söndag 14 oktober 2012

SD växer

Sverigedemokraterna får 7,7 procent i senaste Sifomätningen (där alla förändringar är inom den berömda felmarginalen). Det är egentligen det enda intressanta resultatet i mätningen.

Sedan inträdet i riksdagen har SD, till skillnad från Centerpartiet och Kristdemokraterna, legat stabilt över 4 procent. Övriga riksdagspartier gör vad de kan för att puckla på Jimmie Åkesson i varje riksdags- och TV-debatt. Lokala företrädare går ständigt över gränsen med rasistiska uttalanden. Men det tycks inte hjälpa. Sverigedemokraterna fortsätter att växa - nu även i tidigare svårflörtade områden som Stockholm.

Samtidigt kämpar SD vidare för att bli rumsrent och valbart. Åkesson har inlett operation utrensning av de personer som av partiet anses alltför öppet rasistiska. Partiet försöker också bredda sig och komma bort från stämpeln av att vara ett enfrågeparti som enbart diskuterar integration och migration. 

SD har som målsättning att bli Sveriges tredje största parti. Det är inte alls otänkbart att de lyckas i nästa val. Hittills har Jimmie Åkesson haft minimalt inflytande över svensk politik. Miljöpartiet menar att SD:s intåg i riksdagen faktiskt gjorde att Sverige fick en mer human migrationspolitik (genom Alliansens uppgörelse med just MP).

Men i takt med att SD växer, att integrationsfrågorna blir allt svårare att undvika och att kostnaderna för flykting- och anhöriginvandring blir en allt hetare potatis i alltfler kommuner, ökar svårigheten i att fortsätta isolera Sverigedemokraterna.

21 kommentarer:

Magnus i Solna sa...

Alliansens uppgörelse med MP har nog bidragit till SD:s fortsatta uppgång. Anledningen till att de öht sitter i riksdagen är de övriga partiernas beröringsskräck till migrationsfrågan. Att alla partier anmammar MP:s migrationspolitik leder till fortsatta problem och att SD lär bli tredje största parti 2014. Tyvärr. I partiledardebatten sa Löfvén något om att övriga EU måste dela på ansvaret. Om M, S, KD och FP inför en migrationspolitik som är mer lik våra grannländer eller Kanada så kommer SD:s stöd att kunna minska. 7,7 % av väljarna är inte rasister, det handlar om att svensk migrationspolitik präglas av stor blåögdhet och vissa väljare tycker det är en viktig fråga.

Isa sa...

Föregående kommentator skriver att " vissa väljare tycker det är en viktig fråga. ".
Häri ligger just problemet, att inte alla förstår att Sveriges extrema invandring påverkar hela samhället i alla dess aspekter.
Att, som 7-klövern, diskutera arbetslöshet, skola, sjukvård, barnfattigdom, brottslighet etc.utan denna faktor blir meningslös parodi och snarast landsförräderi.

Micke sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Micke sa...

Den som vill rösta på ett det enda existerande partiet i Sverige som vill upprätta en tvingande arisk monokultur baserad på en fundamentalistisk tolkning av kristendom som den utövades på 1800 talet och vidhängande återkoppling mellan staten och kyrkan ska rösta på det parti som har sin historiska grund i nazismen.

Ett litet minoritetsparti som i sitt partiprogram motiverar sin politik med rasbiologiska fantasier om ärftliga "essenser" i individen som man till och med själva I PARTIPROGRAMMET säger vara utan vetenskaplig grund.

Ett minoritetsparti som oupphörligen kräver att få definiera problem ÅT majoriteten på ett sätt som inte setts i Sverige sedan kommunisterna gjorde samma sak på 60 talet

Micke sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Micke sa...

Att alla partier anmammar MP:s migrationspolitik leder till fortsatta problem och att SD lär bli tredje största parti 2014. Tyvärr.
---------------------------
I så fall blir dom den enda tredje parti i svensk historia som är så splittrat och klickstyrt och har så omotiverade och obildade väljare att partiet inte klarar av att fylla en sjundedel av sina platser ute i kommunerna och det verkar därför inte speciellt sannolikt att vi skulle se en sån utveckling

Anonym sa...

Även Micke är en person som hjälper SD.

Varje person - Micke liksom ledarskribenter och vanliga journalister - som ständigt finner det viktigare att råskälla på SD och samtidigt kråma sig inför andra goda, medverkar till att stärka SD.

Jimmie gör sannolikt vågen för varje obalanserat påhopp - Jimmie är dum, jättedum - då han istället för att behöva argumentera sig fram bara kan luta sig tillbaka och låta Micke et al göra jobbet.

Varför är det så viktigt att kokett posera inför andra goda?

Krister Karlsson sa...

@Micke: Ja, det är ett problem att SD inte har lyckats fylla alla mandat på lokal nivå. Men det torde delvis kunna förklaras med att partiet har växt otroligt snabbt samtidigt som många har känt oro att ansluta sig till partiet eftersom de demokratiska spelreglerna har satts ur kraft av sådana som du. Personangrepp, fysiska överfall och avskedanden är vardag för den som vågar vara öppen anhängare av SD. Hade något liknande drabbat en Sosse eller en invandrare skulle media ansett att det var hemskt. Men när det är en SDare som drabbas är det bra. Politiskt våld och förakt för demokratin accepteras tydligen ibland.

SD har sina rötter i nazismen säger du. Tja, vilket parti har inte det? Under andra världskriget tillät den svenska samlingsregeringen med sossarna i spetsen Nazityskland att genomföra transittrafik i landet. I en omröstning i riksdagen. Samma regering verkade för järnmalmsexport till nazityskland. Nazistvänligenheten var väl spridd i sverige riksdag och i kungahuset. Så vilket parti skulle man då kunna rösta på om sådana historiska meriter skulle få styra?

Micke sa...

Ja, det är ett problem att SD inte har lyckats fylla alla mandat på lokal nivå. Men det torde delvis kunna förklaras med att partiet har växt otroligt snabb
--------------------------
Nej det förklaraa med att SD´s väljare inte är motiverade eller tillräckligt begåvade för att klara av att sitta som representanter för ett politiskt parti i t.ex en kommun.

Ytterligare en variant är att många av partirepresentanterna på kommunnivå varit så öppna och tydliga om partiets egentliga fascistoida själ att man av politiskt korrekta skäl avpolleterat dessa människor för att inte stå med brallorna nere vid knäna när pressen frågar partiledningen vad fan som står på.


INGA andra partier i riksdagen har sina RÖTTER i nazismen förutoom SD.

Micke sa...

Personangrepp, fysiska överfall och avskedanden är vardag för den som vågar vara öppen anhängare av SD.
--------------------------

Ja hörrudu om man läser fascistbloggar dagligen så är det knappast några problem att hitta mordhot uppmaningar till våld hyllande av massmördare som Breivik så jag grinar inte exakt i takt med dig i den frågan.

Väger man DESSUTOM in att minst 25 politiskt motiverade mord har utförts av "invandringsmotståndare" sedan 80 talet företrädesvis riktade mot invandrare så finns det ingen anledning att grina alls ikapp med er.

Micke sa...


Varje person - Micke liksom ledarskribenter och vanliga journalister - som ständigt finner det viktigare att råskälla på SD och samtidigt kråma sig inför andra goda, medverkar till att stärka SD
-------------------------
SD är ett parti som BOKSTAVLIGEN härstammar ur nazistiska och fascistiska grupperingar och har en partiledning som bokstavligen hyllat nazismen på sin fritid.
Vad fan vill du att vi ska säga när detta nu är ett faktum?

Ska VI ljuga om er historia ÅT ER?

Räcker det inte att ni försöker dölja den själva?

Tror ingen på er?

Anonym sa...

Micke

Uppenbarligen är det många som tror på SD, antalet sympatisörer avtar ju knappast i takt med att fradgan sprutar runt din mun.

Förstår du verkligen inte att du GYNNAR detta rasistnazistfascistislamofoba parti med dina tirader?

Det enklaste vore kanske att genomföra en folkomröstning om invandringen för att en gång för alla täppa till truten på SD?

Anonym sa...

Den enklaste förklaringen är väl att SDs framgångar är en muslimsk konspiration. Så fort ett muslimer gör nåt galet går SDs opinionssiffror upp...

Jag tror att det handlar mer om intryck än praktisk politik. Etablissemanget är väldigt ovilligt att beskriva den förda politiken som hård och tuff. (Migrationsverkets definition av krig och fred i Syrien är nog till exempel.)

Det saknas helt enkelt en vilja att säga sanningen.
/B

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Micke sa...


Uppenbarligen är det många som tror på SD
------------------------
Ja ungefär 5 procent som ser världen på samma sätt som svinet ovan.

Det kan man knappast skylla 1.5 miljarder muslimer för utan måste bero på att bildning och begåvning fluktuerar även i världens rikaste länder.

Det bästa vore sannolikt om asen fick studera rättegångsprotokollen från Nurnbergrättegångarna i skolan så att dom fick insikt i vad som kommer attt hända dom om dom upprepar samma misstag en gång till.

Anonym sa...

Micke

Det du inte verkar vilja svara på är följande:

Är det viktigare för dig att kråma dig inför andra goda (alltså de som inte är rasistnazistfascistislamofober) än att på allvar försöka sätta stopp för SD?

Är du så fåfäng så att beundran av dina godhetsyttranden kommer före ditt egentliga (trodde jag) mål?

Tror du på fullt allvar att den förledde Svenne Banan lyssnar till dig och ändrar sig och blir lika god som du?

Micke sa...Art anse att man måste anamma nazism för att bekämpa nazism är orginellt.Väldigt orginellt.

Om man nu inte ÄR sverigedemokrat.

Anonym sa...

Micke

Skall jag betrakta det som ett svar på huruvida vilket som är viktigast för dig - att kokett posera inför andra goda eller att försöka vinna Svenne Banan?

Micke sa...


Betrakta det som att att jag förstår att du är Sverigedemokrat och därmed verkar i den europeiska nazistiska minoritetstradition som vill tvinga på majoriteten en monokultur och att ni därför inte är något annat än en spegelbild av dom islamska extremister ni använder som förevändning för att i förlängningen tvinga på oss er skitversion av politisk verklighet med våld.

Anonym sa...

Pust.

Adjö Micke, du är outtröttlig men det är inte jag.