni stött med er tystad ELLER med ert godkännande

Innan ni gnäller på sossar i sna här frågor så har ni inget annat val än att sopa skiten framför egen dörr om nån utanför era egna kretsar ska bry sig om vad ni säger och ni har en hel del skitsopande ogjort.

Vi andra skiter i ert grinande.Juholt betalar (till skillnad från Odenberg och Reinfeld) sen är affären över för vår del.

Anonym sa...

Juholt har inte varit sambo under den aktuella perioden:
http://www.dn.se/nyheter/politik/juholts-sarbo-falld-for-bedrageri

Eller kanske det passar bättre att vara särbo i vissa siuationer ?

Vilken skojare !

Anonym sa...

Micke: Du kanske inte kan läsa, men i bloggposten gnälls det inte på sossar utan snarare på medias drev. Du hamnar alltid fel du.

Micke sa...

Det är en nyhet för mig att Juholt inte är sosse och det är en nyhet för mig att högeraktivister reflexmässigt bortser från korrupt beteende i dom egna leden.

Anonym sa...

Ja det är intressant hur taxiresor kan bli stora rubriker, men att pissa bort miljoner i olika bidrag och konstiga projekt är mindre intressant...

Anonym sa...

Tredje riket och Iran av idag var/är av det rätta virket. Politiken är ett hedersuppdrag man erhåller och allt överskott skall tilldelas landet. Juholt bör förpassas till ett nerpissat armetält fortfast möjligt. Dö som du själv önskar oss människor du din nye Stalin.

Mvh Ali Rahsild

Micke sa...

Tredje riket och Iran av idag var/är av det rätta virket.
---------------------------------
Ja det framgår tydligt att du anser det.