onsdag 24 juni 2009

Yrkesförmån?

Den svenska polisens prioriteringar blir allt märkligare. Vi har mord, brutala misshandelsfall, omfattande ekonomisk brottslighet och föräldrar som vanvårdar sina barn. Samtidigt anser polisen att "kampen mot sexköp" är så viktig att två konstaplar kastar kläderna på en massagesalong för att se om de erbjuds något extra. Ovanlig utredningsmetod, var det ja...

Brottsprovokation är inte tillåten i Sverige, däremot bevisprovokation. Och det var det poliserna sysslade med när de klädde av sig nakna och tillät massösen (eller massören...?) att erbjuda ett handjobb på ett antal massageställen.

Detta visar hur absurd den svenska sexköpslagen är i praktiken. Det är OK att massera hela kroppen utom könsorganet. Varför? Varför får man inte massera där det är som allra skönast? Jo. Sexköp handlar om utnyttjande, säger kristdemokraten. Som om köparen per definition skulle utnyttja säljaren (applicera det på alla andra affärsöverenskommelse). Sexköp handlar om mannens makt över kvinnan, säger feministen. Som om det plötsligt, ur tomma intet, uppstår ett maktförhållande när massösen flyttar handen från insidan av låret till könsorganet på kunden. Sexköp handlar om en affärsöverenskommelse, säger jag.

Vi ska egentligen inte alls skälla på polisen i första hand. De är satta att beivra de brott som riksdagen anser är brott, däribland köp av sexuella tjänster. Vi kunde önska att de nedprioriterade det, men vi kan inte begära att polisen ska skita i det. Det är framför allt de moralistiska pappskallarna i riksdagen som är värda förakt för sitt översitteri mot medborgarna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Fy fan säger jag