söndag 2 september 2012

Veckan som gick #42

# Petzäll är död. William Petzäll, vilde i riksdagen efter sitt avhopp från Sverigedemokraterna, är död. Han avled efter en överdos. Petzäll hade nära kontakt med Svenska Brukarföreningens Berne Stålenkrantz, som har bekräftat hur hårt han kämpat för att få hjälp mot sitt missbruk. Ett enskilt dödsfall kan inte skyllas direkt på den svenska narkotikapolitiken. Men det är tydligt att den svenska nolltoleranspolitikens fokusering på straff före vård får konsekvenser. Om William Petzäll hade varit alkoholist hade han kanske suttit på ett behandlingshem nu.

# Romney nomineras. Mitt Romney och vicepresidentkandidaten Paul Ryan är nu officiellt Barack Obamas motståndare i höstens amerikanska presidentval. Räkna med fortsatt bred bevakning i svenska medier. Men om 2008 års val andades optimism och hopp om framtiden, är det desto dystrare denna gång. Ekonomin är usel och arbetslösheten fortsatt hög. Det borde inte vara så svårt att byta president. Men även om utmanarens trognaste fans öser beröm över Romney är det få som känner någon verklig entusiasm för honom. Han vaskades fram som en kompromisskandidat. Valet i november blir ett sömnpiller.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det kan dock bli kul att se i presidentvalet i vilken mån republikanerna kommer blöda gräsrotsaktivister (estimerade till två-tre miljoner, tror jag?) som engagerat sig för Ron Paul efter behandlingen av dem på nationalkonventet, till förmån för Gary Johnson.
http://reason.com/blog/2012/08/26/paul-fest-crowd-loves-gary-johnson