tisdag 5 november 2013

Vänsterterrorister

Åter igen har politiker utsatts för attentat, och åter igen är det sverigedemokrater som drabbas. Den senaste tiden har de drabbats av både hot och våld. En mindre sprängladdning detonerade i natt på en aktiv sverigedemokrats bil.

Extremistgruppper på den yttersta vänsterkanten har länge varit öppna med att de riktar in sina aktioner mot sverigedemokrater och andra som de kallar "fascister". Afa är den värsta sortens ligister. De är i praktiken vänsterterrorister och bör behandlas som sådana.

Så sent som i kväll utsattes Jimmie Åkesson för en så kallad tårtning. En kvinna tryckte en tårta i partiledarens ansikte när han var tillgänglig för en boksignering.

Jag är inte sverigedemokrat. Jag röstar inte på Sverigedemokraterna. Men det spelar ingen som helst roll. Partiet har lika stor rätt att verka som alla andra, men det råder ingen som helst tvekan om att den rätten är inskränkt i dag när partimöten alltid störs av motdemonstranter, när äggkastning drabbar partiföreträdare och när aktiva misshandlas och utsätts för bombattentat.

Om Vänsterpartiet eller något annat av gammelpartierna vore lika utsatt hade både rubrikerna och upprördheten varit större. Toleransen för hot och våld mot SD tycks av någon anledning större. Det är inte acceptabelt om Sverige vill kalla sig demokratiskt.

23 kommentarer:

Micke sa...

Tja svenska fascister och nazister har mördat minst 25 människor sedan 80 talet med rent politiska motiv och rimligen bör vi börja med att rubricera dessa brott för vad dom är innan vi ägnar oss åt tårta.

Anonym sa...

Precis så talar en STOR man!

"Jag delar inte dina åsikter men är ändå beredd att dö för din rätt att framföra desamma"

Toppen HLE!

Mvh Jan Saxman

Melmac sa...

@Micke I kommunismens namn har det mördats dubbelt så många som i nazismens namn, men det är väl ingen tävling i osmaklighet det handlar om? En tårta idag, en kniv imorgon, men du kanske tycker det är OK med våld emot vissa i samhället? Att ställa grupper mot varandra?

Anonym sa...

Hans har självklart rätt i princip.

Men vi kanske skall notera skillnaden mellan en tårta och ett järnrör.

Uppenbarligen är det så att våld med tårta skall utredas grundligt medan hot med våld med järnrör inte tas lika allvarligt, trots att genierna grundligt dokumenterade det själva.

SD har delvis sig själva att skylla genom den retorik man finner på deras web-siter. Det passar med demokratiska spelregler när det skyddar dom, men i andra fall är man helt enkelt... ja, fega. Ynkliga... krakar...

Joel sa...

Melmac, försvarar du mig om jag går till attack mot någon som jag tycker förtjänar det på grund av deras retorik också?
Det enda du egentligen säger är "Jag gillar inte SD så det är okej att dom blir attackerade."

Anonym sa...

Såvitt jag vet mobiliserades järnrören i försvar mot vänsterextremistiska hot efter dito provokationer.
Nu en tårta, tidigare gatstenar och fyrverkeripjäser mot fredliga demonstrationer.
I förlagan mord på tiotals miljoner fler än nazisterna orkade med.
Olika våld i olika epoker men samma vänster i tanke och gärning.

Melmac sa...

Joel, du missförstod mig. Jag tyckerr absolut inte att det är ok. Att attackera någon på det här sättet är förkastligt. Det man gör är att man gör precis så som man själv påstår att man är emot. Hyckleri. Det är Mickes jämförelse mellan tårta och nazistmord som haltar eftersom han gärna glömmer vänsterns blodiga historia. Men så är också vänstern väldigt glömska.

Melmac sa...

Det är ju just AFA m.fl som ställer grupper mot varandra och skapar ett hatiskt vi och dem samhälle.

Brooke sa...

Det räcker med att titta på nationellt aktiva grupper inom sverige för att se en tydlig kontrast.

1: Vad gäller skadegörelse dominerar vänstern
2: Vad gäller mord dominerar högern totalt
3: Vänstern begår personbrott i huvudsak mot meningsmotståndare (dvs högern) men även i viss mån polis
4: Högern begår personbrott mot meningsmotståndare och minoritetsgrupper

Micke sa...

@Micke I kommunismens namn har det mördats dubbelt så många som i nazismens namn, men det är väl ingen tävling i osmaklighet det handlar om?
---------------------

Exakt vilken är logiken i att hävda att mord begågna under kommunismen ger anledning att inte kalla poltiska mord begågna av nazister och andra högerextrema för politiska mord och terrorism?

Kan du reda ut det för dig själv innan du svarar ?

Micke sa...

Jag minns högerns och extremhögerns JUBEL och vidhängande hatsymfonier när Bosse Ringholm smetades ner med tårta.

Micke sa...

Såvitt jag vet mobiliserades järnrören i försvar mot vänsterextremistiska hot efter dito provokationer.
----------------------------
Ett fyllo som ligger utslaget på gatan är en vänsterprovokation för tre kanonfulla partirepresentanter från SD?

Anonym sa...

Det var en invandrarkomiker, spiknykter och ett vänsterluder som provocerade SD-politikerna.

Micke sa...

Den manliga horan har fel. I fallet med järnrören så var det frågan om tre gravt berusade personer ur SD´s ledning som beväpnade sig med järnrör från en byggnadställning som man beväpnade sig med för att attackera ett fyllo som LÅG PÅ GATAN.

Anonym sa...

Det var islamisten och den själutnämnda ståuppkomikern Soran Ismael som provocerade SD-riksdagsmännen.
Ismael tillhör dom komiker som roar enbart på ett omedvetet sätt och vänsterludret försökte knycka Kent Ekeroths kamera på samma sätt som Mickes kompisar la beslag på andra judars egendom i Nazityskland..

Anonym sa...

@ Anomym 17:41. Tror du verkligen att någon kan ta dig på allvar?

Soran islamist? HAHA!

"Självutnämd"? Tja, det är väl så man blir ståuppkomiker. Genom att ställa sig på scen och göra det.

SDare blir väl "provocerade" så fort dom ser någon som inte är blond och blåögd.

Själva händelsen är ju dokumenterad av SD-komikerna själva, det är ju bara att kolla på YouTube, så Kentanassen fick ju behålla sin kamera trots allt.

Lustigkurre där!

(Jag är inte Micke, förresten, utan Anonym 6 november 11.30.)

Amnexis sa...

Nu har jag kollat (igen) på "järnrörsfilmen", men det enda jag ser förutom Soran och bruttan är en aggressiv berusad man som hotar SDarna med att ringa dit sina kriminella kompisar. Inget fyllo.

SDarna flyr undan det upphetsade vänsterfolket nere på kungsgatan, upp till malmskillnadsgatan (den går som en bro över kungsgatan), där plockar man upp ALUMINIUMrör som man håller i tills polisen gör sig till känna där under bron. Då släpper SDarna rören och lämnar sina vittnesuppgifter till polisen.

I den situationen har den berusade aggressive mannen lagts ner på gatan av polisen. Men då höll SDarna inte i några rör heller...

Mickes förhållande till verkligheten verkar gravt rubbat. Tar han medicin för detta? Eller är det en ögonoperation som behövs?

Anonym sa...

HAHAHA! Det är fantastiskt med vilken iver dom kära bråkstakarnas beteende försvaras av hejaklacken på det nationalsocialistiska apberget! ”Men asså, det va ju fan inte järnrör ju! De va ju ALUMINIUM.” Jaha, så då är det helt normalt beteende vi ser på den där filmen alltså? För obildade flåbusar ur samhällets lägre strata, ja, men inte för oss normala människor och banne mig inte för folkvalda riksdagsmän! Lyssna på vad dom säger och se på hur dom beter sig när du avnjuter den där filmen för femtielfte gången, det gör normala männinskor som inte är sverigenassar. Då ser det inte så inte vackert ut som du verkar tycka.
Tårtattacken mot Jimmiefuhrern var en politisk markering, som i sig inte var farlig för liv och lem (dock inte rättfärdig i princip). En babywipe i nyllet och kemtvätt av uniformen så är lille ponken hel och ren igen, utan en skråma.
Det beteende vi ser på järnrörsfilmen (jaja, jag vet, aluminium... men den kallas ju för det) är inte på långa vägar värdigt en riksdagsman. Den visar deltagarnas personliga attityd med sexism och rasism och att man inte tvekar att ta till våldsamheter i offentlig miljö. Den visar vilka ynkliga ögontjänare och fega krakar dom är. Och när dom ”lämnar sina vittnesuppgifter” ljuger dom som en häst travar. Däremot var det ju inte var meningen att det skulle bli offentligt uppvisat på YouTube, men är man så dum så man filmar sina tilltag och klantar till det så blir det ju så. Tårtattacken var däremot meningen att bli offentlig, det var syftet. Lite mer ärligt och rättframt, faktiskt, fastän inte lämpligt, som sagt.
Där har vi således den jämförelse som jag ser mellan de båda incidenterna.
Nationalsocialister nappar alltid direkt när man kastar ut betet – hela packet rycker ut för att försvara den käre ledaren. Inte så smart grabbar! Jag gav er chansen att gräva gropen ännu lite djupare för er själva när det gäller den där skandalösa nattvandringen och ... ni tog den! Fatta det här nu: ju mer ni försvarar era järnrörspolare desto dummare ser ni ut hela högen! Bra, så kom igen och gräv lite till, let me rub it in some more, haha!
Och jag är samma ”Anonym” fortfarande, från 6 november 11.30, ursprungligen. Ingen annan.

Melmac sa...

Anonym:
Det handlar inte om tårtan, det handlar om att nästa gång är det t.ex. dina "fina politiker med rätta åsikter" som får någon annat än tårta i ansiktet, då är du inte så tuff i kommentarsfältet längre.

Du kanske tycker det är OK att aptera bomber på meningsmotståndarens bil också, eller vandaliser folks hus, eller helt enkelt bryta sig in och misshandla politiker i sitt hem?
Men det är klart så länge de tycker fel enligt sig är lite våld OK.

Patetiskt och hycklande av sällan skådat slag.

Anonym sa...

Melmac, du kan inte läsa. Jag har ett flertal gånger påpekat att det inte är OK med tårtning. Däremot är det en milsvid gradskillnad mellan tårtor och gatuvåld med järnrör, precis som mellan järnrör och bomber. Och rören ligger närmare bomber än vad tårtor gör, det måste väl till och med ni hålla med om, nicht wahr?

Den som levererade Jimmies tårta är rimligen mycket längre från att eskalera till värre våld än vad somliga SD sympatisörer är. Där finns det empiri att stödja sig mot, samt en hel del hatiska inlägg på bloggar och obskyra nassesajter. Din fuhrer har ju inte riktigt levererat på löftet om att städa upp i träsket han står i upp till knäna.

SDare har ju till och med fejkat mordbrand mot sig själva och ristat sig själva blodiga för att försöka skylla på andra, så att vi skall tycka synd om dom. Så det verkar nästan som ni inom SD snarare tycker att det är för lite våld mot er. Hur är det med det där egentligen? Tårtan kom väl snarast som sänd från himlen, inte sant?

Jag anser alltså inte alls att det är OK att politiker angrips fysiskt. Inte ens med så milda "vapen" som tårta. Men är det ok att politiker - riksdagsmän! - själva använder våld och grovt nedsättande tillmälen i fyllan på stan? Anser ni SDare att järnrörskillarna var berömvärda eller klandervärda för sin insats på Kungsgatan/Malmskillnadsgatan? Med så mycket kackel till deras försvar får man anta att ni tycker det var högeligen berömvärt. Eller?

Nu blev gropen ett stycke djupare igen!

Anonym sa...

AFA-vänstern tror att många ord ersätter verkligheten.
Som när aluminiumrör tillgrips som tänkt försvar mot extremvänsterprovokationer där vi erfarenhetsmässigt vet att gatstenar och fyrverkeripjäser inte är långt borta.

Micke sa...

http://www.youtube.com/watch?v=mPycz-tsrDM

Anonym sa...

Nu är nivån på motargumenten så låg att den tydligt visar tomheten i sverigenassarnas budskap. Jag kan därmed dra mig tillbaks och njuta av att ha plattat till dom rejält, utan vare sig tårta eller rör av metall.

Grattis grabbar, ni fick till en skaplig grop åt er den här gången också!