onsdag 26 augusti 2015

Politikens natur

Först tar politiker en stor del av den arbetande befolkningens inkomst och utlovar en god vård, en bra skola, jobb och bostäder till alla och ett tryggt samhälle i utbyte.

Sedan misslyckas de med detta. Sitt enda jobb.

Då kräver de ännu mer pengar och utlovar att den här gången ska vi minsann få en god vård, en bra skola, jobb och bostäder till alla och ett tryggt samhälle för pengarna.

Tiotals miljarder vill den rödgröna regeringen nu satsa. Notera väl av dina och mina pengar. Detta för att leverera det de misslyckades med förra gången.

Den som vill kan ju tro dem. Kan vi inte få tillbaka våra pengar i stället?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Svenska politiker agerar som en grav missbrukare som bara behöver "en enda liten fix till". Dags att sätta stopp för missbruket av våra skattemedel! Politikerna ska begripa att de är våra tjänare och inte tvärtom. Allt, precis allt, är bakvänt i det här landet.

Anonym sa...

Därför garanterar också den kletiga symbiosen politiker-media att det hela rullar på.
Så det är extra-tvunget att ropa på näthat,rasism,brott mot värdegrunden och censur just nu.
Anna,hon bara ler och skrattar med dom andra hela vägen till banken.
Men när journalisternas lögner inte räcker längre så har man dabbat sig.
Det finns ingen polis eller militär att luta sig mot.Allt man har är sin berättelse som inte räcker så långt utan muskler att backa upp den med.

Anonym sa...

Politiker, särskilt på vänsterkanten, brukar mästra oss om att vi inte förstår sambandet mellan välfärdsnivå och skattenivå, men förstår de själva?

Om vi har världens högsta skatter borde det väl bara vara att sätta igång och leverera världens bästa välfärd (och jag skulle nog nöja mig med världens tredje bästa välfärd också om vi mot förmodan inte skulle ha världens högsta skatter efter höstens budget), för pengar har de som sagt redan fått. Om de inte lyckas med det så får de väl söka sig ett jobb de klarar av i stället.

Anonym sa...

Politiker känner alltid andra människors pengar bränna fickan.

Anonym sa...

Nu gäller inte samma regler som för tex Hagamannen eller andra dömda förbrytare som avtjänat sina straff.Har man avtjänat sitt straff ska man inte hängas ut och fortsatta straffas.Det kännetecknar det civiliserade samhället.
SD skattefuskar.Den anlitade juristen har skattefuskat.SD skattefuskar.
Inte som Timbuktu som har en revisor utan skattefuskar.
Inte skatteplanerar som Timbuktu gjorde utan skattefuskar.
Dessutom växer SD okontrollerat i opinionsundersökningar som bara är vetenskapliga när miljöpartiet eller V går bra men vetenskapligt ifrågasatta när SD gör det.

Hyckleriet och den politiska korrektheten har inga gränser.
Men vi måste stoppa näthatet som vill skilja på oss och dom!
Det finns ingen åsiktskorridor!
Sverige är inte ett dugg likt DDR!
Inte ett endaste dugg!
Ni ska veta hut och hålla käft bara!

http://www.expressen.se/nyheter/sd-anlitar-domd-eko--brottsling-for-affarer/

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21316679.ab

Anonym sa...

Så här får MR Agenda-Journalistik himself till det.

"Om aggressiviteten på nätet stegras måste den svenska rättsstaten, med en helt annan skärpa än tidigare, lagföra dem som ägnar sig åt förtal och hets mot folkgrupp. Pressetiken är ett viktigt komplement för att värna ett anständigt tonläge, men den har blivit omsprungen av tekniken. De regler som traditionella medier tvingas följa föraktas av de hatsajter som tack vare internet snabbt kan nå tusentals människor."

http://www.dn.se/ledare/signerat/peter-wolodarski-hat-kan-snabbt-forgifta-ett-samhallsklimat/

Anonym sa...

Idag kunde vi höra att var femte lärare är obehörig. Beror detta på att vi har för få lärare? Troligen inte. Jag tror att det beror på att vi för tillfället har för många barn i Sverige.
Normalt föds ca 100000 barn per år i Sverige. Det senaste decenniet har det därutöver kommit omkring 20000 barn årligen. Vi har således fått en ökning med 20%. Det motsvarar ungefär var femte lärare! Samhället har säkerligen inte räknat med så stor tillströmning av barn vilket framgår av att var tredje lärare i Svenska som andraspråk inte är behörig
Det är därför olyckligt att lärarfacken tar den aktuella situationen för att snacka upp lärarnas löner. Problemet har uppstått tillfälligt pga krig och förföljelser ute i världen, men vi får hoppas att världen bättrar sig snart. Därför tycker jag att lärarfacken är ohederliga när de utnyttjar krig och förföljelse till att argumentera för höjda löner.