onsdag 25 december 2013

Lästips: Intervju med Snowden

Edward Snowden säger att hans uppdrag är slutfört. Han ville inte förändra samhället utan endast ge oss chansen att förändra det.

I kväll framträder Snowden för första gången i TV sedan han intervjuades av Glenn Greenwald på ett hotellrum i Hongkong innan flykten till Moskva. Han ska hålla ett jultal i brittiska Channel 4.

Och som uppladdning: Om ni ska läsa en text i julhelgen, läs Washington Posts intervju med Edward Snowden.

1 kommentar:

Anonym sa...

Informationssamhällets ultimata utveckling, dystopi som blev presente.

Jag läser skriftställare Peter Harolds blogg.
Sammanfattat, tack till Expressen!

Citat nedan

Thomas Mattssons beslut att använda Expressen som plattform för det nya politiska förtrycket kom precis under det år då Edward Snowden avslöjade att våra regeringar har TOTAL kontroll på vår närvaro på webben. Verktygen för totalitär auktoritet har implementerats (med våra politikers välsignelse); det är nu en fråga om moral och integritet om dessa system skall användas på det försåtliga sätt som blev George Orwells tema i romanen ”1984″. Tyvärr kan vi konstatera att nyspråk används frekvent av både politiker och medierna. Expressen har inte bara följt denna utveckling med ett accepterande; nu tar man steget fullt ut och leder tankepolisens arbete och omsätter den i praktisk handling. Thomas Mattsson skall ha tack för att han visat ett varnande exempel. Säger Peter Harold

Kan bara instämma.
PerH