lördag 19 februari 2011

Mysteriet EU-kramarna

Sverige går mot strömmen i EU, konstaterar Annika Ström Melin i DN (ej online). När större delen av EU-medborgarna varit för unionsmedlemskapet har svenskarna varit negativa. Nu är tendensen den motsatta. Medan motståndet ökar i övriga EU-medlemsstater stärks stödet i Sverige. "Just nu kan man vara stolt över det", konstaterar Ström Melin.

Jag förstår inte denna vurm för EU. Svensk media är i stort sett fullkomligt okritisk. Och aldrig får vi veta vad som är så bra med det svenska EU-medlemskapet, vad det har gett Sverige rent konkret. Det måste ju finnas någon anledning till att svenska ledarredaktioner och journalister håller EU-samarbetet så högt och snäser av varje form av EU-kritik. Eller så behövs inga skäl. Kanske tänker EU-vännerna inte ens i de banorna?

1 kommentar:

Anonym sa...

En sak som slagit mig i när jag diskuterat EU med utrikiska EU-förespråkare är de lågt ställda förväntningarna. Det är näst intill så att EU är bra för deras jordbrukspolitik är bättre än Zimbawes.

Svenska EU förespråkare verkar mer lida av mysko droger i extremt stora mängder. Jag menar, kriget orsakat av att vi inte ansluter oss till EMU???
/B