tisdag 18 mars 2008

Bättre ligister där än här?

De protester som blossat upp i Tibet liknar inte så mycket frihetskamp som en våldsam mobb som far fram längs gatorna. Det främsta målet tycks vara hankineserna, de kineser som valt att leva bland tibetanerna. Deras affärer har plundrats och skövlats och olyckliga hankineser har misshandlats blodiga. Några av våldsamheterna syns i videoklippet nedan. Hade detta skett här i Sverige hade vi reagerat med avsky. Vi såg liknande scener under Göteborgskravallerna och alla utom extremvänstern reagerade med ilska på den vandalisering som skedde. Nu när det sker i Tibet är det, om man lyssnar till tonen i den svenska debatten, Kinas ledning vi ska skylla på. Inte ligisterna.Channel 4 rapporterar:

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ligistverksamhet javisst, men hur skall man påverka en kommunistisk ockupationsmakt? Det är ju inte så att kineserna som kommit dit bjudits in av tibetanerna.

Anonym sa...

Menar du att samerna har bjudit in svenskar? Du lever på en kommunistisk ockuperad mark. Det gör ingen skillnad om den är kommunistisk eller inte.

Anonym sa...

Det är naivt att förtsätta uttala sig det kinesiska regeringen har ockuperat Tibet. Tibet är en del av Kina. Svrige har aldrig erkänt Tibet som en självständigt stad, inga andra länder har gjort det heller.

Här finns en intressant propaganda film som ligger ute på youtube(patetiskt men inte helt utan poäng). Om man titta på siffrorna på antal insända kommentare till det här vidoe
“Tibet WAS,IS,and ALWAYS WILL BE a part of China ”
http://www.youtube.com/watch?v=x9QNKB34cJo
så märker man att han-kineser har startat sin egen demonstration på sitt eget sätt. Mot världen mot tibertanska ligister.

Det är sorligt att få höra det västlänska media dagligen stödjer anti-kina-högerextrem-ligister som har misshandlat/mördat/stenad/brände han-kineser och dess ägedom, samtidigt som de fördömer ett kalitalistisk/akturitärt sammhälle som Kina till en diktatur.

Men, tack vore händelsen i Tibet har bandet mellan han-kineser (91% av det totala kinesiska befolkning) blivit ÄNNU STARKARE!