söndag 16 mars 2008

Ståfräs ingen mänsklig rättighet

Det är lätt att i avundsjuka peka på saker man inte har och kalla det "en rättighet". Bert Karlsson är en av många män som haft prostatacancer och fått erektionsproblem som följd. Han rasar nu över priserna på potensmedel. Men att det är dyrt att köpa sig en ståfräs betyder inte att erektion är en mänsklig rättighet. Livet är fullt av roliga saker som kostar skjortan.

Om erektion nu skulle vara en mänsklig rättighet, dvs. något som är upp till staten att tillhandahålla, blir då inte sex i sig en mänsklig rättighet? Ska inte staten tillhandahålla oss medborgare sexuella tjänster? Det tycker förmodligen inte Bert Karlsson. Han vill bara ha billigare Viagra. Därför gör han bäst i att hålla sina ståfräsbekymmer för sig själv. Det är och bör förbli en privat angelägenhet som varken du eller jag ska tvingas bekosta via skattsedeln.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Själv har jag inte större problem med ståndet, däremot har jag vissa problem med att finna en kvinna att visa upp det för i all sin prakt. Borde inte staten subventionera dejting-middagar åt mig då? ;)

Hans Li Engnell sa...

Helt klart. Enligt denna logik i alla fall. Och orgasm borde ju nästan ingå...