fredag 23 maj 2008

Allt är Anders Borgs fel

Att finansministern är den mäktigaste personen i regeringen efter statsministern är ingen nyhet. Kanske har Anders Borg (m) ändå satt ett större politiskt avtryck än många tidigare finansministrar. Killen som en gång i tiden var mycket liberal har gått och blivit sosse.

Det är märkligt hur folk kan förändras i politiken bara de kommer till makten. Att värna försvaret betyder plötsligt inget längre. Nu skärs det med machete i stället. Att avveckla spelmonopolet är inte heller aktuellt. Nu ska det statliga monopolet värnas och för att markera detta med emfas ska Margareta Winberg, den gamla feministiska jämställdhetsministern, ratta verksamheten framöver. Det är så att man blir gråhårig. Vad har tagit åt regeringen?

Anders Borg stod på den moderata partistämman och försvarade spelmonopolet inför, får vi förmoda, häpna åhörare. Han tog sig till och med friheten att använda ekonomiska argument genom att peka på hur mycket pengar Svenska Spel drar in till statskassan och idrottsrörelsen varje år (man kan undra vad EG-domstolen tycker om den argumentationen). Nu har Borg öppnat upp för en försäljning av delar av Svenska Spel, vilket vore ungefär lika meningsfullt som att pissa på en svan. Till råga på allt är karlsloken uttalad feminist.

Anders Borg är en kättare. Han är ovärdig en borgerlig regering. En borgerlig regering med ryggrad hade redan sålt Svenska Spel. I stället har vi en feministisk moderat finansminister som försvarar dess monopolställning.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är ju inte helt säker, men gick du på Wargen? Jag hade en briljant elev vid namn Hans Egnell! Han skrev fantastiskt arbete om Titanic! /Pecka

Hans Li Engnell sa...

Nämen, hej Pecka! Jadå, nog gick jag på Wargen alltid. Tog studenten 2001 (jösses vad åren går...). Är allt sig likt på Wargen och i Östersund?

Anonym sa...

Bra blogg! Keep up the good work, J.