onsdag 16 april 2008

Notiser

EU-kritikern Sören Wibe har insett att han inte är särskilt välkommen i socialdemokraterna och lämnar partiet. Droppen som fick bägaren att rinna över var bland annat EG-domstolens dom i det s.k. Vaxholms- eller Lavalmålet, där han menar att (s) lade sig platt. Wibe tolkar alltså den domen på samma sätt som många frihetliga: den fria rörligheten segrade över facket.

Enligt en Sifo-undersökning som presenteras i SvD vill 1 av 3 svenskar bojkotta OS-invigningen. Tidningen hade förstås kunnat välja att sätta som rubrik att nästan två tredjedelar av befolkningen faktiskt är emot alla slags OS-bojkotter...

I dag presenterar socialdemokraternas rådslag för jobbpolitiken sin rapport för entreprenörskap och näringspolitik. Mer bidrag till alla, förmodligen.

...och på dagens Brännpunkt tävlar sossarna med regeringen om vem som kan sänka skatten mest för pensionärer. S stormar fram med förslaget 2 000 kronor per år, vilket betyder 167 kronor i månaden. Omräknat i vetelängder blir det ungefär 6-7 stycken extra varje månad.

Inga kommentarer: