måndag 15 december 2008

Dumheter i korthet

* "Kommissionen stämmer oss och i slutändan blir det vite och skadestånd. Det är verkligen onödiga skattepengar." Centerpartiets rättspolitiske talesman Johan Linander förklarar varför regeringen avser att införa datalagringsdirektivet. Att slänga lite pengar i skadestånd till EU är alltså värre än att kränka sina egna medborgare. Vad är det för människor som styr vårt land...?

* Samtidigt talas det i Danmark om att inom sex år införa så kallad road pricing. Bilar ska förses med GPS-mottagare och bilisten betala för varje tillryggalagd kilometer. Det är förstås en åtgärd i klimatalarmismens spår och samtidigt är det en finfin möjlighet för staten att ytterligare skinna medborgarna. Visst är det skönt att leva i Norden?

* Den statliga spelutredningens betänkande föreslår, som hintats om tidigare i höst, Internetcensur. Svenska Spel föreslås även fortsättningsvis ha en dominerande roll på den svenska spelmarknaden, särskilt för spel som anses vara särskilt beroendeframkallande. Utländska spelbolag utan tillstånd måste därför stoppas genom att domännamn och IP-adresser blockeras och att banken förbjuds genomföra pengaöverföringar mellan spelare och utländska spelbolag. Vilka var det som varnade för att censur av barnporr på Internet bara var början? Genomför regeringen detta då... nej, jag ska vara tyst. Det är lönlöst att ödsla energi på att bli arg, botten är säkert ännu inte nådd.

Inga kommentarer: