lördag 9 februari 2013

SD - arbetarnas parti

Det är roligt det där med etiketter. Sverigedemokraterna kallas högerextrema, ja av vänsterfolk benämns de rent av som nazistiska. Riktiga är arbetare ju inte höger och absolut inte nazister. Således röstar de inte på SD.

Ändå är SD nu andra största parti bland LO:s medlemmar. De är större än Moderaterna, som under Reinfeldts ledning gjort sådana ansträngningar att attrahera gamla S-väljargrupper.

Detta är svårsmält för LO, sossar och vänsterfolk i gemen som så gärna vill klistra naziststämpeln på SD och kalla partiet för ett högerparti. Men det torde inte vara någon överraskning då Socialdemokraterna under lång tid varit det parti som tappar flest väljare till Sverigedemokraterna. Idén om det förlorade folkhemmet, för snabba förändringar i samhället,

Helt klart är att invandringsfrågan växer i betydelse för alltfler väljare. Interna skandaler i SD har inte påverkat som många trott. Tvärtom växer partiet stadigt - i både medlemsantal och opinionsmätningar. Och Jimmie Åkesson klarade ännu en utfrågning i Sveriges Radio galant.

Att SD är här för att stanna har varit tydligt länge. Frågan är nu om partiet klarar av att bli tredje största parti efter valet 2014. Det kan tvinga övriga partier att börja omvärdera sitt förhållande till Åkessons parti.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med dig. Mycket av det Sd säger attraherar de som är närmast att förlora sitt jobb eller har sett sin hemstad befolkas med en massa människor från konstiga kulturer.

Samtidigt bosätter sig nästan samtliga av de övriga partiernas förespråkare på bättre adresser utan dessa "problem".

SD är inte ett högerextremt parti det är ett socialkonservativt parti med en önskan om att Sverige skulle återgå till det fina folkhemmet det var på 60-talet då alla hade jobb.

Anonym sa...

Har det gått alla förbi att SD uppfattar sig själva som "Socialdemokratin för 50 år sen"??

Micke sa...

Det är svårt att se hur ett fascistparti som i riksdagsomröstningarna främst följt högerregeringen kan ses som ett vänsterparti?

Hur exakt menar ni när höger är vänster och vänster är höger?

Vad är ni själva i så fall?

Anonym sa...

För vissa andliga dvärgar fångar uppenbart förlegade skalor från 30-talet in det politiska landskapet....

Micke sa...

Om man oförmögen att identifiera det politiska arvet från trettiotalet hos andra än vänstern så är andlig dvärg ett svagt uttryck.

.

Micke sa...

Vad betyder det att vi har ett parti i riksdagen som ökar från 5 procent till 10 när det framkommer att folk i partiledningen bokstavligen förberett sig för att misshandla ett fyllo med järnrör?

Vad säger det om var tyngpunkten ligger?

Anonym sa...

Om man är oförmögen att identifiera det politiska arvet i högersocialism är andlig dvärg ett svagt uttryck.

Anonym sa...

Kravallvänstern? ;-)