måndag 31 maj 2010

Den oändliga historien

Granater in i bostadskvarter. Fosforbomber på barn. Fortsatt utbyggnad av bosättningar på Västbanken. Och så nu detta. Israel fortsätter att klampa på som en elefant i en glasbutik.

Vem som helst hade kunnat räkna ut att det skulle sluta illa. Kanske inte så här jäkla illa, men ändå. Det visste aktivisterna i konvojen, det visste alla. Det spelar ingen roll att de israeliska soldaterna uppges ha blivit attackerade med knivar och yxor. Bilden på allas näthinnor är att Israels soldater har skjutit ned människor på en humanitär konvoj.

Det är just sådant här beteende som stärker extremister i Hamas och ytterligare polariserar och radikaliserar de båda parterna i konflikten. De enda som förmodligen jublar just nu är de mest militanta islamisterna.

Israels vänner borde rimligen bli färre och färre.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En gång fick jag känslan av att de skulle kunna enas och leva i fred i mellanöstern, det var då man kunde läsa i nyheterna att Frankrike hade förbjudit rökning på deras inrikesflyg... om fransmännen klarar av det så borde det inte vara så svårt för Hamas att erkänna Israel och sluta verka för att Israel ska krossas, och för Israel att ge Palestinierna Total kontroll över sitt land och öppna gränserna...

Men jag tror att detta är en långdragen våldssåpa där civilbefolkningen i de båda länderna är de stora förlorarna.

Jag får avsmak för båda parterna där nere... de vettiga rösterna drunknar i skallen att krossa den andra..

Anonym sa...

De tidigare förföljda och till hälften tillitetgjorda gör nu precis samma sak fast mot en annan part, en part som dessutom är mer eller mindre oskyldig till det tidigare inträffade genom historien.

Det är onekligen farligt att leva.

/Skeptisk till allting