måndag 7 april 2008

Upp till var och en

En pappa och hans vuxna dotter träffas igen efter 30 år. Tycke uppstår och de får en dotter tillsammans. Något problem? Självklart inte. Men myndigheterna i Australien gillar inte förhållandet och man kan tänka sig att en och annan australiensare har "rasat" över händelsen. De som kan göra barnets tillvaro till ett elände är framför allt omgivningen.

Intolerans, fördomar och folks egna präktiga sexualmoral lär säkert göra tillvaron för barnet föga angenäm under skolåren - om de övriga barnen får veta hur det ligger till med föräldrarnas släktskap. Det i sig är däremot inget argument mot att människor med så nära släktskap ska få gifta sig och skaffa barn tillsammans precis som alla andra vuxna människor. Men vi har nog en bit kvar innan majoriteten har insett det...

5 kommentarer:

Anonym sa...

oj- här var det frisinnat...naturen brukar annars visa oss människor var skåpet ska stå.Barn skulle inte dö , bli missbildade eller sjuka om det var meningen att t. ex far och dotter skulle yngla av sig.
Har du tänkt på det?

Anonym sa...

Det ska vara förbjudet att skaffa barn tillsammans om man har nära släktskap pga genetiska defekter som kanske uppstår och gömmer sig i DNA:t, annars ser jag ingen anledning att lägga mig i och döma andras liv.

Naturen? Vad jag förstått så brukar chimpanser slå ihjäl och äta upp utomstående som inte delar dna med flocken. Kanske minns fel men.....

Anonym sa...

Ett mycket liberalt tänkande... nästan så att det blir lite sjukt enligt min mening.
Det kan väl ändå inte vara ok att ha en sådan relation till en så nära familjemedlem.

Det är nästan lite skrämmande att se/läsa hur fritt det kan vara.

Själv så bloggade jag om samma ämne igår och våra tankar splittras en del, en hel del.

Hälningar

Mandylion

Hans Li Engnell sa...

Dessa argument som grundas i vad som är normalt enligt "naturen" har använts i allehanda sammanhang genom historien. Inte minst mot homosexuella, som ju anses onaturliga eftersom två personer av samma kön inte kan avla barn och naturens (eller Guds) vilja måste vara att vi ska avla. Det är inget argument för att vuxna homosexuella människor inte ska få leva tillsammans och adoptera barn. Det är samma principiella fråga här.

Det finns såvitt jag vet inget som säger att ett barn som kommit ur ett incestuöst förhållande måste bli missbildat. Det finns för övrigt oräkneliga barn som har det svårt i fina, heterosexuella kärnfamiljer över hela världen. Det är ett större problem att titta närmare på...

Anonym sa...

Inte ens ungarna som växt upp ihop i kollektiv och kibbutzer vill ha någon sexuell samvaro. Det ligger i djurens natur att inte vilja ha avkomma med sina nära syskon och lever man ihop från tidig barndom tror hjärnan att man är släkt. Man tycker aldrig ens syster är snygg ens om hon är världens supermodell. Men sen klickar naturen på grund av omständigheter, när syskon skiljs åt och andra saker. Då är det tur lagen finns. Synd bara att man inte alltid kan veta om man är släkt. I detta fallet ska man definitivt inte straffas om det inte kan bevisas att släktskapet är känt. Storyn förtäljer inte om så var fallet men om det var det förtjänar pappan en längre tid på tukthus.