söndag 13 februari 2011

Rasblanda mer!

"Rasblandning" är ett begrepp som brukar dyka upp när man tar en titt på vad som skrivs på traditionellt nationalsocialistiska sajter, som Svenska Motståndsrörelsen eller före detta Nationalsocialistisk front (i dag omdöpt till fåniga Svenskarnas parti). Det sistnämnda partiet har dock tonat ned den allra mest rasistiska retoriken och talar i dag i sitt punktprogram om ett "etniskt homogent livsrum" för det svenska folket. Det må betyda samma sak som motsatsen till "rasblandning", men orden är väl valda och inte närmare specificerade.

Sverigedemokraterna pratar gärna i stora svepande formuleringar om "ansvarsfull invandringspolitik". Många som förmodligen aldrig skulle rösta på partiet kan därför hitta beröringspunkter när SD exempelvis kritiserar integrationspolitiken eller det allt grövre våldet på landets gator. Det är sannolikt först när politiken konkretiseras till reella förslag och konsekvenserna blir tydliga som det går upp ett ljus om vilket annorlunda samhälle som SD egentligen vill ha.

Alla tycks överens om att det finns betydande problem med att slussa in invandrare i det svenska samhället. Inte minst talar den höga arbetslösheten bland dessa grupper för det. Lösningen är förstås inte att lägga locket på och hindra fler människor från att komma till Sverige. Kraven på de som kommer hit under normala omständigheter bör dock vara att de så snart som möjligt klarar sig utan samhällets hjälp. Att direktslussa människor till socialtjänsten signalerar det motsatta.

Ingen kan förstås veta säkert, men jag skulle tippa att en klar minoritet av Sverigedemokraternas företrädare och väljare är rena rasister. Kärntruppen är sannolikt bara fördomsfulla och inskränkta människor i största allmänhet. Och folkhemsnostalgiska, förstås - Sverigedemokraternas paroll i valet var som bekant "Ge oss Sverige tillbaka".

Man ska vara försiktig med N- och R-begreppen och noggrant skilja mellan Sverigedemokraterna, Nationaldemokraterna och rena nazistpartier. Isak Nygrens tankar om det skadliga i att skaffa barn med personer med annan etnisk bakgrund är rent rasistiska men delas förhoppningsvis och förmodligen inte av särskilt många i hans parti. Att det trots allt finns personer i partiet som hyser dessa åsikter visar emellertid att SD:s utrensningsprocess, genom vilken en hel del rasistiskt slödder har försvunnit, ännu inte är avslutad.

Jag kan meddela att jag personligen ämnar bidra med "rasblandning" i en nära framtid. Då får Nygren tycka vad han vill.

Klädmodet är helt ute, men vissa åsikter envisas med att leva kvar...

11 kommentarer:

Magnus i Solna sa...

Lycka till med "blandandet"!

Kantarellkungen sa...

Grattis!

Rasblandning är roligaste hobbyn.

Joakim sa...

Svenskarnas parti må låta fånigt i dina öron. Jag antar att du är av åsikten att det inte finns några svenskar och då är det ju fånigt med ett parti för dem som inte finns.

Att det skulle röra sig om ett namnbyte från Nationalsocialistisk front är dock inte sant. Det är inte samma partier bara för att Expo påstår det (ja, fler påstår det men Expo är grundkällan och säger de något så valsar alla journalister med).

Hans Li Engnell sa...

Nej, det är inte bara Expo som påstår det. NSF upplöstes ju och Folkfronten bildades i dess ställe. Efter ytterligare en tid blev namnet Svenskarnas parti. Vilket ÄR ett fånigt namn. Man dirigeras f.ö. direkt från Folkfrontens hemsida till SvP:s.

Rickard sa...

Så du menar att det finns olika raser? Vad är det med rasblandning som du ser som så bra förresten?

Hans Li Engnell sa...

Nej, jag anser inte att det finns olika mänskliga raser - därav min användning av citationstecken kring begreppet som sådant. Det används ju i min bloggpost med glimten i ögat. Jag anser att människor bör ha den fulla rätten att ligga med och skaffa barn med andra människor - oavsett etnisk bakgrund.

Tttore sa...

Objektiv analys av "rasblandning" och om det är dåligt/bra:

:::Dåligt:::
Det som Isak Nygren nämner stämmer, barn som avviker från samhällsnormen får oftare psykiska problem, t.ex så ligger adopterade eller barn av "blandad ras" i toppen av självmordsstatistiken.

Det är alltså en klar negativ effekt att "rasblanda".

:::Bra:::
Det enda som man kan hitta som skulle kunna anses vara bra är att "rasblandning" upprör etniska purister.
Men detta är ju inte ett seriöst argument. Så man får helt enkelt fastslå att det inte finns någon bra effekt att finna med "rasblandning".

Objektivt finner man alltså att det finns saker som är dåligt medan man inte finner någonting alls som är bra med "rasblandning".

Slutsats: Det är dåligt med "rasblandning"

Sen vilket värde man ska sätta på den negativa effekten får så klart ni som tänkande individer bestämma själva.

Hans Li Engnell sa...

Tänk om livet vore så enkelt att man kunde avgöra människors möjligheter i livet utifrån deras etniska sammansättning! Män mellan 15 och 40 år ligger högst i självmordsstatistiken. Slutsats: det är alltså skitdåligt att vara man mellan 15 och 40.

Anonym sa...

En filosofisk fråga: Varför anses det fint att bevara exempelvs byggnaders utseende, men inte att bevara människors utseende? Jag har själv blandat, och mina barn liknar ingen av sina förfäder. Jag tror det är hälsosamt att blanda, och uppskattar att framtiden blir annorlunda än historisk tid.

Anonym sa...

"Svenskarnas parti" borde byta namn igen, kanske "Rasistiska mansgrisars parti" passar bättre när tjejerna lyser med sin frånvaro.

Lycka till med rasblandningen förresten.

David sa...

Det finns olika människoraser. Att du försöker påskina att så ej är fallet tyder på okunskap från din sida!

Det är vänsterliberalister som uppfunnit myten om att raser ej existerar. Mer seriösa forskare står dock fast vid att det faktiskt finns sådana skillnader hos oss människor.

Du kan lika gärna säga att det inte finns några hundraser, eller att alla djur och människor är likadana, vi ser bara lite annorlunda ut.


Förresten varför vill du utplåna ditt eget folk? hjärntvättad av kulturmarxisterna månne? anser du inte att alla folk på jorden har rätt till sitt eget självbestämmande och existens?


Det finns inget positivt med blandning. Det är bara ett sjukt fenomen i vår tid som uppmuntras av rasister som lider av vithat!