fredag 12 april 2013

Anti(s)emiter?

Mona Sahlin ryter ifrån. RFSL är kritiskt. Andra lämnar partiet. Det blåser kring Omar Mustafa sedan han valdes in i Socialdemokraternas mäktiga VU.

Efter valet av Håkan Juholt som S-ledare borde vi väl inte bli förvånade längre. Vad som helst kan hända i Nya Socialdemokraterna. Men valet är de facto både förvånande och märkligt. Vilka resonemang låg bakom att nominera Mustafa? Hans bakgrund i Islamiska förbundet kan knappast ha varit okänd för någon.

Det enda jag kan tänka mig är att partiet trodde att hans plats i VU skulle visa på att Socialdemokraterna breddar sig. Det har framförts kritik mot att för få personer med utländsk bakgrund finns representerade i partitoppen. Mustafa skulle bli ett muslimskt alibi.

Omar Mustafa har inte bara bjudit in personer med extrema och antisemitiska åsikter. Han har (tydligen) själv twittrat om att skicka svenska Jasplan till Israel. Att placera honom i partistyrelsen är en felbedömning som kan komma att stå partiet dyrt.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker det är intressant att både moderaterna och socialdemokraterna plockar fram personer som har ganska extrema åsikter och tycker det är helt normalt.
Det säger en del om partiernas åsikter om muslimer generellt att man lyfter fram dessa två (Waberi och Omar) och försvarar deras åsikter.

Hans Li Engnell sa...

Samtidigt blir det ju skandal om en moderat ifrågasätter svensk narkotikapolitik eller sexköpslagen. Då tolkas man som extrem (på "fel sätt"?).

Micke sa...

varför är det inte "intressant" att moderaten fortfarande är kvar och att vi har 10 procent svenska som vill skapa en monokultur baserad på fädernas kyrka?

Micke sa...

Sitter i Försvarsutskottet för moderaterna idag. Ingen mediastorm dock.


http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/vem-representerar-vad-i-slaget-om-muslimerna_3930449.svd

Hans Li Engnell sa...

Har han twittrat om att skicka Jas-plan till Israel? Har han bjudit in antisemitiska talare? Eller är den enda gemensamma nämnaren att de båda är medlemmar i Islamiska förbundet?

Micke sa...Nej det är inte en gemensam nämnare att man ska kunna slå sin fru under vissa omständigheter. Det är bara moderaten som sagt det.

http://www.rfsu.se/sv/Sex-och-politik/Ottar/Ottar-arkivet/Ottar-2006/Ottar-nr-2-2006/Med-koranen-i-klassrummet/


Sen har moderaten inte varit medlem i Islamiska förbundet.Han har varit ordförande. INNAN någon han revidera något av det material från förbundet som nu plockats fram för att användas mot Mustafa Omar.

Micke sa...

Hans twittrande om Jas kanske postades i sambamd med detta uttalande från den israeliska inrikesministern förra året?

"
7:55 P.M. Interior Minister Eli Yishai on Israel’s operation in Gaza:

”The goal of the operation is to send Gaza back to the Middle Ages. Only then will Israel be calm for forty years.”"http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/live-blog-day-4-of-israel-gaza-conflict-2012-1.478505

Micke sa...

Och det här fungerar också om man är högerns muslimska alibi.


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4628588