torsdag 28 november 2013

Det är tydligen roligt med hot (mot andra)

Vänsterns hat mot Sverigedemokraterna börjar bli en aning tröttsamt nu.

SD är ett parti som valts in i riksdagen av svenska folket. Det blev större än Vänsterpartiet i förra valet och kan faktiskt komma att bli lika stort som Kristdemokraterna och Centern tillsammans efter nästa val. Det är alltså inget perifert extremistparti vi talar om längre.

Detta säger förstås ingenting om huruvida partiet är "bra" eller "dåligt". Det säger däremot något om etiketteringen. Ty om 10 procent av svenska folket skulle rösta på SD nästa höst, betyder det att en tiondel av valmanskåren är fascister? Rimligen inte. Rasister då? Nej, inte sannolikt. Det finns alltså något annat som lockar väljare till SD, vilket hatdebattörer på vänsterkanten helt förbiser.

Många traditionella socialdemokrater överväger nu att rösta på SD. Skälet är i många fall det som uppfattas som orättvis konkurrens från utländska arbetare. När man ser hur utländska lastbilschaufförer bryter mot reglerna och därigenom kan dumpa priserna och konkurrera ut svenska åkerier, ser förstås receptet att stänga gränserna ganska välsmakande ut. I stället för att ta människors, ofta berättigade, oro på allvar, ger sig politiker och debattörer på SD med "rasist"-kortet och med hot och förlöjliganden. Tycker de att det har fungerat bra hittills?

Tvångsrimmens mästare Timbuktu rappar om att dunka Jimmie Åkesson gul och blå och hissa i en flaggstång (hö-hö). Sebbe Staxx, som redan dömts för olaga hot mot Jimmie Åkesson, rappar om järnrörsincidenten: "...hade jag varit med hade jag tagit järnröret och lagt dem i koma alla tre. Fuck SD med Jimmie i spetsen, sänker en sänker två, ja då springer nog resten."

Även public service deltar i denna teater: SVT genom att publicera Timbuktus och Sebbe Staxx' låt på sin musiksajt, Sveriges Radio genom att i oräkneliga program i P3 ständigt håna och förlöjliga SD. Diskutera sakfrågorna i stället, som många liberala debattörer försökt göra och som även Aftonbladet gör här. Det ger garanterat bättre effekt.

Jag tror inte att Åkesson behöver vara rädd för att Timbuktu ska göra allvar av hotet om att dunka honom gul och blå. Men SD:s antagonister framstår som både desperata och svarslösa när de använder sådana här lågvattenmärken i sin kamp mot Sverigedemokraterna.

Att ovannämnda rappare protesterar mot vad de kallar "Sverigedemokraternas hotpolitik" genom att själva hota sin motståndare är bara urbota korkat. I slutändan hjälper det dessutom SD att behålla imagen av ett sanningssägande parti som etablissemanget vill tysta. SD:s pr-avdelning är nog rätt nöjd.

10 kommentarer:

Wagner sa...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/strid-om-timbuktu-i-riksdagen_8774870.svd

Anonym sa...

Min röst kommer att gå till SverigeDemokraterna vid nästa val ... Garanterat.

Pelle

Anonym sa...

Vad är Timbuktu förutom huvudstad i sandrepubliken Mali?
Att vara invandrad rappare innebär en gräddfil till salongerna och kulturbidrag i dagens Sverige.

Anonym sa...

Det tycks bli alltfler prosverigedemokratiska bloggposter av dig, Hans.

Huruvida SD är fascister och rasister är väl en definitionsfråga?

Lew Rockwell skrev t.ex.:

http://archive.lewrockwell.com/rockwell/fascist-threat192.html

”Fascism is the system of government that cartelizes the private sector, centrally plans the economy to subsidize producers, exalts the police State as the source of order, denies fundamental rights and liberties to individuals, and makes the executive State the unlimited master of society. ”

I den meningen är SD och en mycket stor del av den svenska valmanskåren definitivt fascister.

Hans Li Engnell sa...

I så fall är även dagens DN "pro-sverigedemokratisk" eftersom den för samma resonemang som jag. Jag efterlyser en saklig debatt framför övertramp och påhopp. Det är inte så mycket begärt.

Anonym sa...

@ Hans

Att vilja ha en saklig debatt istället för övertramp och påhopp, säger väl inget om huruvida man bör kalla en spade för en spade?

Hans Li Engnell sa...

Det är två delar här: dels att somliga bekämpar SD med hot och rena våldshandlingar, vilket jag anser är både oacceptabelt och kontraproduktivt. Dels att partiet kallas rasistiskt och fascistiskt, vilket skulle implicera att dess väljare också är det.

Det finns definitivt rasister i SD. Kent Ekeroth är en mycket obehaglig person, och jag måste erkänna att jag trodde Almqvist om lite mer efter att ha träffat honom innan järnrörsincidenten blev offenligt känd. Men fascistiskt? Jag vet inte om jag ställer upp på den etiketten, i synnerhet inte som fascismen kräver en ledargestalt och SD trots allt är ett demokratiskt parti.

Anonym sa...

Det grundläggande för fascister är de inte accepterar demokrati utan vill ha diktatur utan fria val och gärna med en stark man som ledare.
Redan detta rekvisit för fascism talar om att SD inte är fascistiskt.

Micke sa..."Det är tydligen roligt med hot (mot andra)"

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/jarnrorsskandalen-paverkar-inte-sd-valjare_7761956.svd

Micke sa...

Redan detta rekvisit för fascism talar om att SD inte är fascistiskt.
---------------------------
Stämmer.SD är ett pragmatiskt nazistparti.Inte fascister.