lördag 31 maj 2008

Demonstration i dag förhoppningsvis bara början


Det blev en lyckad demonstration mot den planerade övervakningslagstiftningen (känd som FRA-lagen) i dag. I den gassande solen på Medborgarplatsen berättande bland andra Piratpartiets ordförande Rick Falkvinge närmare om varför vi måste protestera mot lagen och varför han kommer att polisanmäla den. Försvarets radioanstalt, FRA, har nämligen använt sig av övervakning under lång tid. Enda skillnaden kommer att bli att den nya lagen gör övervakningen laglig!

Överdirektören på FRA, Anders Wik, har i en telefonkonversation med Falkvinge erkänt detta. Och Falkvinge har det inspelat. Denna inspelning spelades upp på Medborgarplatsen i dag.

Falkvinge: …FRA har den här uppgiften? Och den har inte funnits tidigare, och det är det du menar som inte…

Wik: Näe, den har funnits tidigare, men så här, på det här sättet så blir den laglig.


Den 17 juni ska riksdagen ta ställning. Det ska handla om endast fyra rösters övervikt för ja-sidan, dvs. för alliansen. Om det är så, finns det faktiskt möjlighet att påverka. Fyra vettiga människor i riksdagens borgerliga läger borde väl gå att hitta?

Tills dess ska det bli intressant att se om någon journalist, något medium där ute över huvud taget intresserar sig för frågan eller om de lägger sin tid på mördarsniglar och Zlatans onda knä i stället.

3 kommentarer:

Robin Enhorn sa...

Bah! Står någon djävla MÄNNISKA och täcker bilden av MIG! ;-)

Rick Falkvinge (pp) sa...

Hej Hans,

fantastisk bild! Får jag/vi använda den om du får cred som fotograf?

Hans Li Engnell sa...

Rick:

Ja, självklart.