måndag 24 mars 2014

En perfekt storm

Apropå MH 370:s mystiska försvinnande, som nu verkar kunna få en lösning, drar vi oss till minnes den förfärliga olyckan 2009 när Air France 447 försvann på väg från Rio de Janeiro till Paris.

Det tog nästan två år att hitta färddatorerna och det var först när de bärgats och analyserats som utredarna kunde få klarhet i vad som hade hänt.

Detta är den skakande berättelsen om den där juninatten, om hur en perfekt storm av tekniska och mänskliga fel resulterade i att livet plötsligt tog slut för 228 människor.

1 kommentar:

Anonym sa...

Piloterna i Air Franceplanet borde beställt in en kopp kaffe...

Om nu inte ett flygplan kan ha en så pissenkel grej som ett vanligt vattenpass installerat så kunde man ha kollat vilken vätskeyta som helst och sett att nosen var för långt upp och att man var i stall. Gravitationen är obeveklig, fungerar alltid. Att inte piloterna gjorde en hel massa tabbar är ju något som flygindustrins representanter, särskilt Air France, måste säga. Annars sågar man av grenen man sitter på.

När det gäller MH370 är det otroligaste att så många idiotteorier får fäste i media. CNN skriker ut: "BREAKING NEWS: Ännu inga spår efter planet..." Duh? Folk tror att det flugit ur atmosfären och vidare ut i rymden... Fox News menar att det har alla signaturer av ett kapardrama. Nix. Inte en enda. Bara önsketänkande i deras våta drömmar. Och att folk tror att planet landat någonstans... kom igen! Det finns inte en bana på jorden där en 777 kan landa obemärkt. Inga landterritorier där planet kan passera militär radar och incidentberedskap på väg till "bin Ladenland" heller. Dessutom kan det inte lufttanka, vilket skulle krävas. Kraschar det över land inom sin aktionsradie så märks det i denna tättbefolkade del av världen. Självklart har det kraschat i havet, det borde stått klart för det flesta för länge sedan. Att anhöriga i sin förtvivlan klamrar sig fast vid halmstrån är förståeligt. Men att göda deras hopp med en massa puckade teorier i media är bara grymt!

Återstår att ta reda på var och därefter varför.