torsdag 13 maj 2010

Tänka rätt

Uppsala universitet vill inte låta konstnären Lars Vilks komma tillbaka för att få avsluta sin föreläsning, som blev så våldsamt avbruten.

Inte så förvånande för ett universitet vars paroll är "Tänka fritt är stort men tänka rätt är större", månne...

En namninsamling har för övrigt startats.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle Vilks få sina bilder publicerade och hålla “föreläsningar” om han ritade drottning Silvia påsatt av Marlin Mansson högklackad , medan kungen blir får samma behandling av en indianhövding?

Vad sägs om Astrid Lindgren Tagen av 3-4 nigerianer? Moder Teresa? Nelson Mandela ? En våldtagen Palme?

Eller judar gasades ihjäl där de bråkar vem som får mest gratis gas?
Där Hitler garvar ihjäl sig?

Yttrandefrihet? Nej…Man har inte yttrande frihet om vad som helst…

Anonym sa...

Visst har du rätt, men det finns en vanmakt också. I någon mån får man stundom vika sig för terror, helt enkelt för att man är svag. Tyvärr. Dendär Lars Vilks nischar nog sin kartriär. Det ska man också tänka på.

ORDGALLER.

- Peter Ingestad, radikalkonservativ

Hans Li Engnell sa...

Anonym,
Yttrandefriheten ska vara absolut, annars existerar den inte. Man kan inte vara lite gravid. Det är rätt beklämmande att se hur feg konsten har blivit i dag. De exempel du nämner skulle sannolikt aldrig släppas igenom självcensuren. Vilket säger något om dagens lättkränkta samhälle.

Jo'El sa...

Vill du mäta yttrandefrihetens värde bland svenska folket kan du dra på dig en IFK-tröja och gå in på AIK's favoritbar. Mindre än en timme senare får du nog facit i hand på vad helsvenska fotbollsupportrar har för typ av respekt för andra mäbnniskors demokratiska- och yttranderättigheter.

Svaret är: None at all, fick de bestämma hade IFK-tröjor varit förbjudna helt...

Fascister finns överallt, och vi hade turen att få stryk av helsvenska demokratimotståndare (AIK-supporters) långt långt innan den muslimska världens ens var ett samtalsämne i väst... och så vitt jag vet har vi ännu inte städat upp det skräp vi fortfarande har bakom vår ytterdörr. För 20 år sedan blev du nedslagen för en IFK-tröja, idag blir du nedslagen för en IFK-tröja ... Vad har vi åstadkommit på 20 år egentligen?

Anonym sa...

Anonym: Duger detta? Ingen Silvia men nog så inflammatoriskt men trots det är det inga ambassader stuckna i brand och han angreps inte av några personer i förda kalott, trots de historiska orättvisor denna grupp fått utstå. Detta sätter fingret på något mycket viktigt:

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.14269796