torsdag 20 mars 2014

Piratpartiet goes Miljöpartiet?

När det stod klart att moderatavhopparen Mattias Lundbäck kommer kandidera för Piratpartiet i Stockholm kändes det kommunala valet inte längre lika hopplöst. En vettig röst som lämnade Moderaterna på grund av partiets oacceptabla ställningstaganden i frågor som rör människors personliga integritet var ett välkommet tillskott.

Lundbäck kommer att stå på tredje plats på Stockholmslistan. Den toppas av Deeqo Hussein, som menar att Piratpartiet kommer gå till val på en tak över huvudet-garanti för alla, inklusive EU-migranterna.

Detta känns inte alls som en piratfråga, och definitivt inget som "måste prioriteras", som Hussein uttrycker det. Tvärtom känns det väldigt... miljöpartistiskt.

Eftersom många av piratfrågorna inte beslutas om på kommunal utan på nationell och EU-nivå har det varit lite oklart vad Piratpartiet ska fokusera på i kommunpolitiken. Men det finns ett antal frågor som rör exempelvis kameraövervakning och patienjournaler som partiet kan arbeta med.

Skulle PP i stället gå till val på TÖG för EU-migranter vore det inte bara väldigt märklig valtaktik utan också en besynnerlig breddning av partiets profil.

Tänk igen.

6 kommentarer:

Amnexis sa...

Hejdå PP - Hej SD !

Nu är gränsen med hur mycket MP- och V-politik jag mäktar med från PP i Sverige. Det blir inte ens en PP-röst till EU om det här, att konstruera ytterligare en ekonomisk sugpump som ska suga till sig alla drägg och tiggare från Europa, blir en valfråga för PP!

Jag tycker mest synd om Christian Engström som slitit så hårt och sen raserar en massa nollor hans arbete genom såna här grejer. Vidrigt.

PP kommer nu garanterat att åka ur EU-parlamentet. 1,3% hade de i EU-valet enligt en undersökning från december.

Amnexis sa...

Detta är ju dock positivt ur den bemärkelse att PP nu kanske naggar MP o V lite i kanten inför Riksdagsvalet...

Anonym sa...

Att propagera för MP-synpunkter är en garanterad väg till undergång för PP.

Hur slippa MP?

Röstar jag på M så är Reinfeldt där med uppgörelser och röstar jag på S så nog finns MP med där också!

Tvi vale.

Anonym sa...

Det är ju bara att kolla i Piratpartiets på program ser man väldigt tydligt att de profilierat sig i massa frågor som inte är piratfrågor med tydlig vänstersyn som medborgarlön, bortagande av informationsplikten i Smittskyddslagen, rättigheter till breband etc. På kommunalnivå vill de säkert i alla fall göra saker som heter gratis för medborgarna men med andra ord skattebetalarna står för kostnaden. Dessutom är det som sagt flest integritetsfrågor som beslutas i Europarlamentet där de har en ganska bra syn.

Politiken i Stockholm stad är en av få ställen där Moderaterna är relativt gammelmoderater. Alliansen har iaf sänkt kommunalskatten med c 1 krona, gjort det enklare med utskänkningstillstånd för krogar, längre öppetider och sålt ut ganska mycket av Allmänhyttan.

Därför är det bra även för riktiga liberaler att se till att Aliansen får egen majoritet i Stockholm stad.

// Arg Liberal EU-kritiker

Anonym sa...

Fram tills nyligen då Piratpartiet fokuserade enbart på upphovsrätts- och integritetsfrågor lutade jag åt att rösta på dem åtminstone i EU-valet. Det här utspelet och en del andra liknande vänsterutspel gör dock att de förlorat min röst. De har blivit allt för lika Miljöpartiet.

Dennis Nilsson sa...

Vilka frågor Piratpartiet skall driva på kommun och landstingsnivå är inte på något sätt klara.

Det är inget som hindrar bl.a "Amnexis" att lämna synpunkter och påverka, genom att komma på möten och skriva motioner om det han/hon anser skall drivas på kommun och landstingsnivå.

Det är lättare att var SKRIVBORDSRIDDARE än att faktiskt engagera sig i politiken.

I demokratier bryr vi oss om de svaga i samhället.