onsdag 6 februari 2013

Lambertz: Quick får skylla sig själv

Justitierådet Göran Lambertz förordar en kommission som ska granska om felaktigheter begåtts i Quickärendena. Det är lite som att be någon undersöka om Titanic sjönk eller inte.

Men visst. Kanske kan en kommission besvara en och annan fråga som inte redan fått ett svar i Hannes Råstams granskning. Problemet är bara att utse vilka som ska ingå i en sådan kommission. Personer som av samtliga kan betraktas som opartiska. Sveriges juristvärld är liten.

Lambertz har envist hävdat att Sture Bergwall under förhör och vallningar lämnat "unika uppgifter". Utifrån detta tycks justitierådet vara övertygat om dennes skuld. Därför vill Lambertz heller inte ta ordet rättsskandal i sin mun.

Göran Lambertz inställning är således den, att den som varit psykiskt sjuk och erkänt ett brott får skylla sig själv när omgivningen även efter friande dom betraktar personen som skyldig.

Sture Bergwall kommer därför aldrig att bli fri från Thomas Quick. Även om han till slut finner friheten från Säter.

Tidigare bloggat i ämnet:
Vinden har vänt
Lambertz´nakne kejsare
Vår tids rättsskandal

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lambertz har insett att han gjort bort sig och försöker slingra sig ur den sitsen. Han försöker säga att han hade fel samtidigt som han hävdar att han hade lite rätt i alla fall. För hans del har ju ansiktstappet varit totalt, så det kan man ju ha viss förståelse för. Han har ju annars varit vettig många gånger så förvåningen var stor, för min del, när han gjorde dessa bottennapp i Quicksaken.

KnownUnknowns sa...

om man har läst Zarembas artikel-serie "Rättvisan och Dårarna" så är det inte något nytt tyvärr, här i Svedala är även psykiskt sjuka ansvariga för sina brott. På det att de skickas i fängelse och sedan kommer ut utan behandling och fortsätter..