tisdag 16 oktober 2012

Alla djurparker plågar djur

Tidigare anställda vittnar om vanskötsel och våld. En granskning av Ölands djurpark visar på svåra missförhållanden. Det verkar som om en skandal har avslöjats. Länsstyrelsen låter dock hälsa att de inte sett något vid sina kontroller, senast i somras.

I Sverige, där vi tror att vi behandlar djur bättre än andra, är det förstås en skandal. Men är det så ovanligt att djur vansköts på djurparker?

Personligen är jag motståndare till zoo och djurparker och besöker dem inte längre. Det är självklart att djur inte mår bra av att sitta inspärrade, även om de får mat och vatten och har någonstans att sova. Men djur har alla andra behov än de basala för att må bra och dessa tillgodoses sällan i djurparker eftersom djuren där är till för besökaren.

Visst tycker barn om att titta på djuren och vinka och stoja. Men för oss vuxna med moral är det bättre att hålla sig borta än att göda djurparker som plågar djur - för det gör alla om än av olika grad och omfattning. Se dokumentärer som Planet Earth i stället.

Elefanter på Kunmings zoo.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Hans!

Du börjar sakta men säkert bli en genuin MP:are eller rasligt medveten nationalsocialist. Nej, skämt åsido. Visst, inga djur i bur men hur ska vi göra med alla som har katt, flugor, hund, fåglar, marsvin och ormar osv hemma? Kan inte även dem missköta dessa liksom många missköter sina barn?

PS. Har varit på Safari i Kenya och Botswana, det var rent och vilt det!

MVH Jan Saxman