söndag 30 mars 2008

Den finska fyllan

Efter en synnerligen trevlig och, skulle det visa sig, blöt Ålandsresa under gårdagen är det ryggläge och många liter vatten som gäller i dag. Svenskar har ett rykte om sig att kunna ta in en hel del, men frågan är om inte våra grannar i öst är snäppet värre. Om man vill beskåda fulla finländare, ja då är Finlandsfärjorna the place to be. Det finns dock en viss charmighet över människor som är så där fulla som folk är på film, som alltså inte spyr och däckar utan bara helt och hållet förlorar kontrollen över sina ben. Personalen på Viking Line verkade vana vid situationen och hade genast en rullstol till hands. Vad mer kan en fulltankad resenär begära? Den finska fyllan är helt enkelt mycket, mycket magnifik.


1 kommentar:

Wille sa...

Diskuterade i helgen med en finsk vän och hans fru om varför finska kvinnor generellt super som grabbar gör mest i andra länder, och är allmänt "lätta" i jämförelse med världens övriga kvinnor.

Min väns fru hade det enkla svaret: "finska killar är jämt så jävla fulla ute, så gör vi inte våra intentioner smärtsamt uppenbara så skulle de aldrig fatta vinken".