tisdag 6 december 2011

Sexmoralism - igen

De dyker upp titt som tätt nu, åtalen om våldtäkt mot barn trots att det rör sig om frivilliga samlag mellan sexuellt mogna individer. Det senaste fallet rör en 27-årig man och en 13-årig tjej som enligt bådas uppgifter haft sex frivilligt. Nu står mannen åtalad och riskerar flera års fängelse om han döms.

En försvårande omständighet är säkerligen mannens ålder. Men vi har även sett hur män i övre tonåren åtalats för våldtäkt mot barn medan kvinnor som haft sex med pojkar under 15 klarat sig med motiveringen att samlaget skett under frivilliga former. Det tycks således finnas en könsdimension i hur domstolarnas bedömning av om det har skett ett övergrepp eller ej. En genomgång av alla liknande fall de senaste tio åren hade varit intressant att se.

En sak är i alla fall säker: det måste bli ett slut på den eskalerande sexmoralismen i det här landet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mannen borde ha ljugit om vilka han haft sex med och får nu skylla sig själv för att han var ärlig. För sexmoralismen är väl viktigare än att hindra könssjukdomar från att spridas bland våra unga? Är det inte Svensk standard att premiera dysfunktionellt beteende?

Men allvarligt, borde inte sjukvården ha någon sorts tystnadsplikt, eller är det för att våldtäkt mot barn är ett brott med så högt straffvärde som tystnadsplikten inte gäller?

Micke sa...

När anser ni att 60 åriga män bör ha laglig möjlighet att komma överens med era barn om att få knulla med dom?

9 års åldern?