fredag 12 juni 2009

Sköt ert

Det ska öppnas en strippklubb "mitt i den öländska idyllen" (Aftonbladets ordval). Ägaren anser att Öland har det mesta - utom en strippklubb. Därför tar han och öppnar en. Problem? Borde inte vara det. Men kommunchefen kallar det "fruktansvärt lågt" och "ett fattigdomsbevis" (!).

Ska vi gissa att det dröjer några dagar eller veckor innan det börjar demonstreras utanför klubben? Innan feminister förlorar fattningen? Innan ägaren trakasseras?

Det toleranta Sverige...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Menar du att det skulle vara fel med motaktioner?

Undrande feminist

Hans Li Engnell sa...

Fel och fel... Jag tycker att det är inskränkt och fånigt att demonstrera utanför strippklubbar eller porrbutiker.

Anonym sa...

Ok, jag håller till viss del med om att det kan vara inskränkt om demonstrationerna går ut på att göra stripporna till syndare osv.(min åsikt), men jag tycker däremot att det är jätteviktigt att föra fram den dåliga människosyn som verksamheten står för. Det blir lite som att "jag har pengar och därmed makt och rättighet att flåsa över någon annans kropp".

Hans Li Engnell sa...

Jag är som du kanske har förstått av en annan åsikt. Jag ser inget fel i att gå till en strippklubb och "flåsa", ej heller att köpa en sexuell tjänst. Det är en vanlig affärsuppgörelse. Den som strippar får pengar från sin arbetsgivare, besökaren betalar inträde och köper lite att dricka samt kanske ger lite dricks och får förhoppningsvis vad han eller hon vill ha. Lika med sexköp: säljaren erbjuder en tjänst till en visst kostnad, kunden anser att det är värt att byta de pengarna mot tjänsten i fråga.

Anonym sa...

Jo, det har jag förstått. Men min intention var inte att få fram att jag hade "rätt", utan snarare att se hur personer som tänker olikt mig resonerar:-)

Hans Li Engnell sa...

En intention så god som någon.