måndag 23 december 2013

Önskas: Ett bredare avståndstagande från politiskt våld

Det pratas mycket om "den växande rasismen" i Sverige i dag. Incidenten i Kärrtorp, den så kallade nazistattacken, resulterade i en motreaktion - 16 000 uppges ha deltagit i demonstrationen mot rasism på Kärrtorps IP.

Jag är osäker på om vi verkligen ser en växande rasism i samhället eller om påståendet mest har blivit ett axiom. Att visa sin avsky mot rasism och våld är något positivt. Men det är inget trevligt sällskap du hamnar i. I det antirasistiska frontledet står organisationer som våldsbejakande Revolutionära Fronten och andra vänsterextrema organisationer som gärna slår nazister på käften och inte tycker att det är så farligt om sverigedemokrater får bomber i brevinkastet.

Jag skulle önska att vi kunde se samma uppslutning inte bara mot rasism och nazism utan mot all sorts våldsam extremism i samhället - allt från djurrättsaktivister som ger sig på pälshandlare till nazister och vänsterrevolutionärer som hotar och misshandlar alla de inte tycker om. Men det är som om visst politiskt våld är acceptabelt - så länge det kommer från "rätt" håll.

Som liberal behöver jag inte kalla mig antirasist. Att vara liberal är att stå upp för alla människors rätt till frihet och självbestämmande, oavsett etnisk bakgrund, sexuell läggning eller religiös och politisk tillhörighet.

Det är mer än man kan säga om flertalet vänsterorganisationer som deltog i gårdagens demonstration.

Läs även:
Fnordspotting: Det rumsrena våldet

35 kommentarer:

Anonym sa...

Beträffande politiskt våld är de flesta människor egentligen libertarianer, så till vida att få skulle säga sig vilja bruka våld mot sina grannar.

Men om samma våld mot grannarna blir OK om man använder staten och politikerna för att utföra det åt sig, blir det problematiskt.

Handlar egentligen inte allt bara om den liberala ickeaggressionsprincipen (NAP)?

http://wiki.mises.org/wiki/Principle_of_non-aggression

Amnexis sa...


"Den som talade för Linje 17, Petri Myllykoski, presenterades som "busschaufför, boende i området och funktionär från förra söndagen". Det man glömde säga från scenen var att han är en framträdande medlem i Rättvisepartiet Socialisterna.

Han började med att angripa "polis och media" för att vi har påstått att det "var två grupper som slogs" i Kärrtorp förra söndagen. Sen sa han att de 25 nazister som greps och sen släpptes borde sitta inne. Och att de tre som häktades för våldsamt upplopp "borde anklagas för mordförsök".

Han glömde berätta att en 34-årig ledare från Revolutionära fronten misstänks för dråpförsök vid samma demonstration.

Detta tillsammans med aggressiva utfall från scenen, sånger om "Jimmie Åkesson - skicka grisen till slakt" och långa tal om helt andra politiska frågor fick mig till slut att förstå att jag inte alls, som jag trott, var på en antinazistisk demonstration, utan på ett vänstermöte med extrema inslag. 15 000 av demonstrationsdeltagarna droppade av, kvar var 1000 frälsta med knytnävarna i luften.

Jag tror det var den största politiska och medmänskliga miss jag någonsin sett någon göra. Jag åkte linje 17 tillbaka hem, nedslagen. På ena sidan dessa vidriga nazister. Och på den andra detta hat."

http://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/britta-svensson-raddare-och-ledsnare-an-nar-jag-akte-dit/

Magnesbloggplats sa...

Revolutionära fronten och Antifascistisk aktion är båda extremistgrupper som aktivt arbetar mot demokrati och yttrandefrihet. De gör det med våldsmetoder, där de mer än gärna också spränger en Sverigedemokrats dörr. De är alltså inte enkom fokuserade på den nynazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen. Därtill sammandrabbar de också med Svenskarnas parti (etniskt fokuserat parti) på olika torg, som inte sällan slutar illa för någon deltagare.

Se deras reklamfilm (den är faktiskt oroväckande, eftersom det är dessa som fick en ledande roll i Kärrtorp): http://www.liveleak.com/view?i=80e_1377436282

Se också denna krönika om att antalet deltagare i Kärrtorp minskade drastigt efter att (troligtvis) AFA och RF skanderat "Jimmie Åkesson - skicka grisen till slakt" : http://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/britta-svensson-raddare-och-ledsnare-an-nar-jag-akte-dit/.

Tilläggas kan också vänsterextremistgruppen Rättvisepartiet socialisterna. Jag tycker mig med andra ord bevittna många vänsterextrema rörelser och ett par högerextrema rörelser. Kanske vi i framtiden ska ha en manifestation mot "vänsterextremismen" och "högerextremismen" i samma demonstration? Varför inte? Vi måste väl ändå kunna säga nej till våldsbejakande samhällsrörelser? Kriminella organisationer utgör då fan mycket större samhällsskada för den delen. En manifestation mot kriminella grupperingar vore nog på sin plats! Jag säger nej till våldsbrott! Jag säger nej till våldtäkter! Jag säger nej till droghandel! Jag säger nej till vapenhandel! Jag säger nej till sexhandel! Jag säger nej till elever som far illa i skolor! Jag säger nej till barn som drabbas av alkoholiserade föräldrar! Jag säger nej till konsumtionshets! Jag säger nej till att läsa aftonbladet kultur! Dessa problem är då mycket större än alla dessa små grupperingar som ska vara ute och få sina "tidningsrubriker" överallt.

Anonym sa...

Micketrollets kompisar till vänster nöjer sig inte med att attackera högerextremister.
Ungliberaler i Eskilstuna, AF-kontor, och Migrationsverkets förvaringar är också lovliga byten?
Visst har Säpo rätt när man beskriver dom vänsterextrema som det största hotet mot demokratin.

Anonym sa...

Alla vet väl att när högern brukar politiskt våld, så är det för att de är goda.

Och att när vänstern använder våld, så gör de det för att de är goda.

Minns förresten någon Aftonbladets kampanj "Vita Bandet" som alla skulle sätta på bröstet, för visa sitt avståndstagande från mäns våld mot kvinnor?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10695385.ab

Byt ut män mot ordet muslimer, så ger det kanske ett perspektiv på hur långt på det sluttande planet vi hamnat.

Micke sa...

Det är ingen skillnad på hur fascister och västern (vänster om sossarna) relativiserar våld om det utövas av deras egna. Bägge sidor är beroende av att utöva våld i olika former. Och bägge sidor grinar som dom idioter dom är när det våld dom utövar får svar.


VI vet vad svinen i SD´partitopp har för iställning till våld och vi vet vad dom grupper till vänster som dom lever i symbios med har för inställning.

Vi vet också att vi inte är idioter och vi kan låta dom dumma jävlarna grina ikapp om att den andra sidan utövar våld som en konsekvens av att man själv gjorde det igår.

Infantliseringen har en gräns för hur långt den kan spridas.

Amnexis sa...

Micke:

Vilken inställning har Åkesson till våld menar du? Han spöade skiten ut tårt-tanten efter hon kastat den eller... ?

Amnexis sa...

Vad försöker Micke säga förresten? Att han ska sluta hata på internet?

Det vore synnerligen uppfriskande.

Anonym sa...

@ Amnexis

För en gångs skull har micketrollet rätt.

Åkessons inställning till våld är väl rätt tydlig när han vill använda uniformerade gangsters för att trakassera migranter och skånska jobbpendlare i Köpenhamn?

Anonym sa...

Så tulltjänstemän och gränspoliser är bara uniformerade gangsters.
En åsikt värdig AFA och RF.

Anonym sa...

@ anonym 25 december 2013 12:01

Blir bruk av våld mot människor som behagar passera en imaginär linje mer acceptabelt om förövarna bär en magisk kostym eller tillhör en magisk organisation?

En åsikt värdig de storsvenska chauvinisterna och militaristerna i SD.

Anonym sa...

Anonymen 12:17 lever på månen där inga nationsgränser eller statliga våldsmonopol existerar.
På hans loft är tomtarna många.

Anonym sa...

@ Anonym 25 december 2013 15:17

Om gränskontroller är så förträffligt, finns väl ingen anledning att rikta det statliga våldsmonopolet speciellt mot just skåningar i Storköpenhamn?

Då bör vi väl ha samma kontroller även vid stads- och landskapsgränserna, precis som på medeltiden?

En rejäl checkpoint alla SD-politiker måste passera varje gång till och från riksdagsjobbet i Tjockhult. Gärna med en rejäl kroppsbesiktning ;-)

Amnexis sa...

Anonym 12:17:

Du behöver läsa på om magi och det talade ordet.

http://youtu.be/P88pJRGyNXM


Sen är jag nyfiken på vad du menar med att trakassera pendlare? Att de måste visa giltig färdhandling och pass eller? Det får de gärna göra för min del...

Firar ni jul däruppe i de rosa molnen också eller? God jul iaf!

Anonym sa...

Om skåningarna är illegala invandrare, terroristmuslimer och
knarkhandlare som pendlar mellan Malmö och Köpenhamn så är statens våldsmonopol och dess kontrollmekanismer helt adekvata.
Då får också de hederliga finna sig i kontroller.
God Jul bland tomtarna på loftet.

Anonym sa...

@ Amnexis

Magi? Ger gängmärken extra rättigheter, eller inte?

Trots att de enligt Schengenavtalet måste ha konkret misstanke plockar de in och muddrar pendlare helt godtyckligt på eftermiddagen/kvällen när folk åker hem från arbetet. Otaliga av mina kollegor har utsatts för kränkande behandling där de tvingats strippa av sig nakna. Detta har hört till dagens ordning eller oordning, åtminstone sedan 2007 då jag började pendla.

Här hade det verkligen behövts en skånsk motsvarighet till Cop Block.

http://www.youtube.com/user/TheCopBlock

Amnexis sa...

Anonym 20:28:

"Trots att de enligt Schengenavtalet måste ha konkret misstanke plockar de in och muddrar pendlare helt godtyckligt på eftermiddagen/kvällen när folk åker hem från arbetet."

Det är väl ett resultat av Sveriges narkotikapolitik? Har väl inget att göra med SDs partitopp...

Anonym sa...

@ Anonym 25 december 2013 20:05

Är det bara skåningar som är illegala invandrare, terroristmuslimer och knarkhandlare?

Varför bör vi inte upprätta checkpointkontroller runt din egen hemort?

Också de hederliga får ju finna sig i kontroller ;-)

Brooke sa...

Om de effektivt vill arbeta mot terrorism måste de rimligtvis tillämpa profilering. Vi har i scandinavien haft en stor terrorincident och den involverade en kristen vit man.

Det är bara att börja profilera.

Anonym sa...

@ Amnexis

SD:s partitopp vill strypa den fria rörligheten, och "få bättre koll på vad som rör sig över gränsen".

Och här talar vi alltså om lokaltrafik i Storköpenhamnsområdet.

Vad skulle Stockholmspendlarna säga om att strypa den fria rörligheten i deras lokalområde, och bli trakasserade av uniformerade banditer med hundar?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/flyktingar-ska-avskrackas_5099811.svd

Anonym sa...

Brooke har glömt den misslyckade muslimske självmordsbombaren i Stockholm och alla dom muslimer som reser till Jihad och sedan återvänder till Sverige för att vila upp sig.
En utvidgning av REVA-projektet vore på sin plats.

Anonym sa...

@ anonym 26 december 2013 10:51

Ja mer angiveri och poliskontroller i vardagen och på allmän plats.

Att emblem garanterar extra rättigheter är inte alls gängrelaterat våld.

Anonym sa...

Den som jämställer uniformerade representanter för statens våldsmonopol med vänster och högeraktivister iklädda svarta huvtröjor och mask för ansiktet borde låta undersöka sitt huvud.

Anonym sa...

@ Anonym 26 december 2013 15:06

Den som anser våld mot fredliga hårt arbetande människor är mer acceptabelt om det utövas av män i en speciell kostym, bör undersöka sitt huvud.

Amnexis sa...

Anonym 08:36:

Men... du blir trakasserad nu, korrekt?

SD sitter fortfarande med dumstruten på i riksdagen och har inget inflytande (annat än att invandringsfrågan kontra välfärdsstaten nu diskuteras). Så att skylla dina problem med tullen på SD känns lite magstarkt...

Anonym sa...

Den som tycker att illegala invandrare, knarkhandlare och politiska våldsverkare är hårt arbetande människor borde låta undersöka sitt huvud x 2.

Anonym sa...

@ Amnexis

Vi bör alltså bara strunta i, att SD vill rulla ut taggtråden och vrida åt tumskruvarna ännu hårdare?

Cirkulera, här finns inget att se!

@ Anonym 27 december 2013 12:18

Den som tycker alla fredliga människor som trakasseras av ligister i uniform för att de passerar Karl XI:s gamla järnridå är illegala invandrare, knarkhandlare och politiska våldsverkare borde låta undersöka sitt huvud x 2.

Amnexis sa...

Om nu SD vill det, men det är de andra partierna som är orsaken, varför beklagar du dig då över SD?

Ett visst mått av taggtråd och tumskruvar vid gränsen måste till då det finns element inom den politiska sfären som vill konfiskera mina tillgångar med våld och ännu större tumskruvar och dela ut dem till kreti och pleti, bara de tar sig över denna nämnda gräns.

Är inte SD blott ett symptom på sjukdomen som drabbat Sverige?

Därför:

När bidragen strypts och folket som redan bor inom den geografiska ytan som kallas Sverige är positiva så kan vi experimentera med fri rörlighet.

Orimligt?!?

...eller ska den liberala revolutionen genomföras med våld och konfiskering av de som tidigare rörts sig i områdets tillgångar, för att sedan dela ut dessa tillgångar till de ekonomiska migranter som självfallet lockas?

Låter nästan som kommunism om du frågar mig.

Anonym sa...

@ Amnexis

Är det inte elementen i Stockholms politiska sfär som vill sno dina tillgångar som är problemet då?

Varför förespråkar du våld mot oskyldiga människor som passerar Karl XI:s järnridå i Storköpenhamn?

Amnexis sa...

Anonym 21:59:

Vad är alternativen, som fungerar i verkligheten och inte bara i klimakterieliberalers våta fantasier?

Bilda ett huligangäng och slänga ut politikerna från riksdagen? Låter som en bra plan...

Reflekterade du ens en sekund kring det jag skrev i förra inlägget?

Läs även det Tino Sanandaji skriver om äganderätten:

http://www.tino.us/2013/12/dns-lena-andersson-forvirrad-om-aganderatten/

"Välfärdsstaten kan inte avskaffas med önsketänkande, utan bara i en politiskt jämvikt där majoriteten av väljare anser att det är i deras självintresse. Om man gör fattiga invandrare från tredje världen till majoritetsbefolkning i ett land med en stor grupp rika svenskar är det givetvis inte i invandrares självintresse att avskaffa välfärdsstaten."

Anonym sa...

@ Amnexis

Vad är alternativen, som fungerar i verkligheten och inte bara i klimakteriesverigedemokraters våta fantasier?

Bilda ett huligangäng och slå ner alla som passerar gränsen i Storköpenhamn? Låter som en bra plan...

Reflekterade du ens en sekund kring det jag skrev i förra inlägget?

Tino Sandajis "äganderätt" klarar uppenbart inte ens skilja på allmänt och enskilt.

Antingen begränsar vi kleptomanstaten eller människorna.

Amnexis sa...

Vi är överens om en sak i.a.f, kleptomaner får mycket gärna begränsas. Vart än de dyker upp.


I övrigt har du en fanatikers skimmer över dina resonemang.

Fixa så välfärdsstaten försvinner du, med ditt TROLLspö eller hur du nu tänkt ordna det. Sen kan vi montera ner gränsvakten tillsammans.

Anonym sa...

@ Amnexis

Finns det inga kleptomaner alls runt Stockholm, utan bara i Storköpenhamn?

Vi borde kanske flytta gränsvakten till den gamla gränsen vid Markaryd?

Då kanske vi äntligen får bukt med free rider-problemet?

Fixa så den sociala turismen inom Sverige försvinner du, med ditt TROLLspö eller hur du nu tänkt ordna det, så kan vi diskutera var gränsvakten skall stå.

Vem som har en fanatikers skimmer över sitt resonemang, får var och en bedöma...

Amnexis sa...

anonym 17:18:

Definiera social turism inom Sverige. Utan att låta alltför fanatisk...

Anonym sa...

@ Amnexis

Hävdar du på fullt allvar att det inte finns något free rider-problem inom konungariket Sverige? Utan att låta allt för fanatisk... ;-)