tisdag 28 juni 2016

"Nu skrattar ni inte längre..."

Ukip-ledaren Nigel Farage kan konsten att reta gallfeber på ledamöter och byråkrater i EU-aristokratin. Det är i och för sig inte så svårt - oftast räcker det att säga uppenbara saker om EU eller euron för att det ska buas och skrikas.

Nu får Farage, som jag för säkerhets skull bör tillägga att jag inte håller med om allt, nöjet att hålla ett litet tal efter att britterna röstat för att lämna EU.

10 kommentarer:

RP sa...

Jag blir alltid lite konspiratoriskt lagd när jag ser klipp från russia today, frågan är vad som är värst, att Ryssland vill att vi ska se filmen eller att EU inte tycks vilja det.

Anonym sa...

Hehe! Talets gåva har han fått.

De barnsliga utbrotten känns väldigt bekanta från sverige ...

Anonym sa...

Så vilken Svensk kandidat kan vi rösta på som ersättare till Farage så att EU parlamentet kan behålla något av sitt underhållsvärde?

Jag tänker på något i stil med en yngre och vettigare variant av Magnus Betner, ställer en sådan upp i nästa EU val kan jag tänka mig att för första gången rösta i ett sådant!

lensof sa...

Tänk att jag tyckte han var väldigt bra i det stora hela.
Tänk om vi hade haft en, ja en enda politiker av den kalibern i vårt land. Då hade jag haft lite hopp kvar...

Anonym sa...

Det där med att britterna lämnat EU är inte ännu utropat i kyrkan.

Först skall parlamentet i Westminster rösta om saken och enligt brittiska uppgifter är majoriteten utav MPs för EU, sedan skall Camerons efterföljare som Toryboss och PM meddela EU enligt artikel 50. Och den troligaste ersättaren är Boris med håret vars tidigare samt senaste uttalanden beträffande utträdet är mycket intressanta, så pass intressanta att sannolikheten är mycket stor att han aldrig kommer att ge nämnda meddelande, av allt att döma var Boris med hårets kampanj inte för att lämna EU utan istället för att Boris skulle kunna bli kalif istället för kalifen ...Trots allt var midsommarens omröstning enbart rådgivande ....

Egentligen spelade Cameron Boris ( eller vem det nu blir som ersätter Cameron ) ett fult spratt genom att själv vägra ge nämnda meddelande utan istället blir det den nye Toryledaren som sitter med svarte petter, speciellt då det verkar som att det inte finns några konkreta planer av Boris med håret eller Gowe hur den nu uppkommna situationen skall hanteras.

Situationen öppnar för många intressanta frågor, vad gör Holyrood, vad gör Nord-Irland, vad gör tex lantbrukarna då de inser att en Tory-regering aldrig kommer att betala ut lika rundhänta stöd som EU med den följden att lantbrukarnas inkomster kommer att kollapsa i praktiken osv osv.

Vem som än blir PM i Westminster har en mardröm framför sig, alla internationella avtal skall förhandlas om, 40 års lagstiftning skall skrivas om, Westminster måste garantera flödet av pengar åt olika intressegrupper allt från grevskap som Cornwall till lantbrukare, Westminster måste också förhindra att Storbritannien blir Little England osv. Därtill måste Westminster ge ett sken av att uppfylla Leave kampanjens löften, vilket är ett intressant projekt. Dessutom måste Westminster ingripa mot alla neo-Mosleys som nu vädrar morgonluft.

Minns dessutom att alla EU länder måste godkänna ett eventuellt avtal med Westminster och med den antydan till hur neo-Mosleys behandlat t.ex. polacker efter valresultatet så kan t.ex. Warzawa fälla alla avtal ....

Och i Holyrood sitter Nicola Sturgeon som verkar att vara en mycket hårdare nöt att knäcka än hennes läromästare Alex Salmond. Och inte att förglömma Sinn Fein i Nord-Irland.

Den som kommer att bli PM i Westminster har alla förutsättningar att hitta sig sjäv på ett jobb som denne inte skulle velat ha för allt i världen, litet som Gordon Browns sejour som PM snubblande från det ena debaklet till nästa ...

Anonym sa...

Magnus Betner vore väl utmärkt att skicka?
Han kunde sälja in hur vi i Sverige jobbar och trygga alla EU:s medlemsstater för evigt.Lite som Wallström i säkerhetsrådet..

Anonym sa...

Daily mail har en egen video av det om du nu stör dig på att ryssarna även redovisar vad som händer i EU

Anonym sa...

Om ett starkare bättre EU the Brussel way

http://www.express.co.uk/news/politics/683739/EU-referendum-German-French-European-superstate-Brexit

RP sa...

Till anonym 28 juni 2016 22:30.
Jag ska genast ta av mig foliehatten. =)
Finns filmen även att se inom några svenska medier?

12ar i uk sa...

Manga som inte tycks ha forstatt UK popsition och EUs position.
artikel 50 kommer inte att aktiveras oberoende av om Cameron, PM eller westminster hade velat det. civil servants hade med stor sannolikhet lugnat ner politikerna.
eus uttalande om att eu inte kommer att forhandla innan artikel 50 har aktiverats ar ett slag i luften. UK kommer sa klart att se till att ha sitt forhandlingslage klart innan man kontaktar EU for att forhandla dvs triggar artikel 50.

sa:
steg ett, analyser alla handelsavtal samt lagar som det behover forhandlas om med EU.
steg tva, kontrollera vilka avtal som redan finns med omvarden som paverkar ovanstande och som kan forandras.
steg tre, kontakta alla andra pa denna planet utanfor EU som kan vara intresserade av att handla direkt med UK nar det galler ovanstanende avtal som UK hade med EU. se till att ha ett "agreement in principle" med dessa aktorer.
steg fyra, tryck pa artikel 50 knappen och forhandla under tva ar med EU i ljuset av vad resten av varden kan erbjuda. Om Eu kan erbjuda nagot battre, handla med EU, om inte, handla med resten av varden. sjalvklart kommer vissa att vilja att EU ska forsoka skapa ett "paket" och ett "take it or leave it" forslag. men om man tittar pa hendels overskottet/underskott sa ar inte EU den starkare parten i denna forhandling.

Som man kan forsta av ovanstande sa kommer inte EU att bli kontakta forsens om tidigast 1 eller 2 ar da UK har bildat sig en uppfattning om vilka handelspartners som finns utanfor EU.

formodligen sa kommer tories att valja en ny leader i september, men redan i agusti sa kommer nog ett nyval att utlysas for varen 2017. den nya ledaren i september kommer saga att artikel 50 kommer inte att kunna aktiveras innan detta val har genomforts. i mars kommer den nya parliamentet att valjas (formodligen tories) och ett datum for artikel 50 aktivering kopplat till nagon aktivitet kommer att ges. tidigast sommaren 2017. detta datum kommer sedan inte att uppfyllas med en 4 manaders fordrojning eller mer. dvs tidigast 2017/2018 arsskiftet kommer artikel 50 att handa.


men man vet aldrig, mycket kan handa med EU innan dess... mycket kan handa med varlden...kina, usa...grekland...saudiarabien etc

/12 ar i uk